لزوم توجه شهرداری به استفاده بهینه از فضاهای پارک مولوی

توسعه فضاهای متناسب با سلیقه های متفاوت شهروندان تأثیر بسیار زیادی نه تنها بر عادات و شیوه رفتار بلکه بر الگوهای اندیشه و احساس خواهد داشت. “آنتونی گیدنز” با اشاره به آغاز شکل گیری تجمع‌های بزرگ شهری، عقایدی که در مورد اثرات شهرها بر زندگی اجتماعی ابراز گردیده را در دو قطب مختلف قرار می‌دهد: برخی شهرها را نماینده فضیلت متمدنانه، منبع پویایی و خلاقیت فرهنگی می دانستند. از دید این افراد شهرها فرصتهای توسعه از جمله توسعه‌ی فرهنگی را به حداکثر می رسانند و وسایل زندگی آسوده و رضایتبخش را فراهم می سازند. دسته دیگر به شهر انگ دوزخی سیاه از دود می زدند که در آن جماعت های پرخاشگر و متقابلا بی اعتماد ازدحام کرده اند و غرق در جنایت، خشونت و فساد است. باید اذعان کرد که نقش فضاهای مختلف از جمله پارک‌ها تا حد زیادی بر این نوع دیدگاهها قابل بررسی است. پارک مولوی سقز تا حدودی ایفای این نقش را بر عهده گرفته است، این پارک علاوه بر مسافرین، روزانه پذیرای تعداد زیادی از شهروندان است. بعضا دیده شده است که محل تضارب آرا و گفتگوی میان گروه‌ها و طیف های مخالف فکری نیز بوده است و فضاهایی از جمله خانه فرهنگ و کتابخانه عمومی به کمک این امر آمده‌اند، و یا خیر افراد با ورود به این پارک صرفا جهت گذراندن وقت خود با دوستان، خانواده و گپ و گفتی با آنان و یا حتی خلوت کردن با خود در یک فضای خاص به آن پناه می برند. پس پارک مولوی به معنای واقعی می تواند یک مکان پویا به لحاظ فرهنگی باشد.

اما در پارک مولوی بایستی از سایر ظرفیت ها نیز استفاده کرد، اکثر اوقات مشاهده می کنیم که تعدادی از شهروندان به صورت گروهی و یا خانوادگی بر روی چمن‌های پارک مولوی مشغول بازی هستند، صرف‌نظر از اینکه جهت حفظ و نگهداری چمن، شهرداری و شهروندان سالانه هزینه های زیادی را متقبل می‌شوند اما این رفتار شهروندان را می توان با استفاده مناسب از دیگر فضاهای پارک مذکور تا حد زیادی کاهش دهد.

از سوی دیگر جوانانی هستند که می خواهند دقایق و یا ساعتی از وقت خود را در همین پارک اما در بُعدی دیگر ازجمله ورزش صرف کنند، با وجود نزدیک بودن فضاهای ورزشی به پارک مولوی، اما به دلیل هیجانی که دراین فضا وجود دارد، جوانان و نوجوانان بازی در زمین هایی با مساحت کم در پارک را ترجیح می دهند. به طور مثال همین جوانان در شب ‌هایی از فصل بهار و تابستان که هوای مطبوع پارک نیز به کمک می آید در قالب چند تیم و پشت سر هم بازی می‌کنند. اگر می خواهیم شهر و مکان های شهری انگ دوزخ سیاه به آنان نخورد مناسب است که به بهترین نحو از ظرفیت های آن استفاده کنیم، بر همین اساس پیشنهاد می‌شود آب‌نمایی که در ضلع جنوبی پارک وجود دارد و تا حدودی نیز تخریب شده است به چند فضای ورزشی کوچکتر تبدیل شود و از آنجا که شهرداری نیز موظف به ایجاد فضاهای ورزشی در چنین مکان‌هایی است می تواند با فنس کشی و نیز تهیه نور مناسب برای شب های تابستان از این فضا به بهترین نحو به نفع شهروندان استفاده نماید که نمونه آن را در پارک لاله تهران دیده ایم، اینگونه ضمن ممانعت از نابودی قسمت عمده ای از چمن پارک، از فضا استفاده مطلوب برده خواهد شد و قسمتی از هیجانات جوانان و نوجوانان نیز در آن تخلیه می‌گردد.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دکمه بازگشت به بالا