جشن شکرگزاری گندم در کردستان برگزار شد
برای نخستین بار جشن شکرگزاری گندم کردستان روز سه شنبه در مجتمع فرهنگی هنری فجر سنندج برگزار شد.
این آیین با حضور حسین صفایی مدیر عامل سازمان تعاون روستایی کشور، جمعی از مسئولان اجرایی استان، مدیران عامل شرکت های تعاون روستایی استان و تولیدکنندگان و کشاورزان کردستان حضور داشتند.
در این آیین، شرکت کنندگان با نگه داشتن دستها رو به آسمان، به خاطر بارش باران و برف مناسب و زمین های حاصل خیز شکرگزاری کردند.
شرکت کنندگان از خداوند به خاطر اهدای نعمت های بی شماری که به ما انسان ها بخشیده تشکر کردند و از بارگاه خدواند خواست که امنیت، سلامت و فراوانی نعمت را به مسلمانان ببخشد.
مدیرعامل سازمان تعاون روستایی کردستان در این آیین گفت: امسال در مجموع بیش از ۸۵۶ هزار تن از کشاورزان خریداری شده است.
سیداحمد زکریانی نژاد افزود: این مقدار گندم ۴۹۸ هزار تُن در قالب ۱۸۵ هزار و ۸۱۲ محموله توسط شبکه تعاون روستایی جمع آوری شده است.
وی اضافه کرد: کار خرید گندم از کشاورزان در مدت ۵۸ روز طول کشید اما مراکز خرید به مدت سه ماه برای تحویل گندم کشاورزان خرد دایر بود.
وی اظهار کرد: در کردستان در مجموع ۱۹۵ تشکل بخش کشاورزی دارای مجوز هستند و توسعه بخش کشاورزی استان می تواند زمینه را برای توسعه اقتصادی نیز فراهم کند.
مدیر عامل تعاون روستایی کردستان نیز گفت: ظرفیت سیلوهای شبکه تعاونی کردستان جوابگوی نیازهای کشاورزان استان نبوده و دستگاههای اجرایی باید در زمینه احداث انبار و سیلوسازی تعاون روستایی را کمک کنند.
فریدون احمدی افزود: ظرفیت سیلوهای تعاون روستایی کردستان در مجموع ۱۷۰ هزار تُن ظرفیت دارند و برخی از سیلوها قدمتی و بیش از چند دهه عمر دارند.
وی اضافه کرد: لازم است برای کمک به رونق بخش تولید و فروش محصولات کشاورزی در پایانه های مرزی، مراکز خرید این محصولات راه اندازی شود.
در ادامه این آیین شکرگزاری، آیین مولودی خوانی و قدردانی از مراکز خرید گندم کردستان قدردانی شد.
امسال گندم مازاد بر نیاز کشاورزان در ۹۵ مرکز خرید شامل ۷۵ مرکز تعاونی و ۲۰ سیلوی خصوصی و کارخانه های آرد تحویل داده شده است.
کشت گندم در استان کردستان هر سال در اواخر شهریور و اوایل مهر شروع می شود و برداشت آن در اواخر خرداد و اوایل تیر سال بعد به ۲ صورت مکانیزه و سنتی انجام می شود.
استان کردستان به دلیل داشتن بیش از یک میلیون و ۱۱۰ هزار هکتار زمین قابل کشت مرغوب و مستعد یکی از قطب های تولید محصولات کشاورزی به ویژه گندم در غرب کشور به شمار می رود و جایگاه چهارم کشوری در تولید این محصول را به خود اختصاص داده است.
منبع : ایرنا