حدود ۶۰ درصد از مرغ تولیدی استان، بین ۱ کیلو و ۸۰۰ گرم تا ۲ کیلو و ۲۰۰ گرم است
مرغ با وزن بیشتر از ۲۴۰۰ گرم نخرید

معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی کردستان با بیان اینکه از اول آذر دستورالعمل اجرای تدریجی کاهش وزن و سن مرغ کشتار در استان آغاز شده است گفت: از ۲۰ دی سال جاری، عرضه مرغ درسته به بازار تا سقف ۲ کیلو و ۴۰۰ گرم مجاز است و بالاتر از آن ممنوع است.
خالد جعفری روز یکشنبه در جلسه کارگروه اجرای دستورالعمل طرح کاهش وزن و سن مرغ کشتار که مدیر جهاد کشاورزی شهرستان سنندج و روسای اتحادیه های مرغ داران شهرستان های استان حضور داشتند افزود: در قالب این طرح، باید به تدریج مرغ درسته عرضه شده به بازار تا پنجم دی سال جاری، به ۲ کیلو و ۴۰۰ گرم که وزن استاندارد اعلام شده سازمان جهاد کشاورزی است، کاهش یابد.
وی اظهار کرد: همچنین از تاریخ پنجم بهمن هیچ کشتارگاهی اجازه وارد کردن مرغ با وزن بالاتر از ۲ کیلو و ۲۰۰ گرم را به بازار نخواهد داشت و در صورت تخلف، مجوز آنها تعلیق خواهد شد.
جعفری اجرای این طرح را در بلند مدت به سود تولید کننده و مصرف کننده خواند و اضافه کرد: کشتارگاه ها نیز تعهد داده اند در این مدت، مجوز قطعه بندی را از سازمان دامپزشکی استان کسب و نسبت به تهیه سوترهای جدید اقدام کنند.
وی با بیان اینکه اجرای این طرح، منافع ملی و تنظیم بازار و تولید را به دنبال دارد افزود: طرح کاهش وزن و سن مرغ کشتار، به نفع چرخه تولید است و به رونق آن کمک می کند.
وی گفت: در صورت اجرای این طرح، کشتارگاه هایی که عرضه مرغ بالای ۲ کیلو و ۲۰۰ گرم را خواهند داشت امکان بسته بندی ندارند و مجبور به ارزان فروشی و بی شک متضرر می شوند.
معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی کردستان با بیان اینکه مردم نیز خواستار اجرای این طرح هستند اضافه کرد: باید مردم را از منفعت مرغ سایز استاندارد آگاه کنیم تا به سمت مصرف آن بیشتر تمایل پیدا کنند.
جعفری گفت: مصرف کننده نیز تمایل دارد از مرغ با وزن کمتر از ۲ کیلوگرم استفاده کند و این طرح مقبول مصرف کننده و به نفع مرغدار و عرضه کننده نیز است.
وی با اشاره به اینکه صنعت مرغداری در کردستان به سیستم های اتوماتیک مجهز است ادامه داد: مرغ کردستان در استان های دیگر به ویژه تهران، متقاضی زیادی دارد که نشان از کیفیت بالای آن دارد.
وی به بیماری آنفلوآنزای پرندگان در ایران اشاره کرد و افزود: تاکنون هیچ موردی از آنفلوآنزا در استان کردستان گزارش نشده است و این بیماری وجه اشتراکی با انسان ندارد بنابراین مردم نباید نگران باشند.
جعفری اظهار کرد: این بیماری بیشتر مرغداران استان را تهدید می کند و در صورت شیوع آن در استان، تلفات سنگین و خسارات اقتصادی بالایی به مرغداران وارد خواهد کرد.

** حدود ۶۰ درصد از مرغ تولیدی استان، بین ۱ کیلو و ۸۰۰ گرم تا ۲ کیلو و ۲۰۰ گرم است
مدیر امور دام و طیور سازمان جهاد کشاورزی کردستان نیز گفت: هم اکنون حدود ۶۰ درصد از مرغ کشتار روز، بین ۱ کیلو و ۸۰۰ گرم تا ۲ کیلو و ۲۰۰ گرم است و ۴۰ درصد نیز بالاتر از این وزن عرضه می شود.
فرزاد معاونی افزود: کردستان از لحاظ اجرای طرح کاهش وزن و سن مرغ، از بسیاری از استان ها عقبتر است و نیاز است با همکاری اتحادیه و سازمان جهاد کشاورزی این طرح به زودی آغاز شود.
وی یکی از مشکلات سر راه اجرای این طرح در استان را نبود زیرساخت های کشتارگاهی مناسب از لحاظ قطعه بندی و سوتر عنوان کرد و گفت: باید کشتارگاه ها هر چه سریعتر نسبت به تجهیز خود به این موارد اقدام کنند.
معاونی طرح کاهش وزن مرغ کشتار را از جمله خواسته های مردم دانست و افزود: مردم دنبال این هستند که مرغی با وزن استاندارد و سالم مصرف کنند.
وی اضافه کرد: پیشنهاد می کنم فروشگاه هایی در سطح شهرهای استان، برای فروش و عرضه مرغ سایز در نظر گرفته شود تا به تدریج مصرف آن در میان مردم فرهنگ سازی شود.
وی ادامه داد: مرغداران نیز باید تعهد دهند که سن و وزن استاندارد مرغ را رعایت کنند و در صورت عدم رعایت با آنها برخورد قانونی شود.
وی گفت: به زودی از طرف وزارت جهاد کشاورزی، بازرسانی برای کنترل و نظارت بر اجرای این طرح به کردستان اعزام می شوند.

