نیروهای پلیس ساختمان شهرداری براساس کدام قانون می توانند اقدام به تخریب و برداشت مصالح ساختمانی کنند؟
پیشگیری از ساخت و ساز غیرمجاز، اجرای ضوابط قانونی، توقف و تعطیلی این دسته از امور و حتی جمع آوری مصالح پای کار وظایفی است که بر عهده پلیس ساختمان است، اما گاهی این برخوردها که ممکن است ناشی از مقاومت مالک نیز باشد حالتی دیگر به خود گرفته و شاید کار تا زدو خورد بین طرفین نیز کشیده شود.
در این زمینه یکی از مخاطبین واکاوی ضمن گلایه از پلیس ساختمان شهرداری می گوید: این افراد براساس کدام قانون و دستور می توانند اقدام به تخریب و یا برداشت مصالح ساختمانی کنند؟ که ممکن است خسارات ولو ناچیزی به مالکینی وارد آید.
موضوعی که برای بسیاری از شهروندان حایز اهمیت بوده این است که در بسیاری از موارد سخت گیری های شهرداری بیشتر برای اقشار ضعیف بوده و این شدت از سخت گیری ممکن است برای کسانی که صاحب نفوذ هستند اعمال نشود.
در همین زمینه خالد آرمی مسئول پلیس ساختمان شهرداری سقز واکنشی بحث برانگیز دارد. وی در گفتگو با واکاوی ضمن رد ادعاهای مطرح شده، اقدام به برداشت مصالح ساختمانی را مجاز دانسته و می گوید:
بر اساس قانون حق هیچگونه تخریبی نداریم مگر اینکه مجوز قانونی داشته باشیم و بر اساس قانون موظفیم از هر نوع ساخت و ساز غیر قانونی جلوگیری کنیم. در صورت مشاهده تخلف، پرونده به کمیسیون ماده صد و سپس به دادگاه ارجاع می شود تا مراحل قانونی لازم طی شود.
وی در ادامه گفت: پس از اینکه در محل کاری حاضر شدیم، اگر پی کنی صورت گرفته باشد و ملک فاقد مجوز باشد و یا مجوز مربوط به محل احداث نباشد اعاده به حالت اولیه نیاز به حکم ندارد و پی کنی باید پُر شود. اگر ساخت و سازی هم بدون مجوز صورت گیرد در مرحله اول به اخطار بسنده کرده و در ادامه جهت جلوگیری از هرگونه فعالیت در ساعات مختلف شبانه روز، مصالح به صورت امانی برداشت که پس از طی مراحل قانونی و تعیین تکلیف در این زمینه مصالح برگشت داده خواهد شد.