پایان دومین سال از عمر مجلس یازدهم؛

نمایندگان کردستان چه کردند؟

مجلس یازدهم دومین سال خود را به پایان رساند و امروز انتخابات هیأت رئیسه برای اجلاسیه سوم برگزار شد. حالا مجلس دو هفته تعطیل شده تا نمایندگان نفسی تازه کنند و ببینیم برای سال بعد چه در سر دارند!

اما اگر بخواهیم کلیت مجلس را در این دو سال و بر اساس آنچه خود شعار می‌دادند _ثبات و آرامش اقتصادی، حل مشکلات معیشتی مردم، بهبود زندگی و افزایش رفاه آنها، شفافیت و…_ قضاوت کنیم با احتمال زیاد نمره قبولی نمی‌گیرد.

انتقادات و خطابه‌های تند در مقابل دولت دوازدهم و همراهی با دولت سیزدهم مشخصه اصلی مجلس یازدهم بود که در کنار تأکید و اصرار بر قوانینی که برخی از آنها (ازجمله طرح صیانت) نه تنها در راستای رفاه ملت نبود بلکه حتی در مقابل خواست عمومی مردم نیز قرار داشت کافی است تا نشانه‌های عدم دریافت نمره قبولی را ببینیم.

در دو گزارش قبلی (که اولی بر مبنای صد روزه شدن فعالیت نمایندگان و دومی نیز با سپری شدن یک سوم از عمر مجلس یازدهم) در واکاوی منتشر شد تلاش شد تا از منابع موجود از جمله سامانه شفافیت سایت مجلس و نیز صفحات مجازی نمایندگان، برخی عملکردهای آنها در منطقه و فعالیت‌هایشان در مجلس ازجمله مشارکت و یا عدم مشارکت در رأی‌گیری در صحن، فعالیت‌های تقنینی و فعالیت‌های نظارتی آنان ارزیابی شود.

در روزهای اخیر سامانه شفافیت با خطا مواجه شده و امکان برداشت آمار و اطلاعات از آن وجود ندارد، صفحات مجازی نمایندگان نیز در واقع چیزی جز تبریک و تسلیت در مناسبت‌های مختلف و بازدیدهای میدانی و البته با کمترین خروجی، ندارد.

اما آنچه مشخص است رویکرد انفعالی نمایندگان نسبت به دولت کنونی است و به نظر می‌رسد اگر در نطق‎هایی که می‌شود احیانا از دولت انتقاداتی می‌شود صرفا برای خالی نبودن عریضه است و بس، وگرنه مشکلاتی که استان کردستان در اوایل سال گذشته با آن مواجه بود اکنون نیز کماکان و بلکه با شدت بیشتر برقرار است.

مشخصا در دو موضوع و پروژه مهم از زمان روی کار آمدن دولت جدید سخنی به میان نیامده است و آن راه‌آهن همدان سنندج و فرودگاه سقز است و نمایندگان نیز در سخنان و مطالبات خود کمتر به آن توجه کرده‌اند و حتی نتوانسته‌اند پس از ۹ ماه وزیر راه و شهرسازی را به استان دعوت کنند تا از نزدیک وضعیت این دو پروژه‌ و حتی راه‌های آسفالت استان را ببیند.

هرچند امیدی به دید و بازدیدها و سفرهای استانی نیست اما رئیس جمهور در طول ۹ ماه گذشته ۲۱ سفر استانی داشته و کردستان در بین این ۲۱ استان نبوده، بخشی از این موضوع را می‌توان از عدم انعکاس مشکلات کردستان در سطح ملی و خصوصا مجلس دید.

سایر موضوعات ازجمله افزایش اشتغال، کاهش تورم و… نیز همچنان جایی در دستور کار نمایندگان ندارد. تورم در استان کردستان در پایان سال گذشته نسبت سال قبل از آن بیشتر شده است (از ۳۹۰۲ به ۴۱.۱)، مشکل و معظل کولبران کماکان ادامه دارد و این در حالی است که “تعیین تکلیف موضوع کولبران” یکی از مصوبات سفر نظارت میدانی رئیس مجلس و مجمع نمایندگان به کردستان در تاریخ ۱۳۹۹/۱۲/۱۹ بود. حقابه کردستان نه تنها افزایش نیافته و زمین‌های آبی همان ۱۱ درصد است بلکه اخیرا رئیس سازمان محیط زیست از عدم تخصیص حقابه دریاچه گلایه کرده است و به طور حتم سقز در اولین تیررس این موضوع قرار دارد.

هرچند بخش عمده این موضوعات اجرایی هستند ولی نماینده بعنوان وکیل مردم وظیفه مطالبه‌گری آنها را دارد، ولی آنطور که پیداست نه دولت و نه مجلس بنایی در بهبود این وضعیت در کردستان ندارند و اینها نشانه‌های دیگری از مردودی عملکرد نمایندگان استان کردستان است.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دکمه بازگشت به بالا