همزمان با آشفتگی در بازار گوشت قرمز، مصرف مرغ در سقز رکورد زد
در روزهای اخیر اقبال مردم به مرغ کشتار روز بیشتر شده و شواهد حاکی است که مصرف این کالا از اوایل سال ۱۴۰۰ روزانه بیش از ۵ تُن افزایش یافته است، به عبارتی اگر تا قبل از این در سقز روزانه ۱۵ تُن گوشت مرغ مصرف میشد این میزان اکنون به بیش از ۲۰ تُن رسیده، به گونهای که فقط امروز ۳۳ تُن و هفته اخیر مجموعا بیش از ۱۵۰ تُن مرغ در شهرستان سقز توزیع شده است. این موضوع نشان میدهد که نهاد یا نهادهای متولی در این زمینه تا حدودی موفق عمل کردهاند.
اما به همان میزان که توزیع مرغ موفق بوده در حوزه گوشت قرمز مشکلاتی بوجود آمده است تا جاییکه روز گذشته برخی قصابیها حاضر به توزیع گوشت نشدند. قصابیها با این استدلال که قیمت تمام شده گوشت دام با قیمت فروش برابری میکند خواستار افزایش قیمت گوشت شدند که با مخالفت صنعت معدن و تجارت شهرستان روبرو شدند.
رئیس اتحادیه مواد پروتئینی در گفتگو با #واکاوی ضمن تأکید بر کیفیت گوشت قرمز در سقز گفت: بنا بر تصمیماتی که در شهرستان سقز اخذ شده از ذبح گاو ماده جلوگیری میشود و هم اکنون در قصابیهای سطح شهر تنها گوشت گوساله نر به اضافه گوشت گوسفندی به فروش میرسد که طبیعتا کیفیت آن با گوشت گاو ماده قابل قیاس نیست، اما از آنجا که قیمت هر کیلو دام زنده در روزهای اخیر تا ۵۴ هزار تومان افزایش پیدا کرده و اگر ۵۰ درصد آن گوشت خالص باشد قیمت تمام شده برای هر کیلو به بالای صد هزار تومان میرسد و در نتیجه سودی عاید قصاب نمیشود.
لطیف قادرزاده افزود: علیرغم کیفیت مناسبی که گوشت سقز دارد اما قیمت نسبت به سایر شهرها پایین است و در حال حاضر گوشت (درجه یک گوساله) ۱۱۵، گوشت همراه با استخوان ۹۰ و گوشت گوسفندی ۱۲۰ هزار تومان است که با توجه به کیفیت موجود، این قیمت نسبت به سایر شهرهای اطراف پایینتر است، در حالی که هزینهها برای دامدار و یا قصاب ممکن است یکسان باشد. قادرزاده در پایان گفت: ما خواهان تعدیل قیمت نسبت به شهرهای اطراف هستیم.
در همین ارتباط نیز رئیس اداره صنعت معدن و تجارت سقز گفت: هرچند در روزهای اخیر تقاضا در بازار مصرف گوشت افزایش یافت، اما با توجه به بازه زمانی که در آن هستیم (سیزده بهدر) تقاضای مردم در حوزه گوشت مرغ به مراتب بیشتر شد و بر همین اساس تمام تلاش خود را برای تأمین مرغ مورد نیاز مردم برای روز سیزده بهدر به کار بردیم تا جایی که تنها امروز بیش از ۳۳ تُن مرغ در سطح بازار توزیع شد و این میزان در هفتهای که گذشت به بیش از ۱۵۰ تُن رسید.
میرزایی افزود: مشکلاتی در حوزه گوشت دام وجود دارد که روز گذشته با حضور در شهرستان بوکان و بررسی میدانی موضوع تفاوت قیمت نیز برای ما احراز شد که بیشتر ناشی از کیفیت بالای گوشت در سقز بود و ما بنا داریم پس از تعطیلات پیشرو چارهای اساسی برای این موضوع بیاندیشیم.
نکته پایان اینکه؛ اختلاف مسئولان و اتحادیه بر سر قیمت گوشت یک مسأله است و جیب مردم و توان خرید آنها یک مسأله دیگر که ظاهرا در تعاملات مدیران به چشم نمیآید. به عنوان مثال در مورد ممنوعیت ذبح گاو ماده در سقز؛ همگی از اختلاف کیفیتی که این گوشت نسبت به گوشت گوساله نر دارد مطلعیم، اما شاید بسیاری از مردم توان خرید چنین گوشتی ولو با اختلاف ۲۰ هزار تومان را نداشته باشند!