انجمن صنفی از معلمین بازنشسته سال ۹۸ تقدیر کرد
بدون نقش و حضور آموزش و پرورش

در مراسمی که روز چهارشنبه ۴ دیماه از سوی انجمن صنفی معلمان کردستان شاخه سقز و زیویه در کافه پلاس برگزار شد، از ۱۵۰ معلم بازنشسته تقدیر شد. به گفته برگزار کنندگان این مراسم، انجمن صنفی بدور از هر نوع نگاه سیاسی و تنها با هدف ادامه همکاریهای علمی، آموزشی و فرهنگی و استفاده از تجربیات بازنشستگان، از ۱۵۰ معلم بازنشسته دعوت و از آنان تقدیر کرد.
با توجه به اینکه عمده افرادی که در این جمع حضور داشتند در سالهای ۶۷ و ۶۸ یعنی سالهای پایان جنگ جذب آموزش و پرورش شده بودند و همچنین سال ۷۰ همزمان بود با اعمال نظام جدید در آموزش و پرورش ایران، این دو موضوع دستمایهای شد برای پرداختن به خاطراتی که یادآور آن دوران بود.
در این باره احمد عزیزی از فرهنگیان بازنشسته و حاضر در این جمع به واکاوی گفت: دو عامل جنگ و تغییر نظام آموزشی به نظام جدید که تغییرات عمده در محتوای کتب درسی را به دنبال داشت شرایط را برای کلاسهای درسی که در آن کودکان و دانش آموزانِ پس از جنگ بتوانند در فضایی مناسب درس بخوانند بسیار سخت کرده بود. وی گریزی به سیاست نیز زد و گفت: سالهای ۶۷ و ۶۸ آغاز دوران سازندگی بود، اما این سازندگی نه تنها در آموزش و پرورش نمود نیافت بلکه با فاصلهای اندک شاهد ایجاد محدودیت برای دگر اندیشان و سختتر شدن فضای کار آموزشی و فرهنگی بودیم و در ادامه نیز روی کار آمدن اصلاح طلبان نتوانست تغییری در وضعیت سیستم آموزشی ایجاد کند.
احمد عزیزی که خود در سال ۹۷ بازنشسته شد در ارتباط با چنین مراسمی از سوی آموزش و پرورش گفت: سال گذشته این مراسم برگزار شد اما چون ممکن بود آمیخته با اهداف سیاسی باشد حاضر به شرکت در آن نبودم.
همچنین سلیمان عبدی از اعضای انجمن صنفی معلمان سقز و زیویه نیز دربارهی این مراسم به واکاوی گفت: هدف از این مراسم ضمن تقدیر از سی سال خدمت بازنشستگان، شناساندن بیشتر انجمن به همکاران فرهنگی و همفکری جهت فراهم کردن شرایط استفاده از تجربیات بازنشستگان بود.
عبدی همچنین به اقدامات آموزش و پرورش در تجلیل از بازنشستگان اشاره کرد و گفت: برنامههای آموزش و پرورش سوای اینکه آغشته به اهداف سیاسی است، بیشتر قالب بخشنامهای و یا مناسبتی به خود گرفته و این نهاد هیچوقت از برنامههایی که نهادهای مستقل میتوانند بهتر و مناسبتر برگزار کند استقبال نکرده است. عبدی افزود: از آنجا که آموزش و پرورش فرصت و بستر لازم را برای چنین مراسمی ندارد برگزاری آن از سوی انجمن های صنفی میتواند بار سنگینی را از روی دوش آموزش و پرورش بردارد و اینگونه، این نهاد مهم نیز کمتر آلوده به سیاستهایی می شود که اتفاقا منجر به ناکارآمدی آن می شوند، اما متأسفانه علیرغم مجوز فعالیت این انجمن از سوی نهادهای بالادست، آموزش و پرورش سقز حتی حاضر به یک نشست با انجمن نشده است.
خانم آوات رضوی عضو هیأت مدیره انجمن صنفی معلمان کردستان شاخه سقز و زیویه نیز در مورد چگونگی برگزاری و سخنرانان این مراسم گفت: انجمن صنفی بدور از هر نوع نگاه سیاسی و تنها با هدف ادامه همکاریهای علمی، آموزشی و فرهنگی و استفاده از تجربیات بازنشستگان از ۱۵۰ معلم بازنشسته دعوت و از آنان تقدیر کرد و طی این مراسم آقای احمد عزیزی در ارتباط با جایگاه معلمان بازنشسته در جامعه، بیان تاریخچه و پیشینه انجمن از سوی آقای احمد قادری، بیان اهداف و فعالیت های انجمن از سوی آقای صلاح سرخی، برگزاری آهنگ و موسیقی از سوی گروه موسیقی جزیره، بیان خاطرات از سوی چند نفر از بازنشستگان از جمله علی حسامی و انور فرج زاده و تقدیر از معلمان از برنامه هایی بود که برگزار شد.
قابل ذکر است که سال گذشته آموزش و پرورش در بهمن ماه از بازنشستگان سال ۹۷ تجلیل کرد که بسیاری از فرهنگیان از دیرهنگام بودن آن و اهدافی که ممکن بود پشت آن باشد گلایه کرده بودند.
واکاوی/ اخبار سقز
انجمن صنفی سقز و زیویه با این حرکت زیبا بار دیگر نشان داد که در قول و عمل قدردان زحمات و تلاشهای تمامی همکاران عزیز است و همدل و همیار با بازنشستگان برای احقاق خواسته های آنها تلاش می کند.
از همه بزرگوارانی که در اجرای این مراسم دست اندرکار بودند تشکر می کنیم و امیدواریم عزیزان بازنشسته، انجمن صنفی را همواره یاور و حامی خود بدانند و آنرا پایگاهی قدرتمند برای رسیدن به خواسته های صنفی خود ببینند.