بیش از ۲ هزار میلیارد ریال تسهیلات به حوزه کشاورزی کردستان پرداخت شد
محمد پیشداد روز یکشنبه با بیان اینکه این میزان تسهیلات به اجرای ۱۶ هزار و ۸۷۵ طرح پرداخت شده است، اظهار کرد: پرداخت این میزان تسهیلات علاوه بر ایجاد ۱۴۹ شغل مستقیم، اشتغال ۱۶ هزار و ۸۹۴ نفر را در واحدهای تولیدی، مزارع و باغات تثبیت کرد.
وی افزود: این تسهیلات از محل ۱۱ ردیف اعتباری به متقاضیان پرداخت شده که تسهیلات پرداختی برای اشتغال روستاییان طی تفاهم نامه سه جانبه دفتر امور روستایی استانداری، سازمان جهاد کشاورزی و بانک سینا با ۶۱ میلیارد و ۲۰۰ میلیون ریال و ایجاد شغل مستقیم برای ۶۰ نفر بیشترین اشتغال ایجاد شده را به خود اختصاص داده است.
معاون برنامه ریزی و امور اقتصادی سازمان جهاد کشاورزی کردستان تاکید کرد: خط اعتباری سال ۹۶ مکانیزاسیون کشاورزی با ۱۸۳ میلیارد و ۷۳۵ میلیون ریال و ۳۳ شغل و تسهیلات سرمایه ای صندوق توسعه ملی آب و کشاورزی نیز با ۶ میلیارد و ۱۲۵ میلیون ریال با ۳۲ شغل در رتبه های دوم و سوم ایجاد اشتغال قرار دارند.
پیشداد با بیان اینکه حمایت از کشاورزان برای تجهیز مزارع و باغات به سامانه های نوین آبیاری از سیاست های دولت برای کاهش مصرف آب است، گفت: از محل اعتبارات سال ۹۵ این بخش سهم کردستان ۳۴۰ میلیارد ریال اعلام شده بود که در ۹ ماه گذشته از سال ۹۶ حدود ۲۷۰ میلیارد ریال به یک هزار و ۹۹۷ متقاضی پرداخت شد.
به گفته وی، در این مدت ۵۷۴ طرح برای استفاده تسهیلات طرح تامین مالی بنگاه های کوچک و متوسط با یک هزار و ۴۴۴ میلیارد ریال تسهیلات مورد نیاز در سامانه بهین یاب ثبت نام کرده اند که در کارگروه استانی ۴۷۲ طرح با ۸۴۸ میلیارد ریال تسهیلات پیشنهادی به تصویب رسید و به بانک ها معرفی شده است.
وی یادآور شد: تاکنون ۱۳ مورد از طرح های معرفی شده به بانک ها موفق به دریافت تسهیلات خود به میزان ۱۳۶ میلیارد و ۶۵۰ میلیون ریال شده اند که با اجرای طرح های مورد نیز این متقاضیان برای ۲۶۴ نفر ایجاد اشتغال می شود.
به گزارش ایرنا، از سال ۹۲ تاکنون با استفاده از حمایت های دولت تدبیر و امید و اجرای سیاست های ۶ گانه وزارت جهاد کشاورزی میزان تولیدات محصولات کشاورزی صادراتی استان کردستان از جمله عسل با ۸۵ درصد رشد از ۱۷۶ هزار تن به ۳۳۶ هزار تن در سال رسید.
تولیدات زراعی در این استان نیز از یک میلیون و ۴۰۰ هزار تن با ۴۴ درصد رشد به بیش از ۲ میلیون و ۴۰۰ هزار تن رسیده و در بخش باغی نیز از ۲۳۹ هزار تن در سال با ۲۵ درصد رشد به ۳۰۰ هزار تن رسیده است.
در این مدت میزان تولید مرغ گوشتی از ۱۱ میلیون قطعه با ۳۱ درصد رشد به ۱۴ میلیون و ۴۰۰ هزار قطعه، پرورش تولید مرغ مادر از ۲۴۰ هزار قطعه به ۳۳۰ هزار قطعه و مرغ تخم گذار نیز از ۳۸۵ هزار قطعه به ۵۵۰ هزار قطعه در سال رسیده است.
سطح زیر کشت باغات دیم از هشت هزار هکتار با ۵۶ درصد رشد به ۱۲ هزار و ۵۰۰ هکتار و باغات آبی نیز از ۲۴ هزار هکتار با ۲۷ درصد رشد به ۳۰ هزار و ۵۰۰ هکتار رسید و سطح گلخانه ها نیز ۸۰ درصد رشد داشت و از ۱۰ هکتار به ۱۸ هکتار رسید.
در این مدت تعداد ماشین آلات کشاورزی از ۲۳ هزار و ۷۰۷ دستگاه به ۲۷ هزار و ۶۰۰ دستگاه رسید که در نتیجه آن میانگین مکانیزاسون از ۱٫۷ اسب بخار در هر هکتار با ۱۷ درصد رشد به ۲ اسب بخار رسیده است.
رشد سیستم های نوین آبیاری از ۴۲ هزار هکتار به ۴۷ هزار هکتار از دیگر اقدامات انجام یافته توسعه ای در حوزه جهاد کشاورزی کردستان در دولت تدبیر و امید است.
منبع: ایرنا