طلسم احداث دانشگاه دولتی در سقز کِی شکسته می‌شود؟

سقز-واکاوی- سال تحصیلی ۱۴۰۱-۱۴۰۰ نیز پایان یافت و یک سال دیگر به عمر ساختمان نیمه‌کاره دانشکده/ دانشگاه علوم و فنون سقز اضافه شد.

اما باید توجه داشت که وقتی از یک توسعه نامتوازن صحبت می‌کنیم مصداق آن را می‌توان در این تصاویر دید. تصویر اول متعلق به دانشکده فنی مهندسی و علوم پایه در شهرستان بیجار است که در سال ۱۳۹۳ برای دوره کارشناسی با دو گروه علوم کامپیوتر و آمار و برای دوره ارشد با گروه فیزیک در شهری با کمتر از صد هزار نفر جمعیت تأسیس شد.

تصویر پایین نیز که سابقه آن به ۱۵ سال قبل برمی‌گردد متعلق به یک ساختمان نیمه‌کاره در سقز بعنوان پرجمعیت‌ترین مرکز شهری پس از سنندج است که از یک واحد آموزشی دولتی درست و درمان بی‌بهره است.

اینکه استقبال از دانشگاه کاهش یافته و صندلی برخی دانشگاه‌ها خالی از دانشجو است یک بحث جداست، بحث اصلی بر سر برخورداری از امکانات دولتی متناسب با موقعیت و جایگاه سقز است که یک تبعیض و بی‌عدالتی آشکار است.

وجود دانشگاه نه تنها به توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی کمک می‌کند بلکه باعث افزایش ماندگاری نیروهای متخصص و جلوگیری از مهاجرت آنها ولو در حداقل میزان ممکن می‌شود. اما چرا و به چه دلیل چنین مهمی تاکنون محقق نشده سؤالی است که کماکان بی پاسخ مانده است.

سقز-واکاوی- فرهاد محمدجانی

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دکمه بازگشت به بالا