ترجمه کتاب اعدام در ژاپن توسط زوج سقزی

اعدام یکی از روشهای سلب حیات است که در مجازات‌های فقه اسلامی در موارد مختلفی استفاده می‌شود که به دلیل تعارض با منشور حقوق بشر مورد مناقشه حقوق‌دانان و فقها می‌باشد، به همین دلیل در مطالعات حقوق تطبیقی یکی از مباحث مطرح و جدی می‌باشد.

کتاب “بررسی آماری عوامل و موانع مجازات اعدام در ژاپن” که به کوشش و ترجمه‌ی زوج سقزی وکیل، آقای آزاد حسن‌زاده و خانم ژاله یونانی منتشر شده است از این مقوله می باشد.

بررسی و تأمل در مبانی حقوقی کشورهای شرق آسیا چه بسا موضوعی مغفول مانده از نظر حقوقدانان و فعالان این حوزه است. از این‌رو این کتاب که نتایج یک تحقیق آکادمیک در کشور ژاپن است می‌تواند بسیار مورد توجه و استفاده‌ی مراکز آموزشی و پژوهشی باشد.

از سوی دیگر تشابهات فرهنگی میان کشورهای آسیایی سبب می‌شود خواندن این کتاب برای سایر علاقه‌مندان حوزه‌های اجتماعی جذاب باشد.

از آنجایی که این کتاب بر اساس تحقیقات و پژوهش‌های دقیق دانشگاهی بوده است، بنابراین کتاب تا حد بسیار زیادی از گزند دخل و تصرف ناشی از برداشت‌ها و نظرات شخصی نویسنده در امان بوده است.

با وجود آنکه کشور ژاپن از جمله قدرت‌های پیشرو اقتصادی در آسیا بوده و همواره صنعت و تکنولوژی این کشور مورد توجه بوده و از دیگر سو با توجه به وضعیت خاص این کشور بعد از جنگ جهانی دوم در حرکت بسوی استقرار نظامی بر مبنای دموکراسی موفق بوده است اما در حوزه‌ی حقوقی تمایزاتی با سایر کشورهای دنیا دارد. به طوری که از محتوی پژوهش مشخص می‌شود در خصوص مجازات اعدام به شیوه‎های بسیار عجیب و سنتی رفتار نموده است، به طوری که خواننده با خواندن این کتاب بسیاری از ناگفته‌های حاکم بر نظام حقوقی و فرهنگی این کشور را که چه بسا در نوع خود اعجاب برانگیز است، آشنا خواهد شد.

آقای حسن زاده در تابستان امسال هم با تالیف کتابی تحت عنوان “تطبیق ۸۳ قاعده فقهی با نظم کنونی” در حوزه‌ی تالیف و ترجمه‌ی کتب حقوقی پرکار ظاهر شده‌اند.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا