ذبح اخلاق در میدان انتخابات سقز
هر سالی که قرار باشد انتخابات برگزار شود، سال پُرتنشی به لحاظ سیاسی برای شهری چون سقز خواهد بود و تحرک نسبی میان گروههای مختلف سیاسی و اجتماعی به وجود میآید. افراد و گروههایی که در مابقی ایام چندان فعال نبوده و شاید چندان هم مورد توجه نباشند، اهمیت پیدا کرده و کمپینهای مختلف برای جلب نظر آنها تلاش میکنند. اما گویا امسال عدهای به جای ایجادِ تحرک و پویاییِ سیاسی؛ سعی در تنزل جایگاه نقد به فحاشی و تهمت پراکنی دارند تا جاییکه از اسم بردن اشخاص و نسبت دادن روابط غیر اخلاقی به این و آن ابایی ندارند.
در مدت زمان کمی که از فضای انتخابات میگذرد بارها شاهد آغاز به کار گروهها و کانالهایی در فضای مجازی بودهایم که تکیه آنها تنها بر تخریب افراد بوده و در این راه از هیچ تهمت و افترایی دریغ نکردهاند. کار را به جایی رساندهاند که مسأله را شخصی و حتی ملاحظه خطوط قرمز فردی و خانوادگی نیز نمیشود.
واقعیت این است که وضعیت فضای مجازی تابعی از وضعیت جامعه است و فضای مجازی در دست افراد همین جامعه است، اما چرا به چنین وضعیتی دچار شده است؟ زمانی که نخبگان سیاسی به دلایلی ولو خودخواسته محدو میشوند و جایگاه احزاب و به تبع آن مشارکت در کسب قدرت به درستی در جامعه تعریف نمیشود، راه برای کسانی که روش و بینش مشخصی برای چنین فعالیتهایی ندارند هموارتر می شود، اسباب و لوازم کار نیز که همان فضای مجازی باشد به مدد میآید.
اگر بنا بر نقد است نقد چهارچوب و اصولی دارد که در هر حال باید رعایت شود، اما آنچه دیده میشود هیچ تناسبی با نقد ندارد. واکاوی معتقد است در کنار طرح تندترین انتقادها، بایدها و نبایدهای آن نیز که همان رعایت اخلاق است بایستی رعایت شود تا بیش از این جایگاه نقد و نقادی به فحاشی تنزل پیدا نکند.
واکاوی_اخبار سقز