استاندار کردستان در گفتگو با واکاوی: فعالیت سیاسی باید ادامه یابد حتی اگر دنیا به کام جناح ما نباشد

بخش دوم مصاحبه واکاوی با استاندار کردستان که به مباحث فرهنگی، سیاسی و مدیریتی می‌پردازد را در ادامه می‌خوانیم:

واکاوی: مدتی است صاحب‌نظران بخشی از دلایل عدم توسعه استان را به ناکارایی نظام تدبیر و ضعف‌های مدیریتی ارتباط می دهند که موجب از دست رفتن فرصت ها و منابع شده است. شما به عنوان عالی ترین مقام اجرایی استان چه اندازه از وضعیت مجموعه مدیریتی استان رضایت دارید؟

مرادنیا: چنین قضاوتی شاید منصفانه نباشد. ما اگر یک بازه زمانی بزرگتر را ارزیابی کنیم باید بپرسیم که آیا در گذشته کردستان از رشد قابل توجهی برخوردار بوده و در این دوره سقوط کرده است؟ مسلما چنین اتفاقی نیفتاده است. رشد و توسعه در کردستان همواره کند بوده و باید کل مدیران را در چهل سال گذشته ارزیابی کنیم. یک بحث اساسی در کردستان بحث مدیرپروری است، هرچند اخیرا فضا بهتر شده اما در کل مدیران استان قادر به ورود به لایه‌های بالاتر نیستند که اگر این موضوع اتفاق بیفتد قطعا این افراد مثمر ثمر خواهند بود، اما آنچه در این دوره و در شرایط کنون توسط مدیران استان اتفاق افتاده با لحاظ کردن محدودیت‌ها در تاریخ استان بی‌نظیر است و من شاید رضایت صد در صدی از مدیران نداشته باشم اما تلاش آنها ستودنی است.

واکاوی: همزمان با کمبود مدیران دلسوز؛ جواب شما به این دیدگاه که بعضی از نخبگان بخاطر گرایشات سیاسی در سیستم مدیریتی استفاده نمی‌شوند، چیست؟

مرادنیا: اگر منصفانه نگاه کنیم در دو إلی سه سال اخیر بخشی از این مشکل حل شده است و این دیدگاه‌ها در میان لایه‌های مختلف ترمیم شده و رو به بهبود است.

واکاوی: شما بحث کارشناس محوری در ادارات را به عنوان یک آفت مطرح کرده بودید، ممکن است در این خصوص توضیح دهید؟
مرادنیا: متأسفانه دید توسعه‌ای در لایه‌های کارشناسی وجود ندارد و همین پاشنه آشیل مدیران شده است. برای حل این موضوع حالت رقابتی را در میان مدیران و خصوصا بانک‌ها مطرح کردیم که ارزیابی‌های سه ماهه از آنها به عمل می‌آید. خوشبختانه این کار بازخورد مثبت داشته و ما نتایج آن را در تعدادی از بانک‌ها می‌بینیم.

واکاوی: به مسایل فرهنگی بپردازیم، “کنگره مشاهیر کُرد” به عنوان یکی از مهمترین دستاوردهای فرهنگی استان قلمداد می‌شود، آیا منتظر اتفاق دیگری از این دست باشیم؟

مرادنیا: در بحث کنگره و مسایل فرهنگی ما از همان ابتدا تلاش داشتیم که نگاه کشور را به کردستان تغییر دهیم، کردستان فقط فقر و محرومیت نیست و ما در کنگره نشان دادیم که در میان کُردها چهره‌هایی حضور دارند که نه تنها در سطح ملی و منطقه‌ای بلکه در سطح بین‌الملل مطرح‌اند و در همه عرصه‌ها حرف برای گفتن دارند.

دنباله این نگاه، ساخت سریال‌های سنجر خان و امیرنظام گروسی است که در برنامه قرار دارد. البته ما بنا داشتیم جشن نوروز ۹۹ را به صورت ویژه و تاریخی برگزار کنیم و کردستان را به بهترین شیوه معرفی کنیم. مقدمات آن با سازمان یونسکو چیده شده بود و قرار بود از سفیران ۷۰ کشور با خانواده دعوت بعمل آید تا فرهنگ کردستان را از نزدیک ببینند، اما همه‌گیری کرونا مانع این کار شد. اضافه کنم که یکی از مشکلاتی که در این حوزه وجود داشت نبود زیربنا برای مراسمات بزرگ بود که اتمام تالار فرهنگ در این راستا است.

واکاوی: دوران افول فعالیت‌های سیاسی است و طی یکی دو سال گذشته هیچ کنش قابل توجهی از سوی کنشگران این عرصه صورت نگرفته است؟ دلیل این موضوع را چه می‌دانید؟

مرادنیا: واقعیتی است که وجود دارد و این مختص کردستان نیست و در سراسر کشور چنین روندی را شاهدیم. چند مشکل دست به دست هم داده‌اند؛ اول اینکه دولت در هنگام برجام به نوعی نزد سیاسیون تقویت شد و در نتیجه فعالیت سیاسی رونق گرفت، اما پس از کمرنگ شدن برجام و بازگشت تحریم‌ها یک سرخوردگی در میان حامیان دولت شکل گرفت، متعاقب آن مشکلات اقتصادی که زندگی روزمره را تحت تأثیر قرار داد فعالیت سیاسی را از اولویت انداخت. نکته دوم اینکه فشارهای سیاسی درون کشور را هم نباید نادیده گرفت. متأسفانه فعالیت جریان‌های سیاسی نه بر محور رقابت که بر محور حذف طرف مقابل می‌چرخد. در حالیکه فعالیت سیاسی با وجود رقیب معنا پیدا می‌کند، همچنین مشارکت سیاسی نباید مقطعی باشد و هر وقت دنیا به کام جناح ما بود فعالیت پُررنگ و در غیر آن کنار بأیستیم.

واکاوی: به عنوان سؤال آخر بفرمایید به عنوان یک استاندار کُرد، در دوران مدیریت‌تان چه چیزی شما را بسیار آزرده خاطر کرده و یا مانع شما در تحقق اهدافتان بوده؟ یعنی آیا تابحال مانعی پیش روی شما به خاطر کُرد بودنتان قرار گرفته؟

مرادنیا: خیر. چنین احساسی اصلا نداشته‌ام، بلعکس احساسم این بوده که در سطح ملی حرف‌مان خریدار داشته و نگاه مدیران ارشد کشوری نیز مؤید این نکته است. وقتی در تمام کشور فقط استان کردستان استاندار بومی دارد این یعنی ارزش و احترامی که برای کردستان و کُردها قائل بوده‌اند. روزی که در هیأت دولت معرفی شدم همزمان سه استاندار دیگر نیز حضور داشتند، بعد از صحبت‌های من، آقای رئیس‌جمهور نیز در سخنان خود مفصل به مسائل کردستان پرداختند این نشان می‌دهد که دولت مصمم است توسعه در کردستان اتفاق بیفتد و برای همین من احساس می‌کنم از ناحیه کُرد بودن من یا هر مدیر دیگری خللی در توسعه روی نداده و چه بسا اگر محدودیت‌ها از جمله تحریم‌ها نبود اتفاقات مثبت بسیاری را شاهد بودیم.

واکاوی: ممنون از وقتی که در اختیار ما قرار دادید.
مرادنیا: من هم برای شما آرزوی موفقیت و سلامتی دارم.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دکمه بازگشت به بالا