بازی مرغ و روغن در بازار

از کرونا و اجارهبها و … که بگذریم اینروزها التهابهای موجود در بازار باعث شده مردم چندان در قید و بند پیشوازی از نوروز نباشند.
گرانی و کمبود روغن، خود را پشت دلایلی همچون «افزایش قیمت جهانی روغن»، «احتکار خانگی» و «زمزمههای حذف ارز ۴۲۰۰ برای واردات روغن» قایم کرده و کمتر از نظارت بر بازار سخن گفته میشود. برای مرغ هم افزایش قیمت نهادههای دامی، وجود آنفلوانزای فوق حاد پرندگان و … عنوان شده که در هفته گذشته قیمت هرکیلو از آن را به بالای ۲۷ هزارتومان رسانده که البته در یکی دو روز اخیر با کاهش نسبی مواجه شده است.
البته وضع روغن خوراکی حادتر است و عرضه روغن جامد در بازار کم و روغن مایع نیز تعریف چندانی ندارد. در ماههای اخیر خرید روغن یا منوط به خرید اقلام دیگر شده و یا پس از ایستادن در صف به هر نفر تنها یک روغن فروخته میشود و یا با قیمتهای بالاتر به بهانه کمیاب شدن فروخته میشود.
هرچند رئیس اداره صنعت، معدن و تجارت از تعیین ساز و کارهایی برای توزیع مناسب روغن از جمله توزیع هدفمند میان اتحادیهها، نهادهای حمایتی، ادارات و نظارت بر فروشگاهها میگوید و با این کار مانع از تشکیل صف مانند شهرهای دیگر شده است و برای مرغ نیز همکاری ارگانها در مهار آنفلوانزا، ایجاد رقابت میان عاملان توزیع و … را در نظر دارد، اما با این وجود نگرانیها ادامه دارد و این تنها مربوط به حوزه خوراک نیست.
خوب است در ایام منتهی به عید، نظارت و پایش مستمر بازارها خصوصا در حوزه کالاهای اساسی، خوراک، میوه، پوشاک و در دستور کار نهادهای نظارتی قرار بگیرد تا کام مردم بیش از این تلخ نشود.