تکریم بیمار، تکمیل درمان

شهرستان سقز به واسطه اینکه دومین شهر بزرگ استان به لحاظ شاخص های مختلف است ممکن است نیازهای درمانی بیشتری متوجه آن شود، بنابر این لازم است توجه بیشتری به این حوزه توسط مدیران اعمال گردد. در این راستا یکی از ظرفیت های درمانی شهرستان سقز بیمارستان تأمین اجتماعی است، این بیمارستان که در سال ۷۰ به عنوان درمانگاه و بعدها در سال ۷۴ به بیمارستان ارتقا یافت توانسته است بخشی از نیازهای درمان و سلامت مردم شهر سقز و سایر شهرهای اطراف از جمله بانه، دیواندره و نیز شهرهایی همچون بوکان و تکاب را تأمین کند و به همین دلیل آمار مراجعه کنندگان در سقز به سه برابر ظرفیت آن رسیده و همین امر نارضایتیهایی را به دنبال داشته است.
همچنین از آنجا که سلامت به عنوان یکی از شاخص های توسعه بیش از پیش مورد توجه مردم قرار گرفته و مدیران هم باید به این مهم توجه کنند و نیز از آنجا که بیمارستان امام در این شهرستان به عنوان تنها مرکز درمانی دولتی قادر به تأمین نیازهای درمانی مردم نیست لذا توسعه این بیمارستان از لحاظ کمی و کیفی و رسیدگی به مشکلات آن که بخش عمده ای از بیمه شدگان را تحت پوشش قرار می دهد یکی از مطالبات مردم شهرستان سقز از مدیریت درمان تأمین اجتماعی استان است. به همین دلیل در نشستی که دکتر فولادی مدیر درمان استان با خبرنگاران شهرستان داشت این موارد مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
در این نشست دکتر فولادی با اشاره به نقش رسانه در کاهش آسیبها از اهالی رسانه خواست تا با بیان کاستی ها مشکلات این حوزه را با مدیران در میان گذاشته و در این رابطه کمک حال مدیران باشند.
وی با بیان اینکه طرح توسعه بیمارستان از سال ۹۳ مدنظر مدیریت درمان بوده است افزود: در ابتدا قرار بود تنها ۶۰۰ متر به بیمارستان افزوده شود اما با بازدیدها و برآوردهایی که از نیازهای مردم بعمل آمد در نهایت تصمیم بر آن شد که این میزان به ۳۱۰۰ متر افزایش پیدا کند که عملیات عمرانی آن علی رغم وضعیت پولی و بانکی نامطلوبی که بر کشور حاکم است در حد قابل قبولی پیشرفت داشته و مطابق پیشبینیها این طرح تا پایان سال ۹۸ که شامل بخش اطفال ، سی سی یو، رادیولوژی، آزمایشگاه و .. است به بیمارستان افزوده خواهد شد و در پارت دوم این عملیات تغییرات قابل توجهی در بیمارستان قدیمی اجرا خواهد شد و به این ترتیب تعداد تخت های این مرکز به ۶۴ تخت خواهد رسید.
فولادی با بیان اینکه از سال ۹۳ بودجه درمان تأمین اجتماعی افزایش جهشی داشته است گفت: بیشترین رشد اعتبارات را در میان استان های کشور داشته ایم و در این میان سهم سقز نیز قابل توجه بوده است و با این اعتبارات توانسته ایم دستگاه سونوگرافی، ماموگرافی، دو دستگاه آمبولانس، دستگاه جراحی چشم، دستگاه جراحی اورولوژی و … به سقز اختصاص دهیم که بخشی از این تجهیزات در حال استفاده است و بخشی نیز با آغاز بکار قسمت جدید بیمارستان بکارگیری خواهد شد.
مدیر درمان تأمین اجتماعی استان در بخش دیگری از سخنان خود و در پاسخ به سوالات خبرنگاران و اینکه نارضایتی مردم نسبت به عملکرد بخش های مختلفی از بیمارستان ازجمله داروخانه، اورژانس و … وجود دارد افزود: تشخیص برخی امور از جمله اورژانسی بودن یا نبودن یک بیماری بر عهده کادر درمان و پزشکان خواهد بود، اما هر نوع کم توجهی و یا بی توجهی به بیمار برابر مستندات قانونی خلاف است و به شدت با آن برخورد خواهد شد، اما در برخی موارد از جمله مصرف داروها فرهنگ سازی هایی لازم است تا مردم نسبت به مصرف آنها هشیار بوده و از مصرف بی رویه و یا برخی امورات غیر ضروری از جمله سونوگرافی، ام آر آی و … خودداری کنند، چرا که مطابق بررسی های انجام شده قریب به هشتاد درصد این امور غیرضروری و تنها بر اساس درخواست و اصرار بیمار صورت می گیرد که به نوعی اتلاف منابع است.
فولادی همچنین نقدهای وارده بر تکریم ارباب رجوع در بخش های مختلف را تأیید و با این عنوان که اساس کار تأمین اجتماعی تکریم ارباب رجوع و کاهش خطاهای پزشکی و انسانی است افزود: سهل انگاری هایی که صورت می گیرد مورد قبول نیست و تلاش بر این است تا این آسیب ها در حوزه های مختلف به حداقل برسد و در این راستا لازم است آموزش های ضمن خدمت به کادر درمانی و اداری در راستای رسیدن به نرم جامعه در دستور کار قرار گیرد.
وی در ارتباط با استخدامی های صورت گرفته در تأمین اجتماعی استان گفت: در دوره سعید مرتضوی ۲۴۰۰ نفر بدون هیچگونه ضابطه ای وارد تآمین اجتماعی شدند، اما در این دوره تمامی استخدامی ها ضابطهمند و طبق آزمون صورت گرفته است که در مجموع حدود ۱۰۰ نفر به مجموعه تأمین اجتماعی استان اضافه شده اند.
فولادی در پایان با بیان اینکه خدمات انجام شده مطلوب بوده اما کافی نیست افزود: مشکلاتی در راه تأمین خدمات مناسب تر وجود دارد و با تعاملاتی که انجام می دهیم سعی بر رفع این کمبودها داریم و در همین راستا دعوت و تلاش برای ماندگاری پزشکان و متخصصین مختلف اعم از بومی و غیر بومی ادامه دارد.