** چند فروشگاه برای عرضه مرغ سایز مشخص شوند
مدیر پشتیبانی امور دام استان کردستان نیز گفت: باید چند فروشگاه مخصوص عرضه مرغ سایز در شهرها تعیین شوند تا مردم از طریق آنها بتوانند نسبت به تهیه این مرغ ها اقدام کنند.
پیمان اسکندری افزود: تعاونی ها و اتحادیه های مرغ داران، باید برای کاهش سن و وزن مرغ تولیدی همکاری کنند و سازمان جهاد کشاورزی نیز آن را مدیریت کند.
وی بیان کرد: رسالت این طرح، کاهش سن کشتار است و کشتارگاه ها نیز موظف می شوند در راستای این طرح، نسبت به تجهیز خود به دستگاه قطعه بندی اقدام کنند.
او با بیان اینکه نمی توان به سرعت سطح تولید مرغ سایز را به ۹۰ یا ۱۰۰ درصد رساند اضافه کرد: این کار باید از ۴۰ تا ۵۰ درصد آغاز و به تدریج افزایش یابد.
به گفته وی نیاز است ۱۰ تا ۱۵ باب فروشگاه برای عرضه مرغ سایز در شهرهای استان اختصاص یابد.

** خطر آنفلوآنزای پرندگان، مرغداری های کردستان را تهدید می کند
معاون اداره کل دامپزشکی استان کردستان نیز در این جلسه اظهار کرد: هم اکنون حدود ۹ استان درگیر بیماری آنفلوآنزای پرندگان هستند که با توجه به مشاهده مواردی در استان های کرمانشاه و آذربایجان غربی، خطر آن به شدت مرغداران کردستان را نیز تهدید می کند.
ناصر مخدوم اضافه کرد: آنفلوآنزای نوع H5N1 تلفات بسیاری زیادی به همراه دارد و سرعت انتشار آن نیز بسیار بالا است بنابراین نیاز است که برای واحدهای صنعتی مرغ داری حساسیت بیشتری در بحث شستشوی خودرو حمل مرغ و قفس ها داشته باشند.
وی ادامه داد: در شورای تامین استان نیز مصوب شد که از فروش مرغ زنده ممانعت شود؛ زیرا مرغ زنده در انتقال بیماری آنفلوآنزا بسیار خطرناک است.
مخدوم گفت: تاکنون موردی از سرایت این بیماری به انسان گزارش نشده است ولی بهتر است مردم از تماس با پرندگان وحشی اجتناب کنند.
وی پیشنهاد داد تا اطلاع بعدی از خروج مرغ با سایز بالا به سایر استان ها ممانعت به عمل آید.

** اجرای طرح کاهش وزن مرغ کشتار امری ضروری است
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان سنندج هم اظهار کرد: ذائقه مردم به سمت مصرف مرغ کمتر از ۲ کیلوگرم، تغییر یافته و طرح اجرای کاهش وزن مرغ، امری ضروری است.
دادور سهرابی با بیان اینکه ۱۰ درصد از مرغ تولیدی، به خارج از استان صادر می شود افزود: مصرف بالای شهروندان کردستانی، اجباری شدن این طرح را تایید می کند.
وی ادامه داد: پیشنهاد می شود بروشورهایی که حاوی فواید مرغ سایز استاندارد است در میان مردم پخش شود چرا که تاثیر بسیار زیادی در خرید مردم خواهد داشت.
سهرابی خواستار آغاز این طرح به صورت جدی و همکاری مسئولان سازمان جهاد کشاورزی و اتحادیه مرغداران شد.
روسای اتحادیه های مرغ داران شهرستان های استان نیز پیشنهادهایی چون پلکانی بودن آغاز طرح توزیع مرغ سایز، اشاره به سایز بودن یا نبودن مرغ بر روی بسته بندی ها، تعیین چند فروشگاه برای عرضه مرغ سایز در شهرهای استان مطرح کردند و آمادگی خود را برای اجرای این طرح اعلام کردند.
هم اکنون ۷۱۸ واحد صنعتی مرغداری در استان کردستان با ظرفیت ۱۴ میلیون و ۳۰۰ هزار قطعه در دوره و ۵۷ میلیون قطعه در سال وجود دارد.

telegram

مطالب مرتبط

نظر بدهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کد امنیتی *