کودک فراموش شده‌ی سقز

پارک کودک، عنوانی که با شنیدن آن تصوری مبنی بر حضور پر ازدحام کودکان در یک فضای اختصاصی با حجم زیادی از وسایل رنگارنگ شهربازی به انسان دست می دهد. اما این تنها یک تصور است شاید هم یک واقعیتِ البته قدیمی و نوستالژیک. به خیابان آزادی سقز که می روی دورانی را به یاد می آوری که در یک فضای نسبتا کوچک اما دلگیر حداقل چند بار دقایقی را سپری کرده باشی. اما اکنون حتی میل و رغبتی برای تماشا کردن به این حس نوستالژیک نداری. گویی هیچ تعلق خاطری به آن نداشته و یا نمی خواهی که داشته باشی. بدتر از آن اینکه کودکان شهرمان با شنیدن عنوان آن، تنها مات و مبهوت به آن نگریسته که کجای کودکی‌شان را ممکن است در آن پیدا کنند.

پارک کودک سقز که می بایست مانند یک نگین در اصلی ترین خیابان و مسیر شهر بدرخشد تا شاید کودکان شهرمان با ورود به آن گذری به آزادیِ نداشته‌شان داشته باشند چند سالی است غیر از گرد و خاکی که به واسطه تغییر فضا و احداث ساختمان های بلند مرتبه بر آن نشسته است رنگی به خود ندیده است.

تعلل بیش از حد شهرداری در تکمیل و یا تغییر کاربری آن برای همگان جای سوال است. حرف اول و آخر شهرداری کمبود بودجه و دستی که ندارد تا بر آتش بزند واین آتشکده که محل تجمع جمعی از معتادین شده است گلستانی شود برای کودکان این شهر. بر اساس بررسی های واکاوی تکمیل و بازسازی این پارک جزو پروژه های عمرانی سال گذشته بوده است. اما رکود حاکم بر شهرداری باعث شده با گذشت حدود ۴ ماه از سال ۹۷ نیز کماکان دست نخورده باقی بماند.

به گفته مسئولین، اتمام پارک کودک شامل دو بخش عمرانی و فضای سبز است. معاون عمرانی شهردار سقز در ارتباط با این پروژه می گوید: بیش از ۹۰ درصد عملیات عمرانی پارک به اتمام رسیده و آنچه باقی مانده است در روزهای آینده به پیمانکار جدید واگذار و روند احداث ابنیه هایی از جمله سرویس بهداشتی، سفره‌خانه، اتاق‌های صنایع دستی، دفتر امور بازنشستگان و … آغاز خواهد شد.

در بخش ایجاد فضای سبز نیز دَر بر همان پاشنه می‌چرخد. معاونت خدمات شهری می گوید: در سال‌های گذشته شهرداری در فصل کاری می‌توانست نیروهای موقتی به مدت دو یا سه ماهه جذب کند تا در چنین مواقعی از آنها استفاده کند، اما امسال استانداری اجازه جذب نیرو حتی به صورت روزمزد را نیز به شهرداری نداده است و با نیروهای موجود تنها توانایی حفظ وضع موجود را خواهیم داشت، بیگی افزود برای جلوگیری از رکود در این زمینه از شورای شهر مجوزی کسب شده است که در صورت نهایی شدن و تعیین پیمانکار و جذب نیرو پروژه هایی از جمله پارک کودک در اولویت قرار خواهند گرفت.

اما تمامی اینها فقط بخش کوچکی از وضعیت اسفبار پارک را نشان می دهد، حضور معتادان در این فضا جنبه دیگر قضیه است که به طور حتم عواقب خطرناکی را به دنبال خواهد داشت. موردی که باید به صورت بین بخشی و با همکاری ارگان ‌هایی از جمله فرمانداری، دادگستری، بهزیستی، شهرداری و … چاره اندیشی شود تا پارک کودک روزی شود گلستان. تکمیل این پارک هم اکنون یک مطالبه عمومی از سوی شهروندان است که شهرداری باید هرچه زودتر نسبت به آن اقدام کند.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دکمه بازگشت به بالا