ده ره وزمی: ۳۶ تن طلا در سقز و قروه ذخیره شده است

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان کردستان گفت: سرمایهگذار به دلیل نبود مشوق چندان تمایلی برای سرمایهگذاری در استان کردستان ندارد.
به گزارش واکاوی محمد درهوزمی در نهمین جلسه فرماندهی ستاد اقتصاد مقاومتی استان کردستان که با حضور معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان امور اداری و استخدامی کشور در سالن دولت استانداری کردستان برگزار شد، در جمع مسئولان و مدیران استان اظهار داشت: در استان کردستان هیچگونه سرمایهگذاری ملی نشده و برای جذب سرمایهگذاران در استان کردستان بسیار ورود پیدا کردیم.
وی گفت: سرمایهگذار برای سرمایهگذاری به ندرت به کردستان میآید و به دلیل نبود مشوق تمایل چندانی برای سرمایهگذاری در استان کردستان ندارند.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت کردستان با اشاره به وجود ۷۵۸ واحد تولیدی و صنعتی در استان کردستان، تصریح کرد: از این تعداد ۱۲۸ واحد راکد، ۳۸۸ واحد فعال و مابقی غیرفعال هستند که متوسط سرمایهگذاری هر کدام از این واحدها روی هم رفته ۲٫۸ میلیارد تومان است.
وی متوسط اشتغال استان کردستان در بخش صنعت را، ۵۳٫۵ درصد عنوان کرد و گفت: فقط دو درصد واحدهای صنعتی بین ۵۰ تا ۱۰۰ نفر اشتغالزایی و یک درصد بالای ۱۰۰ نفر اشتغال دارند.
درهوزمی افزود: در حال حاضر ۸ هزار و ۵۰۰ نفر در بخش صنعت اشتغال دارند که باید به ۱۲ هزار و ۸۰۰ نفر برسد و استان کردستان این ظرفیت را دارد که به استان صنعتی تبدیل شود.
وی با اشاره به ظرفیتهای استان در زمینه معادن، اظهار کرد: ۱۸ گونه ماده معدنی در دو گونه فلزی و غیرفلزی در استان کردستان وجود دارد.
وجود ۳۷۲ پروانه بهرهبرداری معدنی در کردستان
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت کردستان میزان ذخایر معدنی استان را، ۷۵۰ میلیون تن عنوان کرد و گفت: هماکنون ۳۷۲ پروانه بهرهبرداری معادن در استان کردستان وجود دارد که استان در زمینه سنگهای تزئینی و مرمریت بهترین مرمرهای خاورمیانه و جهان را دارد و قرار است معدن مرمر قروه ثبت جهانی شود.
وی گفت: از ۳۷۲ پروانه بهرهبرداری معدن در استان بیشتر هدف گروههای فلزی برای فرآوری مورد نیاز است.
۳۶ تن طلا در سقز و قروه ذخیره شده است
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت کردستان به وجود ۳۶ تن طلای ذخیره قطعی در پهنه شهرستانهای سقز و قروه اشاره کرد و گفت: در کل کشور میزان ذخیره طلا ۳۴۰ تن است.
وی گفت: از مجموع ۶۵ درصدی سنگآهن کل کشور و ظرفیت تولید ۲ میلیارد و ۸۰۰ میلیون تن، ۱۵ معدن در کردستان با ظرفیت ۷۰ میلیون تن وجود دارد.
درهوزمی به برداشت سالانه ۶۲٫۵ میلیون تن سنگآهن در کشور اشاره کرد و افزود: این رقم در استان کردستان یک میلیون و ۷۵ تن است و خوشبختانه در زمینه سنگ آهن و طلا خام فروشی نمیشود.
وی اظهار کرد: برای کشف مواد فلزی در استان در پهنه شهرهای قروه، سقز و بیجار ۸ هزار و ۵۰۰ کیلومتر راه مشخص شده و ما به دنبال آن هستیم که با اجرای این پروژهای کارخانه طلا، سیمان، سنگ آهن و جذب سرمایهگذار خارجی در سقز به توسعه استان کمک کنیم.