هیچ چیز این سازه شبیه پُل معلق نیست
هر رهگذر و یا مسافری که بخواهد مسیر خیابان دانشگاه را به سمت میدان مادر طی کند احتمالا پیش خود تصور کند که اکنون با چشمانداز مسحور کننده رودخانه سقز روبرو میشود، اما نه تنها چنین نیست بلکه در کمال ناباوری با ضایعهای به نام پل معلق روبر مواجه میشود. سازهای که هیچ چیز آن نه به لحاظ طول و نه به لحاظ ارتفاع شبیه پل معلق نیست و گویی تعمدی در خرابتر کردن چهره رودخانه با صرف هزینهای که مسئولان نمیدانستند کجا خرجش کنند در کار بوده است.
رودخانه سقز که همگان از آن بعنوان یکی از سرمایههای طبیعی این شهر و پتانسیلی برای توسعه سقز نام میبرند به واسطه برخی اقدامات نتوانسته نقش خود را ایفا کند، یکی از این اقدامات جانمایی زیپلاین و پل معلق است که حدود چهار سال است ناتمام مانده است.
مشخص نیست مسئولان وقت بر چه اساسی تصمیم به احداث پل معلق بر روی رودخانه کردهاند. پل معلقی که در مقایسه با نمونههایی از نوع خود اصلا معلق به حساب نمیآید و وضعیت آن بهگونهای است که حتی نهاد متولی اطلاعات دقیقی از مشخصات پُل ازجمله ارتفاع آن ندارند.
پُلهای معلق در ابتدا با هدف تردد عابرین و وسایل نقلیه ساخته شدند، اما به مرور به دلیل ساختار و ظاهر متفاوت و القای هیجان مورد توجه قرار گرفتند. با نگاهی به پل معلق سقز با ۱۵۴ متر طول و ۱۲۰ سانتیمتر عرض و ارتفاع نامشخص و مقایسه آن با پلهایی نظیر پل معلق پیرتقی در اردبیل با ۱۶۵ متر طول و ۶۰ متر ارتفاع، پل آبیدر سنندج با ۳۲۰ متر طول و ۹۸ متر ارتفاع و پل معلق کوه صفه اصفهان با ۱۱۰ متر طول و ۴۵ متر ارتفاع، این سؤال پیش میآید که آیا در شهرداری عریض و طویل سقز کسی نبود بپرسد که این پُل چه هیجانی به آدم میدهد؟
علاوه بر آن، مسئولان فعلی نیز به این بهانه که این پروژه مربوط به دورههای قبل است و بودجه آن از سوی استان و مشخصا برای ساخت پل معلق اختصاص یافته، کماکان اصرار بر این پروژه و اتمام آن دارند.
با این حال اجرای این سازه بر روی رودخانه سقز که در بخشی از ایام سال شبیه بیابان و تنها در چند ماه از سال آب در آن جاری است، نه تنها هیجانی به آدمها و زیبایای به چشمانداز منطقه نمیبخشد بلکه موجب هدررفت بودجه و خرابتر کردن چشمانداز پارکهای دو سوی رودخانه شده است.
مشخص است که چنین هزینههای ریز و درشتی مادامیکه بدون مطالعه، نیازسنجی و آیندهنگری صورت بگیرد هیچ عایدی غیر از گذاشتن هزینه آنهم از جیب شهروندان برای این شهر ندارد.