فاصله حرف تا عمل

جای خالی کردستان در شبکە شهرهای خلاق فرهنگ و هنر

اخیرا لیستی تحت عنوان شبکه شهرهای خلاق فرهنگ و هنر به تفکیک موضوع از سوی وزارت فرهنگ و ارشاد منتشر شده است. نکته جالب توجه جای خالی شهرهای کردستان در این لیست است و حال آنکه مدام از کردستان به عنوان یک استان فرهنگی با تاریخ و فرهنگ چند هزار ساله نام برده می‌شود!

اگر همین الآن به میان هرکدام از قشرهای و نهادهایی که در لیست فوق موضوعیت دارند بروید شاید ۴۸ ساعت پشت سر هم در مورد فعایت‌هایشان حرف بزنند، اما نتوانسته‌اند یک طرح شسته و رفته را به استان و سپس به کشور تحویل دهند! ولی مثلا سه شهر سیستان و بلوچستان در اوج محرومیت و بدون هیچ ادعایی در لیست فوق قرار دارند!

البته این ایراد بیشتر متوجه نهادهای متولی فرهنگ و هنر سقز نیز هست که آیا واقعا در این زمینه کم‌کاری کرده‌اند؟ یا شاید واقعا ما چیزی در چنته نداریم؟ رئیس اداره فرهنگ و ارشاد سقز در پاسخ به این سؤال گفت: طرح‌هایی برای این موضوع از سوی نهادهای فرهنگی ارائه شد اما هیچکدام پختگی لازم را برای مطرح شدن نداشتند. هیوا حاجی محمدی گفت: موضوع را دوباره در شورای فرهنگ عمومی مطرح و پیگیری خواهیم کرد.

مطالب مرتبط

یک دیدگاه

  1. دوست گرامی گر دانی و پرسی سئوالت خطاست چون خانه از پای بست ویران است حضرات نشسته اند و هر شهری هنر پیشه داشته تو ردیف هنر و سینما و هر شهری چاپخانه داشته در ردیف چاپ ونشر و…مگر کارشناس تشخیص این تقسیم بندی و رتبه بندی چه کسی بوده ! مگر فراخوان داده اند ! مگر آثاری را در مرکزی تحت نظر افراد با انصاف و دانا بررسی کرده اند! وحالا یک سوزن هم به خودمان بزنیم مگر از شهری مانند سقز با رشد مهاجر پذیری افسار گسیخته از افراد بدون سرمایه و بدون تخصص که عمدتا” از شدت فقر و بیکاری به جمعیت بیکار و بی سرمایه وبدون تخصص موجود این شهر چند هزار ساله اضافه میشوند باید چه انتظاری داشت درواقع وضعیت اجتماعی و اقتصادی و سایر وجوهات این شهرستان تابعی از همان تفکر کشاورزیست که میگوید وقتی فردی خارج از روستا به روستایی با ۱۰۰ نفر جمعیت و ۱۰۰ هکتار زمین وارد شود بالانس نسبت زمین به فرد بهم میخورد اگر این شخص متخصص باشد یا سرمایه دار یک درصد کاهش نسبت زمین به فرد نه تنها جبران میشود با تولید محصول بلکه پیشرفت هم خواهد داشت حال اگر فر جدید بدون تخصص یا سرمایه یا ابزار باشد میزان تولید نسبت به میزان مصرف کاهش خواهد داشت از اینرو تا افراد متخصص دراین شهر رشد نکنند یا به این شهر مهاجرت نکنند میانگین تولید هنر و اشتغال و سرمایه وهر پارامتر دیگری روند کاهشی خواهد داشت حالابرایند انصاف بالادستی ها غرایز شخصی و ایدئولوژیک و سیاسی و….. در مراحل بعدی تاثیری همچون گلوله برف معروف رضا شاه خواهد بود که دست آخر چیزی دست ما رو نخواهد گرفت. در کل راهی نداریم جز خود شناسی و خود سازی وتوانمند سازی فرهنگی برای مثال شاید هم خیلی بی ربط بنظر برسد رفتار جوانها در عصر درپشت فرمان اتو مبیل بابا جان و سد معبر مغازه داران در پیاده رو وخیابان و فرصت ندادن رانندگان برای عبور عابران بویژه سالمندان که چند سال دیگر خودشان هم بهمان درد گرفتار خواهند شد رفتار و برخورد مغازه داران با خریداران کارمندان با ارباب رجوع و….که عمدتا” یک نگاه بالا دست به فرو دست است وتا اینگونه باشد مجموعه شهرستان خود پذیرای فرودست دیده شدن را دارد واین رشته سر دراز دارد….
    با توجه به تعداد کثیر کانال های خبر رسانی و تفسیر خبر در شبکه های مجازی که اخبار و تصاویر تکراری را باز نشر میدهند بعنوان یک شهر وند پیشنهاد می شود در زمینه فرهنگ سازی بویژه فرهنگ شهرنشینی واصول وقواعد ارتباطات اجتماعی وفرد به فردفعالیت بیشتری صورت گیرد وگرنه ذکر نام یک شهرستان در جدولی بدون ارزش معنوی ومادی صرفا با اهدافی خاص و تحریک اهالی که خدا میداند ودر آینده معلوم خواهد شد ,چه نفعی بحال این شهر مصیبت زده خواهد داشت…با تشکر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دکمه بازگشت به بالا