جدی نگرفتن حقوق شهروندی علت‌العلل بسیاری از مشکلات است

با اینکه امروزه می بینیم نسبت به بسیاری از حقوق مردم از سوی مسئولین بی توجهی می شود و بسیاری از مشکلات موجود ناشی از این نادیده انگاری هاست اما باید اذعان کرد که آگاهی مردم برای دستیابی و آشنایی با حقوق خود امری است که نباید از آن غافل شد. یکی از مهم ترین مسایلی که در سالهای اخیر مطرح شده است بحث حقوق شهروندی و ترویج این گفتمان است و برگزاری همایش روز پنجشنبه دانشگاه آزاد سقز نیز در همین راستا و به گفته دست اندرکاران این همایش تلاش بر این بوده است تا با طرح این مبحث جامعه را نسبت به این مهم آگاه کرده و تلاش ها برای رسیدن به حقوق حقه به شرط عمل به تکالیف شروع شود و در همین راستا آزاد فلاحی دبیر علمی این همایش گفت: نهادینه شدن حقوق شهروندی یک پروژه است اما تحقق آن یک پروسه زمان بر است.

به گزارش واکاوی، در این مراسم که با حضور فرماندار سقز، رییس دانشگاه آزداد کردستان، مسئولین شهرستانی و اساتید، پژوهشگران و علاقمندان به حقوق شهروندی حضور داشتند، علی اکبر ورمقانی فرماندار ویژه شهرستان سقز با اشاره به پیشینه توجه به حقوق بشر در ایران که به بیش از دو هزار و پانصد سال قبل بر می گردد گفت: نباید منکر ضعف در اجرای حقوق مردم باشیم اما هدف اصلی حرکت به سمت بهبود اوضاع است و تدوین منشور ۱۲۰ ماده ای حقوق شهروندی در دولت دوازدهم در این راستاست.

دکتر علی اکبر گرجی ازندریانی دانشیار دانشگاه شهید بهشتی و سخنران ویژه این مراسم، با اشاره به مفهوم شهروندی به عنوان موقعیت یک انسان توانمند گفت: امروز به عنوان شهروند گرچه تعدادی از اختیارات خود را به نمایندگان خود از جمله نمایندگان مجلس و رییس جمهور تفویض کرده ایم اما نباید از کنشگری در عرصه اجتماع غافل شویم و از کمترین شرایط برای بروز خلاقیت ها بهره ببریم چرا که با انزوا گزینی محصول دور شدن از مناسبات شهری است مانع رشد امید و امیدواری خواهیم شد.

این استاد دانشگاه جدی نگرفتن حقوق شهروندی را علت العلل بسیاری از مشکلات دانست و افزود: برای فهم ریشه های توسعه نیافتگی در ایران نباید دنبال مطالعات عمیق باشیم بلکه اگر قوا و نهادهای دست اندرکار به امر حقوق شهروندی واقف شوند بسیاری از این مشکلات حل خواهد شد و برای این کار بایستی سخن گفتن و نظریه پردازی را به اهل فن سپرده و عمل کردن به آن را سرلوحه کار خود قرار دهند.

دکتر گرجی ساختارمند کردن اصل مدارا در کشور را یک ضرورت برشمرد و گفت: در دولتِ شهروند مدار اصل بر آزادی اندیشه است و تنگ نظری بر اهل فکر عواقب جبران ناپذیری دارد و در هیچ جای دنیا دیده نشده است که اندیشه ورزان در تنگنا و یا خانه نشینی گرفتار شده باشند که در صورت چنین اتفاقی این افراد باید از حق داشتن وکیل خصوصا در مسایل قضایی که حق حیات فرد در خطر است برخوردار باشند. وی در پایان اظهار امیدواری کرد با در پیش گرفتن اصل مدارا شاهد ممنوع التصویری و محصور بودن کسی نباشیم.

همچنین افشین عبداللهی عضو هیأت علمی دانشگاه کردستان و دیگر سخنران ویژه این مراسم با اشاره به پدیده کولبری در مناطق مرزی گفت: دولت ضمن اینکه بایستی شرایط یک زندگی آبرومندانه را برای مردم این منطقه فراهم کند تا به کولبری نپردازند اما مادامیکه مردم به این کار روی می آورند تیر اندازی به آنان خلاف قوانین موجود است و حتی اگر کولبری را به عنوان یک کار غیر قانونی جلوه دهند، برای جُرمهایی که کیفر آن جزای نقدی است تیراندازی موضوعیت ندارد، پس تیراندازی به کولبران یک بحث جدی است و باید از این امر جلوگیری شود.

در این همایش ۷ مقاله در قالب سه پنل تخصصی ارایه شد و در آن محققین به موضوعاتی همچون نقض حقوق شهروندی، حقوق شهروندی در نظام قضایی، کرامت انسانی و… پرداختند.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا