سهم و تخصيص آب استان از سدهاي كردستان تعیین تکلیف شود

استاندار كردستان خواستار تعيين تكليف سهم و تخصيص آب استان از سدهاي كردستان شد و گفت: آسان‌ترين راه توسعه استان افزايش سطح اراضي آبي و رشد فعاليت هاي اقتصادي وابسته به آب است.

به گزارش واکاوی به نقل از  پايگاه اطلاع رساني سازمان مديريت و برنامه ريزي استان كردستان؛ عبدالمحمد زاهدي روز پنجشنبه در جلسه ستاد فرماندهي اقتصاد مقاومتي استان كردستان با دستور كار بررسي وضعيت آب استان كه با حضور جمشيد انصاري معاون رئيس جمهوري در سنندج برگزار شد، افزود: ميانگين اراضي آبي كردستان با ۱۱ درصد حدود ۳۵ درصد از متوسط كشوري پايين تر بوده و بايد اين شاخص در برنامه ششم توسعه به ميانگين كشوري برسد.

به گفته وي طبق سياست هاي دولت براي تحقق اقتصاد مقاومتي ممنوعيتي جهت تخصيص آب به شرب و صنعت وجود ندارد از اين رو تمامي نهادهاي مرتبط در استان كردستان موظف به تحقق اين اهداف هستند.

وي با اشاره به اينكه آسيب پذيري جوانان كردستان در برابر برخي آسيب ها به مراتب بيشتر مي باشد، افزود: ايجاد اشتغال و جلوگيري از مهاجرت مردم روستايي و شهرهاي مرزي از تاكيدات مقام معظم رهبري و اولويت برنامه هاي دولت بوده و مشخص شدن سهم كردستان از منابع آبي سدها خود اقدامي تاثيرگذار براي تحقق اين اهداف است.

استاندار كردستان گفت: دولت تلاش هاي خوبي براي مهار آب هاي مرزي انجام داده اما حفظ جمعيت در منطقه نيز از اولويتها و سياستهاي كلان است كه قرار دادن اين آبها در اختيار ساكنان خود به تحقق اين سياست كمك مي كند.

زاهدي گفت: وزير نيرو در سفر قبلي خود به استان كردستان وعده تبديل ۶۶ هزار هكتار از اراضي ديم استان به آبي را داده است اما تاكنون اين برنامه تحقق نشده و مردم استان خواهان اجراي طرح در پاياب سدهاي عباس آباد، ژاوه و امير آباد هستند.

وي افزود: مردم استان كردستان و مسئولان آن معتقد به احياي درياچه اروميه هستند اما فقط كردستان عهده دار تامين منابع آبي نيست و ساير استان هاي درگير و خود آذربايجان نيز بايد در اين راستا قدم بردارند.

وي همزماني اجراي سدهاي استان و طرح هاي انتقال آب به اراضي شهرستان هاي استان را خواستار شد و گفت: مسئولان استان در همه جلسه ها تاكيد بر استفاده بهينه از آب دارند كه در نتيجه آن مصرف آب كشاورزي از ۱۰ هزار مترمكعب در هر هكتار به هفت هزار متر مكعب در اين سطح رسيده است.

وي همچنين خواستار جلوگيري از نشت فاضلاب روستاها به داخل درياچه سدهاي استان شد و افزود: وزارت نيرو بايد به هنگام مطالعه و اجراي سدها هدايت فاضلاب روستاهاي اطراف سد را نيز انجام دهد تا منابع آبي از مخاطره هاي زيست محيطي در امان باشند.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دکمه بازگشت به بالا