افتتاح بخش نویسندگان بومی کتابخانه عمومی سقز
صبح روز پنجشنبه ۲۴ آبان ماه همزمان با آغاز هفتهی کتاب و کتابخوانی گردهمایی در سالن کتابخانهی عمومی شهرستان سقز با حضور جمعی از نویسندگان، شاعران، مترجمان و شخصیتهای فرهنگی و ادبی برگزار شد.
در ابتدای این همایش امیر سجادی پژوهشگر حوزهی تاریخ ضمن تأکید بر اهمیت نگاه محلی به حوزهی فرهنگ اظهار داشت: امروزه نگاههای محلی مورد توجه زیادی قرار می گیرند و پارادایمهای کلی از زیرمجموعه نگاههای محلی شکل می گیرد. نویسنده بر اساس سه پارادایم کلی کار می کند و کنش فکری خود را بر اساس آن شکل می دهد، اولین پارادایم سنت است که در چهارچوب سنت و ادبیات کلاسیک کار می کنند،پارادایم دوم مدرنیته که بر اساس تحولاتی که عصر مدرن با خود می آورد آثاری در این چهارچوب خلق می کند و سومین پارادایم پست مدرن که شامل آثاری است که امروزه می بینیم“.
وی با اشاره به ویژگیهای هر سه دوره سنت، مدرنیسم و پست مدرن افزود: باید بر اساس این چارچوبها دوباره تجدیدنظر و بازخوانی در آثاری که از آن به عنوان متون ادبی می شناسیم داشته باشیم و تا زمانی که رویکردی انتقادی نسبت به حوزههای مختلفی که در جامعه با آن درگیر هستیم نداشته باشیم نمیتوانیم چشمانداز روشنی برای تغییر ببینیم. نویسنده وقتی اثری را تالیف می کند بایستی مسئله محور و نیز روشمند باشد، یعنی نباید آثاری تولید کند که در آن هیچ روش و نظم مشخصی نباشد و معلوم نباشد که مخاطب به چه نتیجهای میخواهد برسد.
در ادامهی این نشست سعید کاکی مترجم حوزهی فلسفه، عادل کریمی و ماموستا آسو(شاعر) به سخنرانی پرداختند و گروه موسیقی “ژهنیار” به سرپرستی پارسا احمدزاده چند قطعه موسیقی نواخت.
در پایان این گردهمایی، بخش نویسندگان بومی کتابخانهی عمومی شهرستان سقز افتتاح شد. این اقدام در راستای گرامیداشت و ارج نهادن به نوبسندگان و شاعران شهرستان صورت گرفته و مطابق آن نویسندگان می توانند یک نسخه از اثر خود را به کتابخانه تحویل دهند.
.