یلدای خاطره انگیز

یلدا برای واکاوی خاطرهانگیز است، واکاوی در یلدای ۹۶ به صورت رسمی، به عرصهی رسانههای خبری پا نهاد. اکنون سه سال از آغاز واکاوی میگذرد و خوشحالیم که در سطح شهرستان و استان، رسانهای مستقل بدون هیچ گونه وابستگی معنوی و مادی به نهادهای دولتی و شبه دولتی را ساختیم، با تمام مشکلات و بیمهریها ماندیم، جا نزدیم چون بیدی نبودیم که به این بادها بلرزیم. این روز بر دوستداران و همکاران و دست اندرکاران واکاوی مبارک باد.
واکاوی جامعهمحور است و تغییر دولتها و چهرهها، در روش و سلوک که همان نقد منصفانه و حفظ استقلال رسانه است تاثیری ندارد. واکاوی از ابتدا آموزهی شیخ عطار را آویزهی گوش خود کرده است که: دورِ دورِ مَرو که مهجور گردی و نزدیک نزدیک مَیا که رنجور گردی.
برای واکاوی حقیقت آنقدر باارزش است که دروغ را ابزار دسترسی به آن قرار نمیدهد و برای کشف آن اخلاقی عمل میکند. مگر میشود با دروغ به تغییر مناسبات جامعه ورود کرد؟ آشکار است همیشه نمیتوان بنا به مصالحی، جملگی حقایق و واقعیتها را به عرصهی عمومی کشاند اما میتوان از دروغ گفتن پرهیز کرد و در این اوضاع پریشان فضاهای رسانهای دروغ نگفتن را به هنجار تبدیل کرد.
تلاش واکاوی تغییر مناسبات در راستای توسعه است و از گفتمان توسعهمحور به هر نحو ممکن پشتیبانی میکند و تلاش در این عرصه را باارزش و مقدس می داند.
سلوک واکاوی سامان دادن نظم اجتماعی و تحقق وجه مدنی فرد و اجتماع ذیل مواردی چون پاسخگویی، مشارکت و شفافیت در کلیهی ارکان جامعه بوده است و صبور و آرام بر ناملایمات و کژیها گذر کرده است.
برای تغییر در مناسبات اقتصادی و اجتماعی جامعه و ترویج هنجارهای اخلاقی مرتبط، بر بستر این مناسبات نمیشود زبان کینه و انتقام را بر پندار و کردار و گفتار مسلط کرد و با روشهای شومَنی و قهرمانبازی رفتار کرد.
روش واکاوی در کندوکاو ناهنجاریهای اجتماعی و اقتصادی و عملکرد کارگزاریهای اداری دولت، ورود به موضوع از مبادی آن و در نهایت جلوگیری از استحالهی واقعیات بوده است.
واکاوی به مقتضات اخلاقی و مسئولیتها و تعهدات اجتماعی خود پایبند است و در این واکاویدن مستمر، مدام با خود زمزمه میکند:
در این دریا و تاریکی و صد موج/ تو اندر کشتیِ پُربار چونی؟