مشکلاتی که دست انداز این ورزش هیجان انگیز شده اند

ورزش اسکیت ورزشی متنوع، مفرح و با هیجان است و باعث تقویت تعادل در مغز و عضلات، بالا بردن قدرت عضلانی در تمام بدن، هماهنگی عصب و عضله و بالا بردن عکس‌العمل بدن می‌شود و چون این ورزش با موزیک همراه است بیش از بسیاری از ورزش ‌ها باعث شادابی و هیجان و هماهنگی می‌شود. این نوع ورزش به نوعی نوآوری در راه رفتن و پریدن و… است و امکان فعالیت‌هایی که نمی‌توان با پای معمولی انجام داد را برای انسان فراهم می‌کند و این موضوع آن را از دیگر ورزش‌ها متمایز می‌کند و به همین خاطر برای ورزشکاران جالب و دوست‌داشتنی است.

 

اسکیت در شهرستان سقز با اینکه پیشینه ای طولانی ندارد، تا قبل از سال ۱۳۸۴ که فدراسیون کشوری آن تأسیس شد با عنوان انجمن اسکیت و زیر نظر هیأت ورزش‌های همگانی فعالیت داشت، اما در این سال و برای اولین بار پس از تشکیل فدراسیون، هیأت آن در سقز تشکیل و فرزاد خاکی رییس فعلی اداره ورزش و جوانان سقزریاست آن را بر عهده گرفت و پس از آن نیز به ترتیب وفا نقشبندی عضو اسبق شورای شهر سقز، ناصر شیخی، منصور شیخی، ایوب نادری و هم اکنون نیز هادی قهوه‌چی‌زاده از سال ۹۲ سکان هیأت اسکیت شهرستان را بر عهده دارد. با این تفاسیر، قهوه‌چی‌زاده از فراز و فرودهای این ورزش هیجان انگیز در سقز برایمان گفتهمی گوید:

 

به گفته قهوه‌چی‌زاده جابجایی زمین اسکیت شهرستان سقز در ضلع غربی پارک و آوارگی هیأت و دوستداران این ورزش مشکلات زیادی را برای اسکیت شهرستان به وجود آورد. وی در این ارتباط افزود: در ابتدا ظاهر ماجرا از این قرار بود که طبق قراردادی که ما بین سرمایه‌گذار تبریزی جهت ایجاد شهربازی در پارک لاله و شهرداری منعقد شده بود می‌بایست برای راضی نگه داشتن سرمایه گذار مذکور از جانمایی هر نوع شهر بازی و ویا دیگر ورزش های مفرح در فضاهای سبز و پارک‌ها جلوگیری بعمل آید و یا حداقل با هماهمنگی سرمایه گذار تبریزی انجام می‌شد و به همین خاطر زمین اسکیت را از هیأت پس گرفتند. از سوی دیگر عده ای نیز با این عنوان که محل اسکیت قرار بود به نمازخانه و سرویس بهداشتی تبدیل شود این را دستاویزی برای جابجایی زمین اسکیت قرار دادند که بعد از آن در مجموعه ورزشی کاوه و آن هم با هزینه و تحمل دردسرهای زیاد و پیگیری مسئولین وقت توانستیم زمینی به مساحت ۴۰۰ متر را به اسکیت اختصاص دهیم. اما از آنجا که بُعد تفریحی اسکیت مدنظر افراد است و خانواده ها نیز با این کار هم به ورزش و تفریح بچه هایشان  و هم به تفریح خود در فضای پارک می پرداختند حاضر به آوردن دادن بچه‌هایشان در مجموعه سالن کاوه نبودند چرا که این کار بخشی از وقت فراغت خودشان را می‌گرفت، به همین دلیل از سال ۹۰ پیگیر زمین فعلی اسکیت بودیم که نهایتا در سال ۹۵ زمین کنونی اسکیت به ما واگذار و فعالیت هیأت در آن شروع شد.

