واکنش مدیر شبکه بهداشت سقز به انتقادها
حوزه بهداشت و درمان شهرستان سقز قطعا دارای مشکلاتی است که این مشکلات هر روز گریبان هر یک از شهروندان را میگیرد. شیوع کرونا نیز بیش از پیش بر دامنه این مشکلات افزوده است، خستگی کادر درمان در بیمارستان امام و خلأ حمایتهای لازم از این بیمارستان این سؤال را در افکار عمومی ایجاد کرده که چرا از ظرفیت سایر بیمارستانها و نیروهای درمانی استفاده نمیشود؟ همچنین سخن از کمبود داروی رمدسیویر برای بیماران کرونایی است. در شهر سقز بیمارستان شفا به تازگی مورد بهرهبرداری قرار گرفته و دارای نواقص و مشکلاتی است، کماکان کمبود متخصص در برخی رشتهها دیده میشود، در برخی از روزها شاهد صفهای طولانی برای دریافت برخی داروها، اخذ سیتی اسکن، ام آر آی و … هستیم، اینها تنها گوشهای از مشکلاتی است که مردم در حوزه بهداشت و درمان با آن موجهاند.
طبیعی است که نحوه مدیریت این ارگان حساس در کم یا زیاد شدن مشکلات تأثیرگذار است، بنابراین شخصی که در رأس آن قرار دارد ممکن است هدف اول انتقادها باشد، در کنار این موضوعات انتقاداتی از جمله کمتر بها دادن به امور مدیریت و پرداختن بیشتر به فعالیتهای مطب شخصی از سوی رئیس مجموعه نیز مطرح است. سعی کردهایم وظیفه خود را به عنوان یک رسانه در مطرح کردن این انتقادها انجام دهیم، دکتر بهرامی نیز پاسخگوی این سؤالات بودهاند، اما اینکه افکار عمومی از این پاسخها قانع شوند یا خیرباید منتظر واکنشها ماند.
دکتر انور بهرامی در پاسخ به این انتقادها گفت: از بحث کرونا شروع کنیم؛ همه میدانند که اپیدمی کرونا از همان روزهای اول در سقز شیوع پیدا کرد و اگر نبود مدیریت هماهنگ، همراهی مردم و از جان مایه گذاشتن کادر درمان، قطعا وضع بسیار وخیمتر از اکنون بود. اوج گرفتن مجدد این بیماری نیز در همه جای ایران رخ داده است و اخیرا در کارگروه سلامت شهرستان من به صراحت اعلام کردم که برخی بازگشاییها از جمله مدارس، تالارها، سالنهای ورزشی، شهربازیها و … نباید صورت میگرفت و از طرفی رعایت پروتکلها به حداقل خود رسیده است، اکنون نیز اگر قرار بر کنترل است باید همه مراقبت کنیم تا وضع به آن روزها بر نگردد.
بهرامی گفت: برای بیمارستان امام در پیگیریهایی که در روزهای اخیر داشتم یک دستگاه اکسیژنساز به این بیمارستان اختصاص پیدا کرد که قیمت آن در حال حاضر بیش از سه میلیارد تومان است. همچنین در مورد کادر درمان نیز پیشنهاد استفاده مجدد از بیمارستان تأمین اجتماعی نزد رئیس دانشگاه علوم پزشکی مطرح شده و این موضوع در استان تعیین تکلیف خواهد شد. در مورد داروی رمدسیویر هم هر تعداد که لازم باشد معاونت دارو این دارو را در اختیار ما قرار خواهد داد.
رئیس شبکه در مورد کمتر بها دادن به مدیریت و پرداختن بیشتر به فعالیت در مطب شخصی و حرفهای گفت: ۸ ساعت وقت اداری و حتی بیشتر از آن را صرف مدیریت کردهام، اما غیر از ساعات اداری طبیعی است که در مطب شخصی فعالیت داشته باشم، ضمن اینکه مردم میتوانند قضاوت کنند که آیا در شرایطی که مردم با بحران کرونا دست و پنجه نرم میکنند فعالیت در مطب و رسیدگی روزانه به حداقل چهل بیمار کرونایی خدمت است یا خیانت؟ یا در مورد ویزیت رایگان بیماران در مناطق محروم که کمتر همکاری حاضر به حضور در این مناطق شد و ناچار خودم همراه تیم به این مناطق رفتم!
این مدیر سقزی در مورد بیمارستان شفا نیز گفت: درست است که این بیمارستان تازه افتتاح شده و دارای مشکلاتی است، اما این یک واقعیت است که هر کاری با پول انجام میشود و در حال حاضر بودجه چندانی برای رفع نواقص وجود ندارد و این از اختیارات شبکه بهداشت خارج است. ضمن آنکه شخصا هر روز یک ساعت از وقت مدیریت را صرف بیمارستان شفا، دیدن کمبودها و ارائه گزارش به دانشگاه کردهام. از طرفی نقش رئیس بیمارستان و مدیر داخلی بیمارستان برای چیست؟ مگر غیر از مدیریت بهتر و رسیدگی به وضعیت و تلاش برای رفع کمبودها است؟ نیروهای مورد نیاز این بیمارستان نیز از طرق مختلف تأمین شده و در حال حاضر کمبود نیرو وجود ندارد.
بهرامی در پایان از تلاش برای جذب متخصصان گفت و افزود: جذب جراح مغز و اعصاب اخیرا صورت گرفته و به زودی چند متخصص دیگر در حوزههایی که لازم است به شهر سقز خواهند آمد.