پرواز به وقت موکریان و فردای فرودگاه سقز

✍ابراهیم محمدحسینی

۱۶ سال از کلنگ زنی ساخت پروژه فرودگاه سقز زمان می‌گذرد، پروژه‌ای به وسعت چند استان و منطقه که تاخیر در ساخت آن در ۴ دولت، نشان دهنده، غیر ضروری دانستن آن، نبود اعتبار، عدم پیگیری جدی، مشکلات پیمانکاران و تغییر آنان، غیر درآمدزا بودن آینده آن، توسعه باند و عوامل پروازی، مشکلات تملک زمین، مشکلات پروازی چون جابجایی دکل ها و …می‌تواند باشد.

اکنون دولت درصدد است که این طرح را افتتاح کند، طرحی که به دلیل تکمیل نشدن تمام بخش‌های آن، جنجال آفریده است. با این وجود سوابق گذشته افتتاح طرح‌های بزرگ در سقز نشان دهنده‌ی این است که دولت از تاکتیک وعده برای تسریع در بهره‌برداری از پروژه‌ها استفاده می‌کند، تاکتیکی که برای اتمام پروژه باستانی بیمارستان شفا به ویژه و کنارگذر و سد چراغ ویس جواب داد و از روزی که گفتند، رئیس جمهور شخصا به سقز سفر می‌کند، تکمیل بیمارستان شتاب گرفت و من که صدها بار از این پروژه بازدید کردم، هیچ وقت باور نمی‌کردم افتتاح شود.

از همان روزی که استاندار کردستان وعده داد که فرودگاه ۲۰ خرداد ۱۴۰۰ افتتاح می‌شود دلم به این سخن قرص شد، خیلی‌ها و از جمله استاندار هم می دانستند افتتاح نمی‌شود، اما خواسته یا ناخواسته، تاکتیکی برای تسریع پروژه بود.

ولی از آن روز در مقایسه با آن ۱۶ سال و در مدت فعالیت، بیش از ۵۰ درصد پروژه پیشرفت کرده است، طرحی که صدها هکتار زمین تملک شده، صدها ساعت در بحث تملک زمین با مالکان صحبت شده، به دلیل حساس بودن صدها روز برای بررسی مورد کوچک و بزرگ، صبر کرده‌اند و ادارات کل و پیمانکاران، شرکت فرودگاه‌ها و فرمانداری، تلاش مضاعف انجام داده‌اند.

شاید در ظاهر قضیه بتوان گفت که تعجیل در اتمام این طرح، اقدامی شتابزده است ولی نماینده محترم، مردم عزیزِ ما و خبرنگاران گرانقدر زوایای پنهان طولانی شدن ساخت پروژه‌ها را هم باید ببینند که چه هزینه‌هایی به دلیل تأخیر انجام می‌شود.

از سوی دیگر عزم دولت برای تخصیص اعتبار پروژه فرودگاه سقز که اعلام کرده است هیچگونه مشکلی در این راستا نداریم، برای خدمتگزاران دلگرم کننده است و بی شک، دولت آینده برای تکمیل هم متعهدتر خواهد شد. از سوی دیگر، خاک خوردن طرح‌ها، غیر از دلسرد شدن مردم، پیمانکار و دولت، نفعی برای هیچکس ندارد و در این راستا، افتتاح یا بهره‌برداری زودهنگام پروژه فرودگاه سقز، نه تنها ایرادی ندارد، بلکه ایجاد تعهد برای تسریع در تحویل کامل آن در دولت سیزدهم است که هم نشان دهنده توجه دولت دوازدهم و از افتخارات خواهد بود و هم از شأن و افتخار دولت بعدی کم نخواهد کرد و عنوان تکمیل کننده‌ی این طرح را در کارنامه خواهد داشت، همچنان که پروژه‌های مسکن مهر تاکنون تکمیل نشده‌اند، ده ها سد در دولت‌های بعد تکمیل شدند، ده‌ها بیمارستان و چند بیمارستان در کردستان در این دولت تکمیل شد و بدهکار کردن دولت‌ها نشان دهنده املای نوشته است.

پس اگر این دولت در تلاش است این طرح را برای استفاده مردم منطقه به ویژه موکریان، افتتاح کند نباید بر آن خُرده گرفت زیرا خون عرق ریخته است و اقدامی برای نمایش علاقمندی و عزم است و دولت که به دلایل متعدد، تاب و توان و نای مانور ندارد و در حوزه اقتصاد و معیشت، شکست سختی خورده است، به گمان من نه دنبال نمایش است و نه خودنمایی و گرچه دولت آینده هم می‌تواند برای تکمیل سایر بخش‌های آن، برای فردای روشن‌تر، بیندیشد.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دکمه بازگشت به بالا