افزایش قیمت میوه و تره‌بار در سقز؛ کمبود نظارت یا صادرات سودآور؟

“میوه‌ی خوب نیست، اگرم هست به دلیل گرانی قادر به خرید نیستیم و ناچار به حذف میوه از سبد غذایی خود شده‌ایم”. این سخن بسیاری از شهروندانی است که این روزها زندگی بر آنها به شدت سخت شده است، تا جایی که هر روز سفره‌شان کوچکتر و هر بار مجبور به حذف یک قلم از این سفره کوچک می‌شوند!

ماجرای کمبود میوه و یا قیمت بالای آن در سقز چیست؟ آیا می‌شود همه چیز را به قیمت دلار ربط داد؟ یا کمبود نظارت، سوءاستفاده، صادرات بی‌رویه، قاچاق و یا همه‌ی اینها در این موضوعات دخیل‌اند؟

در این ارتباط، رئیس اداره صنعت، معدن و تجارت سقز گفت: بازدیدهای میدانی از میدان میوه و تره‌بار و رؤیت فاکتورهای خرید و فروش نشان می‌دهد که فروش میوه در میدان میوه و تره‌بار سقز در مقایسه با میادین استان‌های اصفهان و آذربایجان شرقی ارزانتر است و این مقایسه نه از نظر میزان برخورداری، بلکه از این نظر است که به این خاطر است که این میادین در کشور به عنوان قطب محسوب می‌شوند.

بهنام میرزایی افزود: آنچه این روزها باعث افزایش قیمت و یا میوه‎های فصل همچون انگور، سیب و نارنگی شده تعدد خروج کامیون‌های حامل انواع میوه از مرزهای منتهی به کشور عراق و نیز از شمال به کشورهای همسایه و در نتیجه کمبود در بازار داخلی است. همچنین حضور خودروهای با شماره پلاک استان‌های دیگر در میدان تره‌بار سقز نسبت به ماه‌های قبل افزایش بیشتری داشته و این امر نشان می‌دهد که حتی میوه‌ی استان‌های دیگر هم جهت بارگیری در کامیون‌های بزرگتر وارد شهرستان سقز می‌شود اما مقصد آنها کشورهای همسایه است. در خصوص افزایش قیمت برخی صیفی‌جات همچون گوجه‌فرنگی نیز دلیل آن در این مقطع زمانی، پایان فصل برداشت در مناطق غربی و عدم رسیدن آن در شهرستان‎های جنوبی است و ما مجبوریم نیازمان را اساسا از ارومیه،  تهران و بعضا جنوب کشور تهیه میکنیم و ردّی از سوءاستفاده در این موضوع دیده نمی‌شود.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا