چالشهای مطبوعات کردستان بررسی شد

در نشست هیات مدیره مطبوعات استان با استاندار کردستان چالشها و مشکلات مطبوعات استان بررسی شد.

به گزارش ایسنا، منطقه کردستان، کاظم ایمانزاده رئیس خانه مطبوعات استان ضمن اشاره به اینکه خانه مطبوعات یک نهاد صنفی است، اظهار کرد: در استان کردستان ۱۲۶ رسانه وجود دارد که از این تعداد ۷۰ نشریه محلی و یک خبرگزاری فعالیت دارد.

وی با اشاره به اینکه در این دولت مجوز انتشار نشریات بیشتر بوده است، گفت: استان کردستان از نظر مجوز چاپ نشریه رشد قابل توجهی داشته است ولی از نظر کیفی راضی کننده نیست.

ایمانزاده با بیان این مهم که نشریات از لحاظ اقتصادی با مشکل روبه رو هستند، گفت: متاسفانه با توجه به اینکه در این استان اسپانسر برای حمایت از نشریات وجود ندارد این رسانه ها مجبور می شوند که از کمک ادارات استفاده کنند و همین مهم استقلال کاری را از بین خواهد برد.

رئیس خانه مطبوعات استان، بحث توزیع عادلانه آگهی را در رسانه مهم دانست و اظهار کرد: در اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی برای توزیع صحیح این مهم کار گروهی تشکیل شده است که عدالت در توزیع آگهی ها رعایت شود.

 

 

وی در ادامه به ۱۶۵ نفر فعال رسانه ای در استان اشاره و گفت: مهمترین برنامه خانه مطبوعات همچون برگزاری کلاس های آموزشی زیر بنایی بوده ولی متاسفانه به دلیل نبود منبع مالی این مهم قابل اجرا نبوده است.

رئیس خانه مطبوعات استان افزود: امیدواریم استانداری کردستان در حد توان سالانه ردیف بودجه ای را برای برنامه ها و فعالیت این انجمن صنفی تخصیص دهد تا با دغدغده کمتر بتوانند فعالیت های موثری داشته باشند.

ایمانزاده در پایان یادآورشد: در گذشته استاندار مقرر کرده بود که ارگانهای دولتی از خبرنگاران شکایت نکنند ولی در حال حاضر یکی از خبرنگاران استان کردستان از سوی ارگانی مورد شکایت قرار گرفته است و امیدوارم در این راستا استانداری رایزنی لازم را انجام بفرماید.

در ادامه این نشست فردین کمانگر عضو هیات مدیره خانه مطبوعات استان، گفت: حوزه رسانه استان کردستان با توجه به منطقه جغرافیایی که در آن قرار دارد می‌تواند در توسعه استان نقش آفرین باشد.

وی در ادامه بیان کرد: نشریات استان از شرایط مالی ضعیفی برخوردار هستند و به همین دلیل به ادارات متوصل می شوند و همین امر باعث شده است که جراید به سمت کارهای روتین بروند.

کمانگر که مدیریت خانه مطبوعات کشور را نیز برعهده دارد، افزود: خانه مطبوعات کشور برای حمایت از رسانه ها کمیته های مختلفی تشکیل داده است ولی برای تحقق پیدا کردن به این مطالبات حمایت های دولت و وزارت ارشاد لازم است.

فیض‌اله پیری یکی دیگر از اعضای هیات مدیره خانه مطبوعات استان کردستان در این نشست ضمن اشاره به اینکه نشریات با پژمردگی روبه رو هستند، اظهار کرد: دریک جامعه توسعه نیافته رسانه ها می توانند در خصوص توسعه آن نقش مهمی ایفا کنند.

وی با اشاره به اینکه در این دولت نشریات به حاشیه رفته اند، گفت: کردستان در گذشته از لحاظ محتوایی در بین نشریات بسیار قوی عمل می کرد ولی حال بعضی از مطبوعات بر اساس درآمدازیی تاسیس شده اند که این مسئله باعث می شود محتوا در جراید از بین برود.

پیری یادآور شد: نشریات استان کردستان باید از آن حالت پژمردگی خارج شوند و تولدی دوباره در میان آنها ایجاد شود.

در پایان سید محمد لطیف حسینی نسب مدیر خانه مطبوعات استان کردستان، با اشاره به اینکه کردستان دیگر گنجایش نشریات بیشتری را ندارد، گفت: در حال حاضر این تعداد مجوز برای تاسیس نشریات محلی برای استان کردستان زیاد است و امیدوارم در خصوص ارائه مجوز جدیدنشریه، اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی دقت لازم را انجام بدهد.

وی گفت: خبرنگاران استان کردستان با دغدغه مالی روبه رو هستند و بر همین اساس از استاندار کردستان می خواهیم در خصوص دادن تسهیلات به این قشر دستور لازم را مبذول بدارند.

حسینی نسب با بیان این مهم که استاندار کردستان باید با مدیران نشریات محلی نشستی برگزار کند، یادآور شد: نشریات محلی از دغدغه ها و مشکلات زیادی برخوردار هستند و این مهم می طلبد که استاندار از نزدیک بیشتر با این مشکلات آشنا و برای رفع آنها کمک کند.

مدیر خانه مطبوعات استان در پایان ضمن تشکر از کمک های استانداری کردستان به فرارسیدن روز خبرنگار اشاره کرد و یادآور شد: هرساله در ۱۷ مرداد مراسم روز خبرنگار برگزار می شود و امیدواریم در سال جاری این برنامه در قالب جنگ شادی برای اصحاب رسانه و خانواده هایشان برگزار شود و امیدوارم برای برگزاری هرچه بهتر این مراسم استانداری کردستان نیز در حد توان کمک رسان خانه مطبوعات باشد.

منبع: ایسنا

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دکمه بازگشت به بالا