مراسم تودیع و معارفه‌ای که در آن کرونا به باد فراموشی سپرده شده بود

کلید توسعه سنندج به ۴۷مین شهردار سپرده شد

سنندج-واکاوی- کلید مدیریت شهری سنندج که به مرکز دارالعلم، دارالاحسان و شهر خلاق موسیقی در جهان نام آوازه است به “سید انور رشیدی” بعنوان ۴۷مین شهردار سپرده شد.

بر اساس اسناد و مدارک موجود در آرشیو بایگانی شهرداری سنندج در سال ۱۳۰۲ شمسی مرحوم “محمد باقرخان حبيبی” (ملقب به سالار مفخم) كه قبلاٌ رئيس شهربانی يا نظميه كردستان بود، به عنوان اولين رئيس بلديه ايالت كردستان انتخاب و رسماٌ شروع به كار می‌کند. آن مرحوم تا سال ۱۳۰۸ شمسی مسئوليت اداره بلديه استان كردستان (سنندج فعلی) را بر عهده داشتند.

روز گذشته نیز طی مراسمی، از خدمات “حشمت‌الله صیدی” تقدیر و کلید شهرداری به سید انور رشیدی که دانش‌آموخته‌ی ادبیات عرب و البته سابقه‌ی چهار دوره عضویت در شورای شهر سنندج را دارد سپرده شد.

رییس شورای شهر سنندج در آیین تکریم و معارفه شهردار قدیم و جدید از انتخاب چهره علمی و بومی شهردار جدید با رای اکثریت شورای اسلامی دوره ششم دفاع کرد و گفت: فردی که امروزه کلید بلدیه شهر سنه‌دژ به او سپرده می‌شود خود چهار دوره متوالی منتخب مردم در پارلمان محلی بوده است.

فرزاد زارعی با تقدیر از شجاعت و صداقت چهارساله شهردار سابق به شهردار جدید توصیه کرد که به حقوق جامعه معلولان که مورد بی مهری قرار گرفته اند؛ اهتمام ورزد. همچنین تأکید کرد که هیچ عذر و بهانه‌ای برای عدم توسعه متوازن شهری از شهردار جدید که تجربه ۱۶سال عضویت در پارلمان محلی سنندج را دارد و با مطالبات مردم آشناست، پذیرفتنی نیست.

توجه به معیشت ورفاه پرسنل شهرداری،رعایت عدل وانصاف درتکریم ارباب رجوع و واگذاری سمت به افراد شایسته ومتخصص درشهرداری،توجه به حقوق شهروندی،مبارزه با فساد و رانت‌خواری و شفافیت در عملکرد مالی شهرداری از توصیه‌های رییس شورا به شهردار جدید بود.

شهرداری را سیاسی نکنید

رییس کل دادگستری کردستان نیز در سخنانی به شهردار جدید توصیه کرد که از منازعات سیاسی در شهرداری سنندج پرهیز کند تا نگرش‌های سیاسی بر شهرداری که نهادی مردمی و غیر سیاسی است، سایه نیافکند. حجت‌الاسلام سیدحسین حسینی، مردم گرایی و پاسخگویی را از وظایف شهردار برشمرد و از اینکه شماری از مدیران، بعد از ابلاغ حکم مسئولیت، احساس مصونیت و حاشیه امن در سمت واگذار شده می‌کنند ابراز تاسف کرد و به صراحت گفت: این نگرش حاکم بر ذهن مدیران، با اهداف نظام اسلامی سازگار نیست و دود ناشی از این تفکر غلط در چشم مردم می‌رود.
او به شهردار جدید هشدار داد که به وضعیت اسفناک نایسر که مورد تاکید نماینده ولی فقیه دراستان کردستان است، توجه جدی کنند و ساکنان این ناحیه منفصله شهری را از این بن بست نابسامان زندگی، نجات دهند.

قابل ذکر است که ناحیه منفصله نایسر شهر سنندج با بیش از ۷۵ هزار نفر جمعیت یک متر فضای سبز ندارند و فاقد هرگونه امکانات رفاهی از جمله آب آشامیدنی سالم و بهداشتی، کوچه و معابر آسفالته، مراکز درمانی، آموزشی، ورزشی و فرهنگی است و به نوعی منطقه‌ای برای سکونت انواع مهاجرین است که در اذهان عمومی به بمبئی دوم شهرت دارد.

