قارچ ها را با احتیاط مصرف کنید

در روزهای اخیر هشدارهای متعددی از سوی مسئولین بهداشت و درمان کشور مبنی بر اینکه حتی الامکان از خوردن قارچ هایی که در طبیعت می رویند خودداری کنید. هشدارها به جایی رسید که مسئولین از فوت ۹ نفر و مسمومیت صدها نفر خبر دادند.

در همین ارتباط رییس شبکه بهداشت سقز در گفتگو با واکاوی گفت: هشدارهای لازم به مراکز درمانی خصوصا در سطح روستاها به بهورزان داده شده است تا در صورت مشاهده چنین مسمومیت هایی اقدامات لازم را انجام دهند.

دکتر غوثی با تأیید اینکه در شهرستان سقز نیز موارد مسمومیت مشاهده و درمان شده است گفت: مسمومیت ها به گونه ای نبوده که منجر به موارد حاد و مرگ شود اما مواردی مشاهده شده که در یک خانواده چند نفر همزمان به دلیل مصرف قارچ مسموم شده اند.

رییس شبکه بهداشت شهرستان افزود: تقسیم بندی ها از نظر مسمومیت به گونه ایست که در برخی از آنها علایم مسمومیت طی چهار ساعت، در برخی دیگر طی شش ساعت و در برخی دیگر علایمی ظهور نمی کند و این علایم خود به دو دسته تقسیم می شوند، علایم گوارشی همچون تهوع، استفراغ و… که پس از ۲۴ ساعت بهبود می یابند و نیز علایم مغزی همچون توهم، تشنج و … که درمان به موقع آن لازم و ضروری است.
وی در همین ارتباط افزود: بیش ترین مسمومیت در نوع دیررس علایم است که پس از ۶ الی ۲۴ ساعت از مصرف قارچ علایم گوارشی همچون تهوع شدید و استفراغ آغاز می شود و طی روزها و هفته ها بعد مسمومیت کبدی بروز می کند که در بعضی موارد نیز منجر به مرگ خواهد شد.

وی در پایان با بیان اینکه به دلیل بارش های زیادی که امسال وجود داشت شاهد رشد غیر معمول قارچ ها بودیم که به نظر می رسد با رشد بیش از حد این نوع مواد خوراکی سمومی از جمله فالوتوکسین و امانوکسین فعال گشته و از آنجا که در مناطق ما نیز رشد آنها در طبیعت زیاد است طبیعی است که مسمومیت نیز به دنبال داشته باشد اما باید در نظر گرفت که سمی بودن این قارچ ها با پختن و یا هر عمل دیگری از بین نمی رود و تنها راه مقابله در حال حاضر عدم مصرف آنها خصوصا قارچ های فله ایست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کد امنیتی *

بستن
بستن