بۆڵاو در دۆڵاو

ر ساله مراسم سنتی “بۆڵاو” در روستای “دۆڵاو” از توابع سنندج برگزار می‌شود که در آن انگورهای چیده شده از تاکستان‌ها طی مراحل مختلفی به کشمش تبدیل می‌شود.

 

برای این کار، خاکستر چوب و روغن زیتون را برای چند ساعت در کوره‌های سنتی می‌جوشانند و سپس خوشه‌های انگور را یک بار در محلول فرو کرده، پس از چند لحظه بیرون کشیده و بعد در داخل سبد می‌گذارند. در مرحله اخر انگور را در پشت بام و به طوریکه روی هم تلنبار نشوند به مدت ۱۵ روز پهن می‌کنند تا تبدیل به کشمش شود.

این مراسم سال ۹۴ در فهرست آثار ناملموس ایران به ثبت ملی رسیده است.

ویدیو را “لطیف حسینی‌نسب” دبیرِ خانه‌مطبوعات استان کردستان برای واکاوی فرستاده است.

 

برچسب ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کد امنیتی *

همچنین ببینید

بستن
بستن
بستن