سوم می، آزادی مطبوعات و فیلتر تلگرام

زمامداران با جلوگیری از بیان انتقادات و اندیشه های شهروندانِ فروتن و دلسوز و با مانع تراشی در راه شکایت ها، به دُور خود تارهای سیاهی می تنند و می گذارند که سوء استفاده از قدرت، رفته رفته پای استوار گرداند. آری، آزادی مطبوعات در واقع این زیان ها را جبران کرده و هنگامی که زمام داران راه خطا پویند آگاهشان می گردانند و افزون بر این جلوی چشم پوشی و نادیده انگاری عمومی آنها را می گیرد. ( شور آزادی، بنژامن کنستان)

سال ۷۹ بود که اهالی مطبوعات با عنوان پدیده توقیف مطبوعات روبرو شدند و از آن پس توقیف فله ای وارد ادبیات سیاسی و مطبوعاتی کشور شد. کسی که در آن زمان دست به چنین اقداماتی زد احتمالا اکنون در گوشه ای از اوین افتاده و دسترسی آنچنانی به مطبوعات ندارد هرچند از ابتدا نیز با آن بیگانه بود. امروز اما در سال ۹۷ گویی به مانند همیشه تاریخ تکرار می شود. دست مرتضوی از مطبوعات کوتاه است، اما فکر مرتضوی خیر، پیام رسان تلگرام طی یک دستور و بنا بر سیاستی که دولت هرچند با آن مخالف است اما با احتیاطی که در پیش گرفته است با آن همراهی می کند مسدود می شود. پیام رسانی خارجی که در عرصه نبود مطبوعاتِ آزادِ داخلی و یا ناتوانی فنی در داخل ایران توانست در عرض دو سال اینگونه فضای رسانه ای کشور را در ید خود گیرد امروز در سوم مِی و روز آزادی مطبوعات سومین روز فیلتر خود را پشت سر می گذارد. سیاستی که سابقون تلگرام از جمله ویدیو، ماهواره و… از پس آن برنیامدند قطعا نتیجه بخش نخواهد بود و می بینیم که کاربران با هجوم به ابزاری به اسم فیلتر شکن مانع از عملی شدن تصمیمات بالادستی گرفته اند.

همچنانکه در گفته بنژامن کنستان به آن اشاره شد آزادی مطبوعات زیان هایی را که مسئولین به عنوان یک تار به دور خود تنیده اند نشان داده و آنان را از راه خطایی که پیموده اند آگاه می کنند، تاریخ به خوبی بیانگر این نکته است که به دنبال جلوگیری از بیان اندیشه و نقد سازندۀ افراد دلسوز و جلوگیری از ابراز عقیده همیشه دوره ای از رکود و خمود فکری و ذهنی بر جامعه حاکم خواهد شد و نبود آزادی مطبوعات و مطبوعات آزاد موجبات بی خبری و غفلت طرفین – دولت و ملت- را به دنبال خواهد داشت. چه بسا این بی خبری موجب آسودگی خاطر عده ای گشته و فرصت ریشه دواندن فساد را به آنان خواهد داد و در نهایت آنچه عاید همگان می شود از دست رفتن اعتماد و سرمایه هایی مادی و معنوی است که قطعا جایگزینی نخواهند داشت.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا