ورود فاضلاب ۱۹ روستا به سد چراغویس سقز

در جلسه شورای حفاظت از منابع آب شهرستان که با حضور “مؤمنپور” معاون حفاظت و بهرهبرداری شرکت آب منطقهای کردستان و جمعی از مسئولین شهرستانی برگزار شد بر لزوم حفاظت از آب و خاک شهرستان به عنوان دو عنصر تجدیدناپذیر تأکید شد.
در این جلسه، معاون حفاظت و بهرهبرداری شرکت آب منطقهای کردستان با اشاره به اینکه ۵ حوزه آبخیز اصلی کشور از کردستان سرچشمه میگیرد گفت: این یک موهبت است و باید با مدیریت دقیق بهترین استفاده را از آبهای کردستان داشتهباشیم.
وی افزود: مدیریت شهرستان روزهای سختی را برای به ثمر رسیدن چراغویس و در بحث تملک و جایگزینی روستای بلهجر و همچنین مدیریت مناسب آب سد در هنگام بارشهای ابتدای سال داشت.
مؤمنپور گفت: پایاپ ۵هزار هکتار از زمینهای شهرستان به جد از سوی استان پیگیری میشود که خود یک انقلاب در این حوزه خواهد بود و در کنار توسعهی کشاورزی لازم است مجموعه مدیریت شهرستان در بحث گردشگری نیز به صورت جدی وارد کار شود چراکه سد چراغویس ظرفیت مناسبی برای این کار دارد.
در این جلسه محمدیان معاون عمرانی فرماندار سقز نیز با اشاره به لزوم جدیت در حفاظت از آب و خاک شهرستان گفت: این دو حوزه به هیچ وجه قابل مماشات نیست و بر همین اساس با یک مدیریت بینبخشی توانستیم در دو سال اخیر سیمینهرود سقز را به لحاظ برداشت بیرویه شن و ماسه مدیریت کنیم.
رئیس اداره امور آب سقز نیز ضمن اشاره به لزوم توجه به کیفیت آب گفت: فضولات دامی و فاضلاب ۱۹ روستای بالادست سد چراغویس به این سد وارد میشود و برای رفع آن ۱۵ میلیارد تومان هزینه لازم است.
جاوید در این مورد افزود: چون جریان آب در چراغویس روند مناسبی دارد جای نگرانی به لحاظ آلودگی آب سد وجود ندارد، اما این موضوع در دراز مدت میتواند نگران کننده باشد.
این مسئول در مورد رودخانه سقز نیز گفت: فاضلاب ارتش و چند منزل مسکونی در محلهی قهوخ وارد رودخانه میشود و لازم است نسبت به رفع آن اقدام شود، همچنین برای لایروبی رودخانه سقز قرار است از سوی شهرداری و در قبال بدهی ۳۰۰ میلیونی به امور آب انجام شود که امیدواریم تا قبل از شروع بارندگیها این کار انجام شود.
مدیر امور آب در بخش پایانی سخنان خود در مورد رودخانه سیمینه گفت: با همکاری مردم و سایر ادارات توانستیم برداشت از این رودخانه را مدیریت کرده که با توجه به ظرفیت رودخانه چالههایی که در سالهای اخیر بر اثر سوء برداشت ایجاد شده بود پُر شده است.