افزایش نامتعارف قیمت‌ها؛ این بار قند و شکر + واکنش رئیس اداره صنعت، معدن و تجارت

پس از افزایش قیمت چای، نوبت به قند و شکر رسید و هم‌اکنون یک کارتن قند ۵ کیلویی به مبلغ ۴۵ هزار تومان به فروش می‌رسد.

به نظر می‌رسد این افزایش قیمت‌ها در روزهای منتهی به ماه رمضان بیشتر شود و از همین رو پایش و نظارت مستمر بر اقلام پُرمصرف از سوی نهادهای نظارتی در این ماه از خواسته‌های شهروندان است.

 

واکنش رئیس اداره صنعت، معدن و تجارت

 

بهنام میرزایی در واکنش به افزایش قیمت قند و شکر در بازار به واکاوی گفت:

قبل از هر چیز باید به این نکته اشاره کنم که متولی تامین کالاهای خانوار خاصتا کالاهای اساسی (خواروبار) وزارت جهاد کشاورزیست و نه وزارت صنعت، معدن و تجارت.

 

با علم به اینکه روند تعیین قیمت هر کالایی متناسب با توازن و تعادل بین عرضه و تقاضاست باید به عرض برسانم که قند و شکر بعنوان دو کالای استراتژیک همواره بار روانی زیادی در بازار ایجاد میکند بنابراین هر نوع تغییر در قیمت آن واکنش مصرف کنندگان را به همراه خواهد داشت.

 

به طور کلی ریشه افزایش قیمت دو کالای مذکور را در سطح کلی میتوان در کاهش سطح زیر کشت نیشکر وچغندر قند در کشور و کاهش خرید مواد اولیه توسط کارخانه های تولیدی نیشکر  جستجو کرد که اگر همکاران عزیز وزارت جهاد کشاورزی در این زمینه اظهار نظر فرمایند بهتر است.

 

فارغ از موارد عنوان شده عوامل دیگری همچون:

واکنش مصرف کننده به تامین بیشتر از نیاز خود از بازار، نزدیک شدن ماه مبارک رمضان و گرایش مصرف کننده و واحدهای تولیدی صنف و صنعت به تامین بیشتر کالای مذکور، تمایل مردم اقلیم کردستان عراق به تامین کالاهای اساسی خود از شهرهای مرزی به دلیل کاهش ارزش پول ملی از جمله مهترین عوامل افزایش کالاهای اساس است.

البته تمهیداتی اتخاذ شده تا انشااله با تامین بخشی از نیاز صنف و صنعت در ماه مبارک رمضان و جلوگیری از آنها به منظور ورودشان به بازار برای تامین مواد اولیه خود ، ثبات رو به قیمت این دو کالا برگردونیم. هر چند تمهیدات اتخاذ شده موقتی بوده و باید ریشه ای حل شود.

فارغ از موارد ذکر شده مقادیری شکر ویژه تنظیم را جهت جلوگیری از بازگشت و ورود مجدد آن به بازار به قیمت به مراتب بیشتر از قیمت تمام شده در حال انتقال به شهرک صنعتی هستیم تا با بسته بندی های ۲ کیلوگرمی و درج اطلاعات مندرج بر روی بسته تحت عنوان فروش ویژه تنظیم بازار نیاز شهروندان به کالای مذکور را در ماه مبارک رمضان کاملا تامین کنیم که شرایط و نحوه توزیع متعاقبا اعلام خواهد شد.

در مورد قند نیز با بازگشت شرکت صنعت قند کردستان واحد با ظرفیت تولید مناسب در شهرستان سقز به تولید، روند کاهش قیمت کالای فوق را شاهد باشیم البته این موضوع با تاسی به رفع مشکل کالاهای مذکور در شهرهای همجوار محقق خواهد شد.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دکمه بازگشت به بالا