یادی از مهندس بهاءالدین ادب

مهندس بهاءالدین ادب در سال ۱۳۲۴ در محله آقازمان سنندج به دنیا آمد. دوران ابتدایی و راهنمایی را در سنندج گذراند و دبیرستان را در تهران تمام کرد و در آزمون ورودی دانشکدهی پلی تکنیک تهران (دانشگاه صنعتی امیر کبیر) در رشتهی راه و ساختمان پذیرفته شد.
با اخذ مدرک فوقلیسانس و سپس گذراندن سربازی و پس از آن حضور در شرکت «روشه» در کارخانهی ماشین سازی اراک، با تأسیس شرکت “رواق” منشأ خدمات عمرانی بسیاری ازجمله در سنندج شد. پس از آن شرکت «آبژ» را بنیان گذاشت و به فعالیتهای عمرانی خود را گسترش داد.
برعکس بسیاری از نمایندگان گمنامی که یک شبه پا به عرصه میگذارند، بهالدین ادب حالا که منشا خدمات فراوانی شده بود و کارنامه خود را به مردم پس داده بود وارد عرصه انتخابات شد و دو دوره متوالی (ادوار پنجم و ششم) توانست بعنوان منتخب اول حوزه انتخابیه سنندج، دیواندره و کامیاران وارد مجلس شود.
اگرچه شایستگی و توان او در حدی بود که در مناصب و جایگاههای مدیریتی کلان قرار بگیرد اما به دلایلی این امکان فراهم نبود، لذا مهندس ادب از طریق مجلس توانست تا حدودی صدای مردم را رساتر فریاد بزند. خصوصا در مجلس ششم نقش مهمی در تشکیل فراکسیونهای کُرد و اهل سنت ایفا کرد و پروژههای عمرانی منطقه را با جدیت بیشتری دنبال کرد که تلاش برای ساخت پالایشگاه پتروشیمی کردستان، ساخت و تأسیس کارخانه تراکتورسازی و آغاز کریدور شمالغرب به جنوب غرب تنها بخشی از این اقدامات بود. او با اینکه برای مجلس هفتم رد صلاحیت شد، ولی با تأسیس جبهه متحد کُرد فعالیت سیاسی خود را ادامه داد.
مهندس ادب علاوه بر فعالیتهای سیاسی و اقتصادی و عمرانی، دستی نیز در ورزش داشت. تأسیس باشگاههای فرهنگی ورزشی بیژن و ساینا در شهر سنندج و عضویت در هیأت رییسه و قائم مقامی فدراسیون بسکتبال از جمله فعالیتهای ورزشی او محسوب میشود.
سرانجام این فرزند برومند کردستان، روز پنجشنبه ۲۵ مرداد ۱۳۸۶ بعد از جدال چند ساله با بیماری سرطان دار فانی را وداع گفت.