در باب نامه ای شبههبرانگیز از سوی کانال تلگرامی نماینده سقز و بانه
نامه منتشر شده از سوی کانال تلگرام نماینده سقز و بانه که در آن وزیر کشور موافقت دولت را با شهر شدن سنته اعلام کرده است، به لحاظ اداری و ظاهری دارای شبهاتی است.
با اینکه همگان بر جایگاه حقوقی نمایندگان مجلس واقفاند، اما در نامههای اداری، عُرف بر این است که وزیر برای رییس جمهور و یا رییس مجلس و یا مقام بالاتر از خود عنوان “جهت استحضار” را به کار می برد و در غیر اینصورت از عنوان “جهت اطلاع” استفاده می کند.
اساساً در نامههای اداری آنهم در سطح وزارتخانه به لحاظ جایگاه حساسی که دارند بایستی نهایت دقت را در نگارش و حفظ ظاهر نامه به لحاظ شکلی و محتوایی داشته باشند. اما در نامه ای که از سوی کانال تلگرامی نماینده منتشر شده است ظواهر حداقلی نیز رعایت نشده است.
تفاوت فونت به کار رفته در متن اصلی و پانوشت نامه یکی از موارد ظاهری است که بسیار قابل توجه است. در یک نامه اداری متن اصلی و پانوشت و … با یک فونت نوشته میشود و تنها تفاوت در اندازه فونت است که معمولا پانوشتها با یک یا دو سایز کمتر از متن اصلی نگارش میشود. همچنین اندازه حاشیههای نامه از دو طرف کادر نامه در پانوشت و متن اصلی متفاوت است. اینها موضوعاتی هستند که در سطح وزارتخانه بایستی رعایت میشد و ظاهراً در این نامه حداقلهای معمولی رعایت نشده است.
پیگیریهای واکاوی از منابع آگاه در وزارت کشور حاکی است که اساساً چنین نامههایی برای نمایندگان ارسال نمی شود، این منابع همچنین میگویند اگر رونوشتی ارسال شود و در آن به پیگریهای نماینده اشاره شود بایستی نه از لفظ “پیرو پیگیری های قبلی…” بلکه از لفظ “عطف به درخواستهای مکرر… ” استفاده شود و در کنار آن شماره نامه و تاریخ درخواستها نیز ذکر خواهد شد. این نکته را باید اضافه کرد که سیستم نامه نگاری اداری به گونه ای طراحی شده است که فونت مورد استفاده در متن اصلی و پانوشتهای یک نامه بایستی یک فونت باشد که در این نامه به هیچ عنوان رعایت نشده است.
آنچه در اینجا مطرح است احتمال دستکاری در نامه است که واکاوی احتمال این دستکاری را مستقلا نمیتواند تأیید یا تکذیب کند، اما اگر این دستکاری صورت گرفته باشد تلاش در جهت فریب افکار عمومی است. موضوعی که در نوع خود خبط و خطایی نابخشودنی است و نباید ساده از کنار آن گذشت.
ظاهراً عدم هماهنگی روابط عمومی نماینده با وی برای چندمین بار است که تکرار میشود. آخرین مورد آن به پیگیری موضوع برقراری مجدد یارانهها از سوی نماینده مربوط میشود که بعد از پیگیری رسانهها، کانال تلگرامی نماینده این خبر را حذف کرد.