گزارشی از یک کم‌توجهی در سقز و سنندج؛ 

ماهانِ ۲ ساله، پس از سوختگی در ناحیه دست و صورت در کرمانشاه بستری شد

اشرف سلامی که به همراه فرزند دو ساله‌اش دچار حادثه شده است ماجرا را اینگونه برای واکاوی تعریف می‌کند: غروب پنجشنبه ۳۰ اسفند در پی بارش باران و وزش باد شدید، به آتشی که در مسیرمان بود و توسط چند نفر از شهروندان روشن شده بود پناه بردیم، در این حین یکی از افراد حاضر محل برای شعله‌ور شدن آتش اقدام به پاشیدن نفت روی آتش کرد و چون باد شدیدی می‌وزید شعله‌های آن به طرف من و فرزندم آمد و اگرچه فورا کُت خود را از تن در آوردم و روی پسرم ماهان انداختم اما هر دو دچار سوختگی شدیم ولی سوختگی فرزندم که از ناحیه دست و صورت بود بیشتر بود.

ادامه ماجرا را یکی از نزدیکان اشرف و ماهان اینگونه ادامه می‌دهد: پس از وقوع این حادثه و اطلاع از آن بلافاصله بالای سر آنها حاضر شدیم، دیری نپایید که نیروهای اورژانس از راه رسیدند و آنها را به بیمارستان شفا منتقل کردند. در بیمارستان رسیدگی‌های اولیه انجام شد و بویژه صورت کودک که بیشتر آسیب دیده بود شستشو داده شد اما در نهایت یکی از اعضای کادر درمان حاضر در محل اعلام کرد که در سقز پزشک سوختگی نداریم و باید به سنندج بروید.

این فرد مطلع ادامه می‌دهد که از آنها درخواست آمبولانس و یا حداقل یک نامه کردیم که جواب دادند آمبولانس نداریم و نامه هم لازم نیست، خودتان می‌توانید بروید، به ناچار همان لحظه با دو ماشین شخصی و در حالیکه هوا هم به شدت بارانی بود راهی سنندج شدیم و در نهایت به بیمارستان کوثر رسیدیم. جالب است که آنجا هم اعلام شد پزشک برای درمان سوختگی امروز اینجا نیست و باید به کرمانشاه بروید، با این تفاوت که آنجا پدر و کودک را با یک مصدوم دیگر با آمبولانس به کرمانشاه فرستادند و اکنون در آنجا در حال مداوا هستند.

در تماس اخیر واکاوی با پدر ماهان، اشرف سلامی اعلام کرد که از ساعات اولیه بامداد اول اسفند تا امروز (چهارم فروردین) در بیمارستان امام رضا در کرمانشاه هستند و روند درمان ماهان در بخش سوختگی همچنان ادامه دارد.

این سلسله اتفاقات در حالی می‌افتد که حدود سه هفته قبل اعلام شد بیمارستان شفای سقز در جریان ارزیابی توسط بازرسان و ارزیابان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در ۱۹ محور اصلی، ۱۱۰ استاندارد کیفی و ۵۰۵ سنجه استاندارد، از جمله مجهز بودن بخش‌های مختلف بیمارستانی، بکارگیری نیروهای کارآمد و مجرب، خدمات‌دهی، ایمنی بیمار، کیفیت خدمات بالینی و تجهیزات به‌روز، مورد ارزیابی قرار گرفت موفق به کسب رتبه برتر اعتباربخشی ملی در سال ۱۴۰۳ شد.

سؤال اینجاست که چگونه بیمارستانی که فاقد پزشک سوختگی آنهم در چنین ایام حساسی است حایز رتبه برتر در سطح ملی می‌شود؟ بیمارستانی که حتی قایل به یک خط نامه‌نگاری در مورد اهمیت رسیدگی به یک کودک دچار آسیب و سوختگی نشده است؟ چگونه است که تمام ارگان‌های مربوطه در شهر و استان از آمادگی کامل نیروهای امدادی و اورژانسی و درمانی برای روزهای آخر سال خبر می‌دهند ولی وقتی نوبت عمل که می‌شود دیگر خبری از آن آمادگی نیست؟

جالب توجه اینکه روز بعد از این ماجرا نماینده مجلس و همچنین فرماندار شهرستان در این بیمارستان حضور پیدا کرده‌اند! آیا این مسئولان از کمبودها بویژه کادر درمان مجرب و پزشک حاذق در بخش‌های مختلف ازجمله سوختگی سؤال کرده‌اند؟ یا مسئولان شبکه بهداشت شهرستان و بیمارستان اصلا چنین موضوعی را مطرح کرده‌اند؟ یا از نظر همگی آنها همه‌چیز استاندارد بوده است؟

توجیه و توضیح پروین خسروپور مدیر شبکه بهداشت و درمان شهرستان سقز این است که بیمارستان سقز بخش سوختگی ندارد و اگرچه اقدامات اولیه انجام می‌شود اما درجه سوختگی مشخص می‌کند که آیا نیاز به اعزام دارد یا خیر!

سؤال دیگری که مطرح می‌شود این است که اگر نیاز به اعزام نداشته چگونه در سنندج (البته بدون حضور پزشک سوختگی) اعزام انجام می‌شود و اکنون با گذشت چهار روز کودک دو ساله در بیمارستان کرمانشاه بستری است؟

رئیس شبکه بهداشت در پاسخ به این سؤال به واکاوی گفت: در این صورت باید بررسی شود که آیا کادر درمان در سقز سهل‌انگاری کرده‌اند یا خیر و ما بررسی‌های لازم را انجام خواهیم داد!

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دکمه بازگشت به بالا