یک شو تبلیغاتی تمام عیار، هدیه صدا و سیما به شهردار و رییس شورای شهر سقز

شب گذشته برنامه گفتمان صدا و سیمای کردستان به موضوع چالش ها و مشکلات در حوزه شهرداری با حضور شهردار و رییس شورای شهر سقز اختصاص داده شد. برنامه ای که در نوع خود می تواند فرصتی باشد برای مدیران که با استفاده از آن ضمن بیان دستاوردهای خود بتوانند چشم انداز و برنامه های خود را در یک امر مشخص و در حوزه مدیریتی خود تشریح کنند.
در ابتدا باید گفت با توجه به رویکردهای صدا و سیما مخصوصا در یک دهه اخیر واقعیت این است که انتظار برنامه هایی با محتوای چالشی از صدا و سیما بعید است و به نظر نمی رسد مخاطبین هرگز به چنین قناعتی برسند که برنامه های صدا و سیما خصوصا در شبکه های استانی بتواند آنان را از لحاظ آگاهی بخشی نسبت به امور اقناع کند.
برنامه دیشب نیز از همان دسته برنامه ها بود. یعنی علی رغم فرصتی که در اختیار شهردار و رییس شورای شهر سقز قرار داده شد اندک مخاطبین آن نتوانستند به کمترین اقناع در امور شهری برسند. این برنامه صرفا یک شوی تبلیغاتی برای این دو نفر بود، در آن از هیچکدام از مسایل مهم شهری بحث نشد، از دستاوردها بحث نشد، از برنامه ها برای آینده شهر بحث نشد و رییس شورا و شهردار فرصت را غنیمت شمرده و به کرات به تمجید عملکر نماینده مجلس پرداختند و در کنار آن به اموری پیش پا افتاده اکتفا شد و در کل می توان گفت صدا و سیما برای شهردار و رییس شورای شهر سنگ تمام گذاشت.
تنها موضوع مهم مطرح شده در این برنامه بحث در مورد مجسمه اسب سوارو بود که واکاوی نیز قبلا به کرات راجع به آن مطلب نوشته است که به نظر می رسد حضور فرزند آقای رحیمی سازنده اسب سوارو در صدا و سیما باعث شد که به این موضوع هم اشاره شود.
جای تعجب است از ۱۲۰۰ پیامکی که از سوی شهروندان به برنامه گفتمان ارسال شده بود حتی یک مورد چالشی از سوی مجری صدا و سیما خطاب به مهمانان برنامه بیان نشد، این حجم از پیامک در برنامه ای اینچنین با مخاطبانی اندک به این معنی است که سوالات زیادی در ذهن شهروندان مطرح است و دغدغه ها و نگرانی هایی از سوی آنان وجود دارد اما صدا و سیما به مانند همیشه این فرصت را از مخاطبین خود گرفت تا همچنان در برابر سوالات خود بی پاسخ بمانند.
در حال حاضر اگر یک نظر سنجی در میان شهروندان سقزی به عمل آید بدون شک لیستی از مشکلات ریزو درشت شهری را به زبان خواهد آورد از جمله حقوق معوق کارگران شهرداری، تعطیلی پروژه های مهم شهری، وضعیت نامساعد محلات حاشیه (از جمله قه وخ، تازه آباد، صالح آباد، سرچنار و …)، بی روحی و بی هویتی شهر و بی توجهی به نمادهای شهری، سرنوشت پرونده های شهرداری در سازمان بازرسی، ادعاهای رییس سابق شورا در مورد تقلب و تدلیس های میلیاردی در چند پروژه شهری، پرداختهای دوبله به پیمانکاران، بدهی های کلان شهرداری، راکد ماندن ساخت و سازها و… مشکلاتی است که مردم به زبان خواهند آورد.
جدا از رویکرد برنامه های صدا و سیما، مدیران شهری باید چنین فرصت هایی را غنیمت شمرده و در آن صدای مردم را به گوش مسئولین استانی برسانند و به صراحت از مشکلاتی که در بسیاری از موارد نیز خود باعث و بانی آن هستند سخن بگویند وگرنه وضعیت را گل و بلبل نشان دادن هنر نبوده و صرفا باعث عصبانیت بیش از پیش مردم می شود.