سنندج شهر خلاق موسیقی در جهان

رییس مجمع نمایندگان استان کردستان نیز با اشاره به اینکه سنندج امروزه شناسنامه شهر خلاق موسیقی در جهان را یدک می کشد، به شهردار سنندج که زاده سنندج و از شهرداران بومی است پیسنهاد داد که شهری با این هویت جهانی در برنامه‌های راهبردی ترسیم کند.

محسن فتحی نقش پارلمان محلی را در فرایند تصمیم سازی و تصمیم‌گیری بدون جناح بندی سیاسی در موفقیت شهردار موثر دانست و با ابراز تاسف عنوان کرد که شهر کنونی سنندج با سابقه تاریخی ۴۰۰ ساله شهرنشینی زیبنده شهروندان نیست.

نماینده مردم شهرستان‌های سنندج، دیواندره و کامیاران عدم ساماندهی نواحی منفصله شهری بعد از گذشت ۴۳ سال از پیروزی انقلاب اسلامی را نکوهش کرد و به صراحت گفت: شرایط زندگی در این نواحی برای مردم دشوار و در آستانه شروع فصل سرما به دلیل بارندگی و گل و لای کوچه و خیابان‌ها غیر قابل تحمل است.

سنندج در مرکز توجه جهان

استاندار کردستان نیز شهر سنندج مرکز استان کردستان را به واسطه دو رخداد شهر خلاق موسیقی جهان و همچنین ثبت جهانی اورامان، کانون توجه جهان توصیف کرد و گفت: این دو موضوع رسالتِ شهردار جدید را به نسبت ۴۶ شهردار سابق این شهر سنگین‌تر می‌کند.
بهمن مرادنیا با اعلام اینکه مسیر تردد گردشگران جهان برای سفر به اورامان از قلب شهر سنندج می‌گذرد افزود: این شهر باید به نماد واقعی شهر خلاق موسیقی و مرکز استان با المان‌های گردشگری متناسب با ساختار بومی و سنتی ارتقا یابد و این مطالبه حداقلی برای صیانت از این دو رخداد فرهنگی جهانی است.


او عملکرد شهردار قبلی سنندج را در توسعه زیرساخت‌ها و جذب سرمایه‌گذاران داخلی و خارجی ستود اما افزود: ساخت و سازهای غیر مجاز و وضعیت نابسامان تاناکورا چشم و روح مردم را به عینه می‌آزارد و تا اعضای شورای دوره ششم با شهردار منتخب همدل و همراه نباشند، شهردار ره به جایی نمی‌برد.

در این آیین از خدمات چهار ساله “حشمت‌الله صیدی” تقدیر و به جای او با حکم وزیر کشور “سید انور رشیدی” دانش آموخته ادبیات عرب از نیروهای بومی سنندج با سابقه چهار دوره متوالی در شورا بدون تجربه مدیریت اجرایی و شهری در شهرداری منصوب شد.

حاشیه‌ها:

*درحالی بود که بنری بزرگ از تشریف فرمایی “دریادار شهرام ایرانی” در ضلع شرقی عمارت آصف موسوم به “خانه کُرد” نصب بود اما دریادار به مراسم نیامد.

* اگرچه مراسم تکریم و معارفه در فضای باز و محوطه خانه کرد سنندج برگزار شد؛ اما به دلیل شلوغی، فاصله‌های اجتماعی اصلا رعایت نشده بود و در حاشیه همان جلسه رییس دانشگاه علوم پزشکی در گفتگو با واکاوی، از ازدحام جمعیت که شمار زیادی هم ماسک نداشتند ابراز نگرانی کرد.

*شهردار جدید سنندج به دلیل همزمانی با اذان مغرب به تشریح برنامه‌های خود نپرداخت و اعلام کرد که بزودی در نشست مطبوعاتی برنامه‌های علمی و عملی را برای اطلاع شهروندان رسانه‌ای می‌کند.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دکمه بازگشت به بالا