آقای استاندار؛ آب در خوابگه مورچگان ریختهاید

در روزهای اخیر خبرهایی در مورد «رتبه اول فساد اداری» در کردستان منتشر شد و رسانههای استانی و کشوری از دستور رئیس قوه قضاییه برای راستی آزمایی این موضوع خبر دادند. موضوع «رتبه اول فساد اداری» در کردستان که بر پایهی یک پژوهش در سطح ملی و توسط اتاق بازرگانی ایران به دست آمده با واکنش مقامات استان روبرو شد و در آخرین مورد روز گذشته بهمن مرادنیا هدف از طرح این موضوع را بیان این نکته اعلام کرد که میخواهند بگویند فرزندان این استان توان مدیریت استان را ندارند، پس لازم است مدیران از حیثیت خود دفاع کنند. اما چگونه و در چه شرایطی؟
در این مورد ذکر چند نکته ضروری است:
۱- کسی نمیتواند ادعا کند که مدیریت استان بیعیب و نقص است که اگر غیر از این بود اکنون وضعیت نه تنها در کردستان، بلکه در کشور به گونهای دیگر بود. اما باید در نظر داشت مادامیکه نگاه حاکمیت به کردستان نگاهی توأمان با عدالت در توزیع امکانات نباشد کماکان این استان بعد از چهل سال حداقلهای توسعه را بر خود نخواهد دید و به تبع آن بایستی انتظار داشت که کوتهکنندگان دست رانت و تخلفات گسترده چنین کنند و چنان کنند.
۲- قاطبهی افرادی که امروز شروع به هیاهو کردهاند در هشت سالِ دولت سابق، خود یا صاحب منصب بوده و یا ذینفع در منافع کردستان و امروز دست آنها از بسیاری از منافعی که اکنون به نام مردم گریبان خود را برای آن میدرند کوتاه شده است، فلذا چنین طرح موضوع کرده و با پروپاگاندای تمام عیار هماهنگ و جهتدار به مقابله با مدیران بومی پرداختهاند.
۳- همین هیاهوگران که بعضا از اعضای ستاد یکی از کاندیداهای شکست خورده انتخابات ریاست جمهوری درسال ۹۶ بودند کماکان در دوران انتخابات ماندهاند و نمیخواهند شکست را قبول کنند، بلکه با طرح این موضوع و اتصال انتخابات ۹۶ به ۱۴۰۰ جایی در دل مردم باز کنند و از این طریق روزنه امیدی برای انتخابات بعدی بیابند در حالیکه باید به آنها یادآوری کرد که موسم انتخابات به سر رسید و اگر باور به چنین پروسهای دارید باید تا هنگامه آن صبر و خود را برای یک انتخابات آزاد با امکانات و فرصتهای برابر آماده کنید، غیر از آن باید به کناری بنشینید و با طرح موضوعات واهی دست و پای مدیران بومی را نیز نبندید.
۴- نکته جالب این ماجرا جاییست که این دستور رییس قوه قضائیه به درخواست شخص استاندار کردستان بوده است اما مشخص نیست چرا دلواپسان آنرا تعبیر به نفع مواضع خود میکنند. البته انتظار اخلاقگرا بودن از جماعتی که به فرزندان کردستان ( که بعد از چند دهه به آنها اعتماد شد) بی محابا اهانت میکنند؛ انتظاری واهی است.
۵- یک نکته نیز خطاب به استاندار و مدیران زیرمجموعهی وی؛ آقای استاندار گفتهاند که مدیران باید از حیثیت خود دفاع کنند. باید گفت مدیر و خصوصا مدیر بومی مؤظف است کار کند و بیشتر از توان خود صرف مأموریت و کار در حوزهای کند که مسئولیتش را بر عهده گرفته است، اگر غیر از آن باشد ظلم مضاعفی به مردم استان خواهد کرد. دفاع از مدیریت و حیثیت مدیران بر عهده روابط عمومیهاست. خلاقترین جوانان و دلسوزترین منتقدین و روزنامهنگاران با سابقه در ستاد روحانی مشغول فعالیت بودند اما مسئولین استان هیچگاه به آنها اعتماد نکردند، در عوض سراغ کسانی رفتند که به نوعی رقیب آنها محسوب میشدند. جناب استاندار، شما و مدیرانتان سر رشته امور را در کلیدیترین بخشها یعنی همان روابط عمومی ها به دست افراد محافظه کار و ترسویی دادهاید که نه تنها حاضر به بیان اقدامات شما و انعکاس آنها در میان افکار عمومی نیستند بلکه به بدترین شکل ممکن آب به آسیاب مخافان ریخته و صد البته شما و مدیرانتان باید پاسخگوی رقیق شدن باورتان به تفکر اصلاح طلبی باشید.