سونامی فقر حرکتی، تهدید جدی برای دانشآموزان

✍️امید جراحی|دانشآموختهی تربیت بدنی
سبک زندگی نوین با گسترش زندگی ماشینی، استفاده روز افزون از خودرو، آسانسور، پله برقی، زیادهروی در تماشای تلویزیون، بکارگیری مفرط رایانه و تلفنهای هوشمند در کنار تغییر ذائقهی غذایی و افزایش مصرف فست فودها، این روزها بر بی تحرکی آحاد جامعه به خصوص دانشآموزان و جوانان افزوده است.
کم تحرکی دانشآموزان و فعالیتهای پایین آنها در شرایط تعطیلی مدارس و حتی اماکن ورزشی که با توجه به شیوع ویروس کرونا تشدید شده است، آنها را با مشکلات جدی در تندرستی و سلامتی روبرو کرده است. این سبک زندگی و کم اهمیت شمردن فعالیتهای بدنی مناسب سبب شده امروزه عمده دانشآموزان با مشکلاتی نظیر چاقی و بیماریهای ناشی از آن تهدید شوند و از همینرو آمار چاقی و اضافه وزن در میان آنها به یک مسأله و شاید هم بحران در آینده تبدیل شود.
چاقی در دوران کودکی و نوجوانی زمینهساز ابتلا به دیابت نوع۲، بیماریهای قلبی عروقی و عوارض جسمی و اجتماعی در بزرگسالی میشود، همچنین از لحاظ روانی عواقب نامطلوبی همچون کمخوابی، نداشتن اعتماد به نفس، اضطراب و افسردگی را در پی دارد.
عدم تحرک، ورزش نکردن و بازی های رایانهای دانشآموزان بزرگترین معضلی است که علاوه بر بی تحرک کردن آنها، مشکلات بسیاری از جمله تغییر خلقیات و روحیات، عدم تمرکز و اضطراب و پرخاشگری را در پی دارد.
بر این اساس ضروری است که اداره ورزش و جوانان به عنوان متولی ورزش در کنار آموزش و پرورش در این روزهای کرونایی زمینهی به چالش کشیدن و یافتن جایگزین مناسب برای فعالیتهای بدنی و جلوگیری از فقر حرکتی دانشآموزان را فراهم نمایند.