لاستیک بارز، نماد همت در کردستان

امروز ۵ فروردین ماه مصادف با افتتاح کارخانه بزرگ لاستیک بارز کردستان در سال ۱۳۹۶ است. این پروژه بزرگ و عظیم فارغ از آنکه موجب تولد بروزترین و بزرگ ترین کارخانه تولید تایرهای رادیال سواری ایران شد ثمرات و برکات دیگری نیز به همراه داشته است که بازگویی چندین باره آن خالی از لطف نیست. وجود کارخانهای با چنین تکنولوژی در استان کردستان علاوه بر بکارگیری جوانان کردستانی و جلوگیری از فرار مغزهای استان موجب میشود جوانان این مرز و بوم برای یافتن شغل بار غربت بر دوش نکشند.
قاعدتا سرریزِ بار تکنولوژیکی کارخانهای این چنین بزرگ موجب رشد و شکوفایی کارگاههای کوچک پیرامون و یا شرکتهای خدمات مهندسی نیز میگردد. تولد کارگاههای تولید لباس صنعتی، خدمات ایمنی صنعتی، پزشکی صنعتی، آشپزخانههای صنعتی حتی توسعه راههای هوایی، ریلی و جادهای و رونق بانکهای استان از دیگر ثمرات این نعمت بزرگ است. باری به هر جهت از هر نظر که به آن بنگریم توسعه استان کم برخوردار کردستان جز با جذب سرمایهگذار نخست دولتی سپس خصوصی امکان پذیر نمیباشد.
زمانی که استان کردستان از نظر امنیت روانی که تأمین آن وظیفه مدیران و نمایندگان استان است محلی خوشایند سرمایهگذار خواهد بود و با موفقیت سرمایهگذار دولتی و خصولتی است که سرمایهگذارهای خصوصی میل و اشتیاق و امنیت سرمایه گذاری را حس خواهند کرد.
سال هاست کولبری، این نام پر رنج و مشقت، موجب ایجاد آلام و خدشهدار شدن روح و روان هر کردستانی شده است اما در عجب هستم که چرا مسئولان و نمایندگان محترم مجلس پیشین و کنونی لقمه را دور سر میچرخانند. نمایندگان ما فراموش کردهاند که زمانی میتوانند شخصیت و فرهنگ کردی را پاس بدارند که کردستان فقیر نباشد و گرنه لباس کوردی پوشیدن و کوردی شعار دادن و در روستاهای اطراف قدم زدن کار سختی نیست. وکالت مردم کردستان، احقاق حقوق کولبران و شعارهای تکراری حمایت از جوانان این نیست که نطق های آتشین کرد و نوشت یا هیجانات اجتماعی را بر انگیخت.
کارخانه لاستیک بارز کردستان با درایت یک نفر از مدیران کردستانی و پیرو سفر مقام معظم رهبری در اردیبهشت سال ۸۸ پایهگذاری گردید که حتی یک بار لباس کردی نپوشید. این کارخانه با سرمایهگذاری مستقیم ۶۵۰ میلیارد تومانی گروه صنعتی بارز زیر مجموعه شرکت سرمایهگذاری تامین اجتماعی (شستا) در عرض حدودا چهارسال به ثمر نشست. این کارخانه در زمینی به مساحت ۴۴ هکتار در شهرک صنعتی دهگلان با بکارگیری ۱۰۰۰ نفر مستقیم و ۵۰۰۰ نفر غیر مستقیم از جوانان دهگلانی، سنندجی و قروهای و به نوعی ۱۰۰ درصد بومی در قیاس یا همتای خود یعنی پتروشیمی کردستان ایجاد اشتغال نمود. با در نظر گرفتن حداقل خانواده ۳ نفر برای فرد شاغل این کارخانه براحتی ۱۸۰۰۰ نفر را پوشش داده است و این بجز ثمرات روانی و معنویای است که احداث این کارخانه داشته است و آن هم غرور و امنیت خانواده کردستانی است.
اصل مدیریتی به نام «پارتو» شناخته شده است که بیان می کند ۸۰ درصد مشکلات نشات گرفته از ۲۰ درصد عوامل است. با این حساب برای حل ۸۰ درصد مشکلات بیکاری، کولبری، کارآفرینی و اشتغال جذب سرمایه گذار به عنوان ۲۰ درصد از عوامل موثر در حل این معضلات میباشد.
سقز به عنوان دومین شهر بزرگ کردستان و با داشتن منابع بزرگ انسانی به واسطه جمعیت و جغرافیایی مناسب تر از شهرک صنعتی دهگلان به واسطه داشتن سرزمین دشت مانند مهیای حضور صنایع بزرگ در استان میباشد. نزدیک بودن به ریل راه آهن مراغه، نزدیک بودن به منطقه آزاد تجاری بانه، داشتن مرز مستقیم به کشور عراق و در شرف بهرهبرداری فرودگاه بزرگ تر نسبت به سنندج پتانسیل بزرگی در مقوله سرمایه گذاری میباشد و حتی رونق بازارچه مرزی برای واردات مواد اولیه کارخانه های بزرگ می باشد. سخت نیست همت کنید.
پهمان گیان بو ئهونه تورهی؟
پشت سرت قسهیان کرده؟