تئاتر کوردی باید بیانگر روح آشتی جویانه ی کوردها باشد

نشست خبری دبیر پانزدهمین جشنواره تئاتر کوردی با اصحاب رسانه ظهر امروز در سالن اجتماعات فرمانداری برگزار شد. به گزارش واکاوی، در این نشست قطب الدین صادقی با اشاره به برگزاری چهارده دوره تئاتر کوردی در شهرستان سقز گفت: با وجود نقاط ضعف و قوت، جشنواره روند مناسبی طی کرده است، اما لازم است بازنگری اساسی در برگزاری این جشنواره صورت گیرد و به همین دلیل از تمامی اهل فن می خواهیم در برگزاری هرچه با شکوه تر جشنواره یکدیگر را یاری داده تا تئاتر کوردی بیش از پیش نمایانگر روح ملی کورد باشد.

قطب الدین صادقی در ادامه افزود: در زندگی کوردها بحران ها و نیز حماسه های زیادی به وقوع پیوسته است و از آنجا که هنر یکی از راهها ی بازتاب زندگی جوامع است و تئاتر یکی از این وسیله هاست پس لازم است تئاتر کوردی آیینه ی تمام نمای زندگی انسان کورد باشد. به همین دلیل تلاش می کنیم تا این جشنواره به تمام معنی کوردی باشد و از زندگی و دغدغه های امروز کورد با نگاهی به گذشته و ترسیم چشم انداز برای آینده سخن بگوییم. صادقی در همین ارتباط افزود: در اولین قدم تصمیم بر آن است تا تمامی آثار، برخاسته از متن و بطن زندگی کوردها و صرفا تألیفی از سوی نوسیندگان کورد باشد و دیگر جایی برای آثار ترجمه ای نسیت، هرچند ضعف هایی در این راه وجود دارد اما بایستی کار را از یک جایی شروع کرد تا جشنواره کوردی باشد.

تأکید بر غیر رقابتی بودن جشنواره نیز یکی از بحث های این نشست بود که صادقی در این باره گفت: در هنر جایی برای رقابت نیست چرا که هنر در صدد ترویج آشتی است و در این میان تئاتر کوردی می تواند بهترین ظرفیت برای بیان آشتی و ترویج صلح و دوستی باشد، به همین دلیل در این دوره از رقابت خبری نیست و آنچه خروجی این جشنواره خواهد بود صلح  و آشتی است تا از همان ابتدا در میان گروههای هنری نمود ظهور یابد.

غیر رقابتی بودن جشنواره باشد ممکن است انگیزه شرکت کنندگان را برای تلاشِ بیشتر کم کند و از سویی داوری در این جشنواره به نوعی به حاشیه خواهد رفت که صادقی در این باره گفت: در این دوره به جای داور، کارشناسانی خواهیم داشت که صرفا نقاط قوت و ضعف یک اثر را به عوامل کار خواهند گفت، این کارشناسان بایستی شرافت عمل داشته و بررسی های خود را به مانند یک کارگاه آموزشی ببینند که این کار تلاش برای رشد مشروع هنر و هنرمند خواهد بود.

صادقی در بخش دیگری از سخنان خود با توجه به ظرفیت بین المللی شدن تئاتر کوردی گفت: تلاش ها بر این متمرکز خواهد بود که بخش قابل توجهی از آثار از کردستان ترکیه و عراق به مرحله اکران برسند و این نیز به نوعی رسالت هنر و خصوصا تئاتر است که همانا صلح و آشتی و نزدیک کردن جوامع به یکدیگر است.

دبیر جشنواره تئاتر کوردی نقش رسانه در نزدیک کردن هنرمند و سایر مردم به یکدیگر را مهم ارزیابی کرد و افزود: هنرمند کار خود را انجام می دهد اما این رسانه است که هنرِ هنرمند را نشان می دهد و به همین دلیل در جشنواره پانزدهم بر تأثیرگذاری رسانه ها حساب ویژه خواهیم داشت تا به بهترین نحو مروج صلح و آشتی که از دل تئاتر کوردی بر می خیزد باشند.

وی در پایان ثبت این جشنواره در تقویم فرهنگی وزارت ارشاد را یکی از رسالت های خود در این دوره نام برد و گفت: در این دوره بایستی تلاش و همگرایی در میان دست اندرکاران و لایه های مختلف تئاتر کوردی بیش از پیش نمود پیدا کند و ضمن رفع کاستی های دوره های گذشته به نقاط قوتی دست پیدا کنیم که هدایتگر ما در آینده جهت اعتلای فرهنگ و روح کوردی ما باشد.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دکمه بازگشت به بالا