تودیع و معارفه در سکوت، هیاهو در درون
![](https://vakawi.ir/wp-content/uploads/photo_2020-07-05_12-55-44.jpg)
صبح امروز مراسم تودیع و معارفهی رؤسای جدید و قدیم آموزش و پرورش سقز در سالن اجتماعات فرمانداری سقز و با حضور فرماندار، مدیرکل آموزش و پرورش کردستان، رؤسای قدیم و جدید آموزش و پرورش سقز، معاونین و نمایندگان اولیا و مربیان و تعدادی از پیشکسوتان این اداره برگزار شد. بهزاد رحیمی نماینده سقز و بانه در مجلس، غایب این جلسه بود.
فرماندار سقز در ابتدای سخنان خود، آموزش و پرورش را نه جای سیاسیکاری بلکه جای آموزش و تربیت دانست و گفت: نگرش در این سیستم باید علمی باشد و لازم است مدیریت این نهاد در شهرستان و استان دو موضوع کمبود نیروی انسانی و فضای آموزشی را مدنظر قرار دهند.
فرماندار در واکنش به مباحث مطرح شده در مورد اینکه چرا رئیس جدید از نیروهای سقزی نیست گفت: شاید فرد بومی آشنایی بیشتری با شهرستان و نیروهای شهرستان و مشکلات این حوزه داشته باشد اما چنین نگرشی مانع توسعه است و باید توانمندیهای فرد دیده شود و این به معنی نادیده گرفتن توانمندی فرهنگیان سقز نیست چرا که سابق بر این سقزیها نیز در شهرستانهای دیگر مدیریتهایی بر عهده داشتهاند. وی به نحوه انتخاب عارفی پرداخت و افزود : من و نماینده انتخاب را بر عهده مدیرکل گذاشتیم تا خود با بررسی شرایط دست به انتخاب بزند.
![](https://vakawi.ir/wp-content/uploads/15_00000.png)
رشید قربانی، مدیرکل آموزش و پرورش استان نیز سیدیان را از نیروها و مدیران موفق و مؤثر در شهرستان سقز و استان و منشأ خدمات مناسبی به نیروها و مجموعه آموزش و پرورش شهرستان دانست و در مورد مدیر جدید نیز گفت: عارفی، تجربههای خوبی در ردههای مختلف مدیریتی دارد و اهل تعامل با نیروهای سازمانی بوده اما به تنهایی نمیتواند منشأ تغییر باشد و اگر قرار است موفقیتی حاصل شود انتظار است همگان از فرماندار گرفته تا کادر سازمانی با وی همکاری داشته باشند.
نوبت به سیدیان رئیس سابق آموزش و پرورش سقز رسید. وی پس از تعارفات معمول، بابت اعتمادی که مدیرکل، فرمانداران فعلی و سابق به او داشتند از آنها تشکر کرد. تشکر وی از نماینده سابق ویژهتر بود و دوستی خود با وی را دارای سابقه چندین ساله خواند و اعتماد بیگلری در آموزشکده فنی و آموزش و پرورش را ارج نهاد.
سیدیان در ادامه گفت: اصلا سیاسی نبودم و هیچوقت آموزش و پرورش را به سمت سیاسی شدن پیش نبردم، هرچند شیطنتهایی خصوصا در فضای مجازی در کار بود تا من را به چنین سمت و سویی ببرند اما در نهایت موفق نشدند و من در این سه سال یک انتصاب با شائبهی سیاسی انجام ندادم.
وی به موضوع صندوق تعاون آموزش و پرورش سقز پرداخت و گفت: در شهریور ۹۶ وقتی من آموزش و پرورش را تحویل گرفتم بحث اختلاف حسابی بیش از صد میلیون تومان مطرح بود که داستان آن مربوط به سال ۹۳ و قبل از آن بود. سیدیان این موضوع را ناشی از شلختگی در حسابداری و حسابرسی دانست و گفت: سه سال طول کشید تا این موضوع روشن شود و در این اواخر نیز کرونا مانع از رسیدگی نهایی به این موضوع شد. سیدیان علاوه بر کارهایی که در حوزه فضای آموزشی به کمک سازمانها و خیرین به نتیجه رسیده بود در یک مثال از عملکر خود به بحث سیستم گرمایشی پرداخت و گفت: ۴۲ درصد سیستم گرمایشی کشور توسط بخاری نفتی تأمین میشود اما در سقز صد در صد سیستم گرمایشی حتی در روستاها استاندارد است. سیدیان این موضوعات را بهعنوان گلایه از رسانهها مطرح کرد که هیچوقت به آن نپرداختند.
فیروز عارفی نیز که اکنون رئیس آموزش و پرورش شهرستان سقز است در سخنانی به ارائه نظرات و برنامههای خود پرداخت. عارفی گفت: ویژگیهای شاخص به لحاظ هویتی که خاص سقز است من را ترغیب به خدمت در این شهر کرد و این یک انتخاب آگاهانه بوده است. وی به سوابق خود اشاره کرد و گفت: تمام سطوح را در آموزش و پرورش طی کرده و اهل مدارا، تساهل و تعامل هستم.
عارفی در مورد مدیریت در آموزش و پرورش گفت: مدیریت یعنی کار به کمک دیگران و مدیر آموزش و پرورش وظیفه بسترسازی را بر عهده دارد و بر این اساس من برای همکاری آمدهام و نه له و علیه دیگری.
رئوف نادری به عنوان پیشکسوت آموزش و پرورش، در حسن ختام این تودیع و معارفه گفت: تنگناهای زیادی در حال حاضر وجود دارد و مدیریت را سخت کرده است و این موضوع شامل حال رؤسای جدید و قدیم آموزش و پرورش سقز نیز میشود و بر همین اساس تبریک و تهنیت به این افراد سخت است و باید برای آنان آرزوی موفقیت کرد.
نادری گفت: فرماندار و مدیرکل در فرآیند انتخاب مدیر آموزش و پرورش سقز حرفهای عمل کردند و امید است که در سایر انتخابها این رویه ادامه داشته باشد.
واکاوی_ اخبار کردستان
باتشکر از مسئولین دلسوز که به فکر همه کس و همه چیز هستند الا سقز و آموزش و پرورش. باکمال تاسف اصلا سقز و بانه در جمع مدیران و مدیریت کلان آموزش و پرورش اصلا جایگاهی ندارد چه برسد ایده و برنامه ای برای اصلاح و حل مشکلات ساختاری آن.
وجود مجمع صنفی فرهنگیان نیز خود معضلی دیگر است برای این نهاد در سقز؛ آیا انتصاب یک مدیر دلسوز سقزی بهتر بود یا مسئول ستاد انتخابات آقای روحانی در مریوان که اصلا کارنامه درخشانی در آموزش و پرورش ندارد و تا بیاید و با اوضاع و احوال و مشکلات و تنگناهای سقز آشنا شود باید بار سفر را بپیچد.
هرچند شهرستان سقز با وجود نیروهای لایق و توانا که با وجود مدیران غیر بومی بایکوت شده آمد و توانایی عرصه اندام ندارند باید بدتر از این را شاهد باشیم:
فرماندار و ۲ معاون فرماندار از دیواندره
آموزش و پرورش قبلی مهاباد و فعلا پاوه
معاونین مالی و آموزش متوسطه از دیواندره
و …
انجمن صنفی و مخالفان مدیران سقزی باید ننگ این انتخاب و آثار و تبعات شکست را بپذیرند و در آینده باید پاسخگو باشند.
آفرین سایه گل گفتی حرف دل خیلیها از جمله خودمو زدی …!.
درود بر شرفت