 

زمین کنونی ۱۲۰۰ متر مربع است که هزینه های اصلی آن از جمله آسفالت، فنس کشی و دفتر پیست و رنگ آمیزی‌های لازم را خود شهرداری تقبل کرده است اما سایر هزینه ها از جمله تأمین نور لازم، نقاشی داخل زمین، لاستیک‌های جانمایی شده و… را هیأت تهیه کرده است. قهوه‌چی‌زاده در ارتباط با زمین اسکیت پارک مولوی و همکاری نهادهای مربوطه از جمله شورا، شهرداری و اداره ورزش و جوانان گفت: قاعدتاً هدف شهرداری کسب سود و منفعت برای شهروندان است و در این باره با صلاحدیدهای لازم مختار است که در راستای منافع عمومی گام بردارد، اما آنچه که نباید فراموش شود تلاش های هیأت اسکیت برای ایجاد این مکان است که پس از دوندگی های بسیار و طی پنج سال به سرانجام رسید وهم اکنون روزانه بیش از صد نفر مراجعه کننده دارد و توانسته است فضایی متناسب با فرهنگ و حقوق شهروندی را برای کودکان و خانواده هایشان فراهم کند. همچنین از آنجا که هیأت مرتبا زیر نظر نهادهای نظارتی است می توانند راندمان کار را بررسی کنند که شورا و شهرداری بایستی این مقوله را به درستی در نظر بگیرد. وی همچنین افزود:  با توجه به اینکه در حال حاضر تنها جایی که هیأت اسکیت توانایی فعالیت دارد زمین فعلی است لذا مناسب است شورا و شهرداری به تعاملی که تا کنون با هیأت داشته است ادامه دهد چرا که هیأت مشتری خوبی برای موقعیت اختصاصی این زمین است و اگر قرار باشد به افراد دیگری از جمله بخش خصوصی واگذار شود عملا هیأت تعطیل خواهد شد و زحمات ما که تمام انرژی مان را برای این کار گذاشته ایم به هدر خواهد رفت.

رییس هیأت اسکیت شهرستان با توجه به فعالیت دوماه اخیر سال جاری گفت: امسال ۴۵ شاگرد جدید جذب شده اند که با این احتساب بالای ۲۰۰ نفر اسکیت سوار هم اکنون مشغول به فعالیت هستند اما لزوما همه آنها عضو هیأت نیستند چرا که به دلیل تعداد بالای متقاضیان بایستی هر ساله مسابقه‌ی انتخابی برگزار شود که طی آن نفرات یک الی سه به عضویت تیم و نهایتا به عضویت هیأت در خواهند آمد که مسابقه مذکور در ۱۶ و ۱۷ تیر امسال برگزار می شود و از آنجا که استقبال مناسبی صورت گرفته است محدودیتی در پذیرش وجود ندارد

 

وی در بخش دیگری از سخنانش به استعدادهای این رشته اشاره کرد که در سطح استانی و حتی کشوری توانسته اند مقام کسب کنند از جمله فرزین قدرتی که در زمستان گذشته مقام اول استان را کسب کرد و خانم ” تەوار شمسی” که علاوه بر اینکه در رده استانی همیشه پایه ثابت در نفرات برتر بوده است رتبه سوم کشوری در لیگ را توانسته از آن خود کند. صبا غفوری، هاله سلطانی، پرناز سعیدزاده ، فرزین جهانی، بها تاتایی، مانی امینی، میلاد فخرایی و … دیگر اسکیت سوارانی هستند که به صورت حرفه ای مشغول بوده و با استعدادهایی که دارند توانایی کسب رتبه های برتر در کشور را در آینده ای نزدیک خواهند داشت.

قهوه‌چی‌زاده از خطرات احتمالی این رشته نیز گفت و اشاره کرد که تمرکز در ابتدای کار باید مورد توجه علاقمندان به این رشته قرار گیرد که ما برای کاهش حداکثری آسیب ها در هنگام کار و تمرین و آموزش بدون لوازم ایمنی و کلاه اجازه ورود به محوطه را به کسی نمی‌دهیم، اما برای کسانی که در تایم آزاد به محوطه می‌آیند این محدودیت وجود ندارد هرچند توصیه های لازم به آنان ارائه خواهد شد، با این حال در این ورزش بوده اند کسانی که از ناحیه های مختلف از جمله بینی، آرنج، ساق پا و … آسیب دیده اند.

 

لازم به ذکر است که زمین و پیست استاندارد اسکیت در اصل از جنس همان لاستیک اسکیت و یا پلاستیک فشرده است که این امکان تا کنون برای شهرهای بزرگ و پیست های مشهور نیز فراهم نشده است چرا که هزینه های تأمین آن بسیار بالاست. در رتبه های بعدی آسفالت توپکا که در فرودگاهها به کار می رود و نهایتا آسفالت معمولی در پیست های اسکیت استفاده می شود که هم اکنون نیز استاندارد ترین پیست از آن بندر عباس است.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دکمه بازگشت به بالا