به جای نوشتن ۵۰ صفحه برنامه ۲ صفحه برنامه بنویسیم که در روی زمین قابلیت اجرایی داشته باشد
نایب رییس فراکسیون امید مجلس با بیان اینکه در حوزه مسکن باید از روشها و متدهای جدید الگو برداری کنیم گفت: به جای افزایش وام، باید وام را یکسان در نظر بگیریم و بازپرداخت اقساط را به نسبت درآمد ماهیانه افراد تقسیم کنیم یعنی به گونه ای نباشد که شخص متقاضی مسکن ۶۰ درصد درآمد ماهیانه اش را در مسکن بریزد.
عبدالکریم حسین زاده در رابطه با وضعیت مسکن اظهار کرد: ما یک برنامهریزی و سیاست گذاری درستی در حوزه مدیریت مسکن نداریم درحالی که همه کشورها به صورت ساختارمند کاری میکنند که افراد فاقد مسکن صاحب مسکن شوند و برای آن طرح واقعی دارند نه طرح رویاپردازانه ای که عملیاتی نمیشود؛ بنابراین طبیعتا وضعیت مسکن در کشور ما همین میشود. حتی مسکنی که میسازیم با کمترین حرمت گذاری به مصرف کننده چه به لحاظ ایمنی و کیفیت و چه به لحاظ دسترسی است. حتی کسانی که مسکن مهر را فاقد استانداردهای لازم عنوان کردند را متهم میکنند بنابراین در حوزه مسکن نمیشود حرف جدی زد.
مسکنی که میسازیم با کمترین حرمت گذاری به مصرف کننده است
او تصریح کرد: حرف جدی وقتی است که به جای نوشتن ۵۰ صفحه برنامه ۲ صفحه برنامه بنویسیم که در روی زمین قابلیت اجرایی داشته باشد. اکنون در کشور آلمان برای تامین مسکن، حد فاصل قیمت بین مسکن تمام شده با نرخ بازار را به عنوان یارانه در اختیار افراد فاقد مسکن قرار می دهند و آن را هم به نسبت منبع درآمدی سالانه تقسیم بندی میکنند.
برای مسکن به برنامه ای نیاز داریم که در روی زمین قابلیت اجرایی داشته باشد
نماینده مردم نقده و اشنویه در مجلس با بیان اینکه باید از روشها و متدهای جدید در حوزه مسکن الگو برداری کرد گفت: ما باید به روشها و متدهای جدید الگو برداری کنیم و نباید هر کسی که مطالعه تطبیقی داشت و الگوهای جدید را برداشت کرد غرب گرا بدانیم چراکه مطالعه تطبیقی و انطباق آن با شرایط داخلی کشور یک فرصت است و قرار نیست چرخهها را از نو تولید کنیم. ادامهی مسیر بسیاری از کشورهایی که در حوزه مسکن موفق بودند، الگوهای خوبی است و کشورهایی هم هستند که به لحاظ دینی، مذهبی و ساختار توپوگرافی و اقلیمی هم با ما همخوانی دارند.
باید از روش ها و متدهای جدید در حوزه مسکن الگو برداری کرد
حسین زاده تصریح کرد: موضوعات حوزه مسکن موضوع تک مؤلفه و تک مجهولی نیست و برای آن هم با کلی زدن نمی شود نسخه پیچید. نسخه این است که وزارت راه و شهرسازی، وزارت اقتصاد، وزارت صنعت، مجلس، شهرداری و ارگانها همفکری کنند و متد الگوی قابلیت دسترس را در اختیار مردم قرار دهند.
عضو کمیسیون عمران مجلس وام مسکن را عامل افزایش تورم مسکن دانست و ادامه داد: اولا وام مسکن افزایش یافته کمکی به نرخ تورم ها نمیکند و دوم اینکه وام مسکنِ افزایش یافته خود به خود نرخ تورم مسکن را بالا می برد. این اقدامات جوابگو نیست و ما سالیان متمادی همچنان اصرار به یک روش غلطی که در پیش گرفتیم داریم.
وام مسکن افزایش یافته کمکی به نرخ تورم ها نمیکند و خود به خود نرخ تورم مسکن را بالا می برد
حسن زاده در پایان خاطرنشان کرد: به جای افزایش وام، باید وام را یکسان در نظر بگیریم و بازپرداخت اقساط را به نسبت درآمد ماهیانه افراد تقسیم کنیم و به گونه ای نباشد که شخص متقاضی مسکن ۶۰ درصد درآمد ماهیانه اش را در مسکن بریزد.
منبع: شفقنا