نتایج اولیه کنکور در سقز خوشایند نیست
یک مشاور تحصیلی در گفتگو با واکاوی

اگرچه کنکور را نمیتوان تنها معیار ارزیابی علمی دانشآموز برای تکیه به صندلی دانشگاه قلمداد کرد اما در حال حاضر یکی از مهمترین معیارها برای ارزشیابی همین کنکور دست و پا شکستهایست که سالهاست بر سر نحوه برگزاری آن بحث و مشاجره است. انتشار اسامی ۱۰ نفر برتر کنکور و جای خالی داوطلبانی از کردستان و شهرستان سقز نشان داد که همانند سنوات پیشین در این عرصه سقوط آزاد را تجربه میکنیم.
در این ارتباط یک مشاور تحصیلی به واکاوی گفت: با اینکه فعلا برای جمعبندی زود است و بسیاری از مدارس و آموزشگاهها هنوز نتایج را جمعآوری نکرده و حتی بسیاری از دانشآموزان کارنامه خود را مشاهده نکردهاند اما شواهد اولیه نشان میدهد که “نتایج اولیه کنکور سراسری در سقز چندان خوشایند نیست”.
حسینی افزود: با توجه به تحت تأثیر قرار گرفتن کنکور زیر سایه کرونا، چنین نتایجی دور از انتظار نبود و ناظران، به طور مشخص از اواسط سال تحصیلی متوجه این وضعیت شدند که نوعی از بیانگیزگی در میان دانش آموزان نمود پیدا کرده بود و در ادامه بحثها پیرامون برگزاری و یا عدم برگزاری کنکور به این موضوع دامن زد.
این مشاور همچنین گفت: اما باید توجه داشته باشیم که کرونا تنها یک عامل تشدیدکننده بود و نه یک عامل اصلی، چرا که حرف اصلی را رقابتی میزند که عادلانه نیست. دانشآموزی که در شهرهای برخوردارتر اقامت دارد حتی اگر استعداد لازم را نداشته باشد به دلیل دسترسی سهلتر به امکانات آموزشی و توانایی پرداخت هزینهی کلاسهای خصوصی حتی در ایام کرونا و تعطیلی مدارس و آموزشگاهها، مشخص است که حایز رتبههای برتر و متعاقب آن نشستن بر صندلی دانشگاههای دولتی و رشتههای پرطرفدار خواهد شد و در عوض کسانی که این تواناییهای مالی و آموزشی را ندارند حتی اگر مستعد و سختکوش هم باشند، نتایج چندان درخشانی را شاهد نخواهند بود که ما امروز در سقز به خوبی این را متوجه شدیم.