پنج هزار تن انار از باغ های کردستان برداشت شد
کارشناس مسئول باغبانی جهاد کشاورزی کردستان گفت: امسال بیش از پنج هزار تن انار از انارستان های بانه، سروآباد و کامیاران در استان برداشت شد.
رسول امینی روز چهارشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا افزود: در استان در مجموع ۳۵۵ هکتار انارستان وجود دارد و برنامه سازمان جهاد کشاورزی برای توسعه سالانه بیش از ۳۰ هکتار انارستان جدید است.
این کارشناس باغبانی افزود: انارستان های کردستان بیشتر در مناطق گرمسیری این استان که دارای بیش از پنج ماه گرم و تابستان های طولانی بوده، احداث شده است.
وی اظهار کرد: کشت انار در سطوح شیبدار و کوهستانی استان کردستان سابقه دیرینه ای دارد و ۸۰ درصد انار تولید شده استان به صورت تازه خوری مصرف می شود.
امینی گفت: به دلیل نبود صنایع تبدیلی و کانسانتره انار در استان، بخشی از انار تولید شده به صورت سنتی توسط باغداران به شرب و رب انار، مارمالاد و لواشک انار تبدیل می شود و از پوست آن در رنگرزی و دباغی استفاده میکنند.
وی اضافه کرد: بخش دیگری از انار تولید شده و مازاد بر نیاز استان برای فراوری صنعتی به استان های همجوار از جمله همدان فرستاده می شود.
کارشناس مسئول باغبانی جهاد کشاورزی کردستان افزود: کارشناسان این سازمان هر ساله دوره های آموزشی مبارزه مکانیکی را با آفت کرم گلوگاه (سرشاخه زنی) را برای باغبانان برگزار می کنند.
وی اضافه کرد: در استان کردستان در مجموع ۳۸ هزار هکتار انواع باغ های محصولات هسته دار و بدون هسته وجود دارد و سالانه بیش از ۲۷۰ هزار تن انواع محصولات باغی در استان برداشت می شود.
**خواص دارویی انار:
امروزه تحقیقات زیادی درباره خواص انار و ترکیبات موجود در آن انجام شده که موید اثرات مفید این میوه در پیشگیری و درمان بسیاری از بیماری ها ست و ازسوی دیگر به علت وجود ترکیبات دارویی حتی از پوست آن در صنایع داروسازی استفاده می شود.
این میوه دارای مواد شیمیایی بسیاری است که در مبارزه با تصلب شرائین، آماس سرطان و کند کردن واکنش های پیرشدن سلول ها موثر است.
انار منبع غنی از آنتی اکسیدان ها، پتاسیم و ویتامین C است و مصرف آب آن از ابتلا بـه سرطان پروستات جلوگیری میکند.
انار سرشار از ویتامین های A,B,C,E و آهن و آب آن دارای قند تانن و ماده مفید دیگری به نام مانتین است که موجب تصفیه کبد می شود.
در استان کردستان به دلیل داشتن بیش از یک میلیون و ۱۱۰ هزار هکتار زمین قابل کشت مرغوب و مستعد باغی و زراعی وجود دارد و سالانه بیش از ۲٫۵ تُن انواع محصولات کشاورزی (زراعی، باغی)برداشت می شود.
منبع : ایرنا