تغییر در ریاست آموزش و پرورش زیویه پس از ۱۳ سال
روز چهارشنبه ۸ فروردین ۱۴۰۳ مراسم تکریم و معارفه رئیس آموزش و پرورش منطقه زیویه انجام شد و خالد علیپور با ۱۳ سال و ۲ ماه مدیریت جای خود را به سید سلمان حسینی داد.
بازنشستگی و رفتن علیپور از آموزش و پرورش زیویه که به نظر میرسد بیارتباط با انتخابات یک ماه گذشته نبود در حالی اتفاق میافتد که او خود پیشتر اعلام کرده بود که در نیمه ۱۴۰۲ بازنشسته میشود، اما این اتفاق نیفتاد تا او با ۳۵ سال خدمت و ۱۳ سال مدیریت رکوردی که تا پیش از این در دست یکی از رؤسای اسبق آموزش و پرورش این شهرستان بود را بشکند، با این توضیح که آموزش و پرورش شهرستان سقز دارای دو منطقه سقز و زیویه با مدیریت مستقل است.
با توجه به این تغییر و حجم مشکلات این نهاد که بخشی از آن به نحوه مدیریت برمیگردد، ذکر چند نکته خالی از لطف نخواهد بود؛
نهاد آموزش و پرورش از دستگاههای عریض و طویل در ایران است که با توجه به رسالت آن، ضروری است مدیرانی سکان هدایت آن را در سطوح مختلف در دست بگیرند که ضمن دارا بودن تحصیلات حداقل کارشناسی ارشد دارای رزومه مناسب آموزشی، اجرایی و پژوهشی باشند.
متاسفانه در سالیان اخیر به طور کلی و بویژه در شهرستان سقز در انتصاباتی که به عنوان ریاست اداره و همچنین در سطح معاونین صورت میگیرد، هیچ اشارهای به رزومه فرد منصوب شده نمیگردد. علت این امر را میتوان در دو مورد جستجو کرد:
۱- فرد منصوب شده فاقد رزومه قابل ذکر و مناسب جهت پست مربوطه میباشد.
۲- از نگاه افراد بالادستی، رزومه اهمیتی در انتخاب فرد ندارد.
در هر دو حالت آنچه مورد تهدید قرار میگیرد، اهمیت جایگاه مدیریت این نهاد و معاونین زیرمجموعه در میان افکار عمومی و بویژە معلمان است.
در هر دو انتصابی که طی یک سال اخیر در ادارات آموزش و پرورش شهرستان سقز و منطقه زیویه صورت گرفته است در یک حالتِ کُلی به اینکه فرد منصوب شده دارای سابقه خدمت در مدارس باشد، بسنده شده است، امری که قطعا پیش نیاز انتصاب به ریاست اداره آموزش و پرورش است.
همچنین به عنوان نمونه هم اینک معاونین آموزش ابتدایی و پرورشی سقز هیچکدام سابقه چندانی در حوزه تحت تصدی خود ندارند. معاونت آموزش ابتدایی از معلمان جوانی است که با داشتن تنها دو سال سابقه تدریس و بدون تجربه مدیریت و یا معاونت در مدارس و تدریس در کلاسهای چند پایه ابتدایی هنوز راه بسیاری جهت شناخت کامل از حوزه پُرچالش و وسیع آموزش ابتدایی دارد. ضمنا ایشان اصالتا اهل دیواندره میباشند. همچنین معاون پرورشی و تربیت بدنی نیز قبلا مسئول روابط عمومی بوده و به نظر میرسد تجربه چندانی در این حوزهها ندارند.
بنابراین با نگاهی ولو سطحی میتوان دریافت که متاسفانه انتصاب افراد فاقد رزومه مناسب به یک اپیدمی در ادارات آموزش و پرورش سقز و زیویه تبدیل شده است و بایستی افکار عمومی و رسانهها نسبت به این موضوع بیشتر حساسیت نشان دهند.
همچنین پیشنهاد میشود که در پیامهای انتصاب حتما فایل رزومه شامل آموزشی، پژوهشی، اجرایی و تحصیلات افرادِ منصوب شده به پیوست منتشر شود، تا افکار عمومی و یا حداقل اهالی آموزش و پرورش ضمن اطلاع از تواناییهای فرد منصوب شده، از نصب افراد ضعیف پرهیز شود.