جدال دامپزشکی سقز با مرغ زنده

با نگاهی به مراکز عرضه مرغ در سطح شهر می‌توان تخمین زد که حدود هشتاد درصد از شهروندان سقزی از مرغ زنده استفاده می‌کنند و تمایل کمتری به استفاده از مرغ پرکنده دارند. این در حالیست که مسئولان ذیربط، عرضه‌ی مرغ زنده را به دلیل ریسک بالا پیشنهاد نمی‌کنند، در همین راستا شبکه دامپزشکی سقز با انتشار اطلاعیه‌ای از تشدید نظارت و برخورد قانونی با عرضه‌کنندگان مرغ زنده در سطح شهر خبر داده است.

این نهاد با این استدلال که “در برخی از مغازه‌های سطح شهر، مرغ بدون نظارت بهداشتی ذبح می‌شود و این عمل علاوه بر آلوده کردن محیط، سلامت شهروندان را با خطر مواجه می‌کند”، عنوان کرده که طرح ساماندهی، تشدید نظارت و جلوگیری از عرضه‌ی مرغ زنده به صورت غیرمجاز با دستور دادستان شهرستان از اول بهمن ماه انجام می‌گیرد.

دامپزشکی گفته است: “مرغ باید در کشتارگاه‌های طیور به صورت بهداشتی ذبح و عرضه شود و در کشتارگاه‎های دام و طیور علاوه بر حضور ناظر شرعی و مسئول فنی بهداشتی، یک دامپزشک نیز به عنوان ناظر دولتی مستقر در کشتارگاه بر روند ذبح شرعی و بهداشتی نظارت دارند”.

اما در اینجا بحث کشتارگاه مرغ نیز مطرح است، دامپزشکی در حالی دعوت به خرید مرغ کشتار روز می‌کند که تنها کشتارگاه مرغ سقز در تعطیلی به سر می‌برد و مرغی که در مرغداری‌های سقز پرورش می‌یابد باید به کشتارگاه‌های شهرهای اطراف برده شود و دوباره به سقز بازگردانده شود که خود هزینه اضافی بر دوش شهروندان خواهد گذاشت.

از طرفی برخی بر این باورند که وجود مراکز عرضه مرغ زنده در سقز فرصت اشتغالی ولو ناچیز با سرمایه اندک برای برخی‌ها فراهم آورده و شاید جمع‌آوری آنها چندان به مصلحت نباشد. اما در عوض کارشناسان حوزه دامپزشکی معتقدند که مراکز عرضه‌ی مرغ زنده یکی از عوامل تخریب محیط زیست و شیوع آلودگی در اکوسیستم هستند، چرا که خونابه و سایر ضایعات تولید شده بر اثر ذبح مرغ ناسالم، بدون در نظر گرفتن  ملاحضات لازم دفع می‌شود.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کد امنیتی *

دکمه بازگشت به بالا