صله استاندار کردستان به خبرنگاران در روز قبل از نشست خبری
روز شنبه ۲۴ آذر نشست استاندار با خبرنگاران برگزار شد و بر اساس آنچه در برخی رسانهها منتشر شده است آرش زرهتن لهونی ضمن تشریح برنامههای دولت در استان، نسبت به حمایت از زبان کُردی، تغییرات مدیریتی و مباحث اقتصادی و عمرانی استان مطالبی را مطرح کرده بود و تعدادی از خبرنگاران هم مطالبی در باب مسایل شهرستان و مشکلات صنفی ارائه دادند.
جملگی این مباحث از زبان استانداران سابق هم بیان شده است و وضعیت استان در اینجایی است که میبینیم، اما نکاتی پیرامون این نشست مطرح است که خوب است مورد توجه استاندار، استانداری و سایر مسئولان قرار بگیرد:
شب قبل از این نشست پیامکی با این مضمون و مبنی بر “ارائه شماره شبا و کارت ملی جهت واریز یک میلیون تومان هدیه توسط استاندار محترم” از سوی خانه مطبوعات استان به دست تعدادی از خبرنگاران شهرستان سقز و احتمالا سایر خبرنگاران سطح استان رسید.
فارغ از اختیار خبرنگاران در دریافت و یا عدم دریافت این مبلغ، اما دلیل این اقدام روشن و مشخص نبود. معمولا وزارت ارشاد به دلایلی همچون روز خبرنگار مبالغی را به حساب خبرنگاران واریز میکند. یا همین وزارتخانه در مناسبتهایی مانند نوروز، شب یلدا و … مبالغی از طریق صندوق اعتباری هنر به این قشر اختصاص میدهد. یا وزارت ارتباطات در همین مناسبت از اختصاص اینترنت به خبرنگاران خبر میدهد که محل و منشأ آنها مشخص است.
اینکه استاندار و یا استانداری بدون شفافسازیِ محل تأمین اعتبار و یا دلیل آن و دقیق روز قبل از نشست با خبرنگاران از واریز چنین مبلغی به حساب خبرنگاران پرده برمیدارند این ذهنیت را ایجاد میکند که خبرنگاران باید در نشست مذکور کمتر لب به انتقاد بگشایند و حداقل اندکی خودسانسوری کنند.
از طرفی، استاندار کُردستان سه ماه بعد از حضور در استان و احتمالا به تقلید از استاندار آذربایجان غربی (که البته او همان هفته اول این نشست را برگزار کرد) اقدام به برگزاری نشست خبری کرده است باز هم در ایجاد این ذهنیت که استاندار و استانداری راهبرد مستقلی در ارتباط با رسانهها ندارند ایجاد میکند.
روابط عمومی استانداری هنوز متوجه این موضوع نیست که استان کُردستان تنها سنندج نیست و خبرنگاران دیگری هم در سطح استان حضور دارند و احتمالا میخواهند مطالب و مشکلات شهرستان مربوطه را به گوش شخص اول استان برسانند و احتمالا برای چنین حضوری لازم است شرایط دیگری ازجمله دوری راه و شرایط جوی و … درنظر گرفته شود و تنها به یک هماهنگی با خانه مطبوعات اکتفا میکنند.
و در آخر یادآوری این نکته ضروری است که نباید وضعیت اقتصادی و معیشتی برخی از خبرنگاران به دستاویزی برای برخی حرکتهای پوپولیستی تبدیل شود و از این راه عرصه خبر، اطلاعرسانی، خبرنگاری و روزنامهنگاری بیش از پیش دچار آسیب و لطمه شود.