آموزش و پرورش سقز! غایب!

بختیار ناهید
با آنکه قریب دو سال از شروع همه گیری ویروس کووید ۱۹ میگذرد، اما این موضوع هنوز مانند یک رگبار پاییزی بی موقع، آموزش و پرورش سقز را غافلگیر کرده است.
اول ماه مهر است و در حالی که دانش آموزان و معلمان در تعدادی از مدارس در سراسر کشور در کلاس درس حضور پیدا کردهاند اما به نظر میرسد آموزش و پرورش سقز بیبرنامهتر و آشفتهتر از همیشه ظاهر شده است. روز سوم مهر است، اما بر اساس عادتی که کم کم مألوف میشود آموزش و پرورش سقز همچنان بی برنامه و به هم ریخته در حال مهیا کردن مقدمات تعلیم و تعلم است.
شنیدهها حاکی از آن است که آموزش و پرورش سقز به طور خا ص _با توجه به آنچه هم اکنون در مدارس جریان دارد_ هنوز از آمادگی حداقلی برای شروع کلاسهای درس برخوردار نیست و گمان نمیرود در پایان هفتهی اول هم امکان شروع کلاسهای درسی فراهم شود.
هنوز حتی دبیران بطور کامل در مدارس سازماندهی نشده و دانش آموزان کلاسبندی نشده و برنامهی درسی نیز در اختیار آنان قرار نگرفته است. اولیا در آخرین هفتهی شهریور ماه در ضربالاجلی برای دریافت کتب درسی به مدارس فراخوانده شده و عدهای به مقصود رسیده و عدهای حتی هنوز کتب درسی را دریافت نکردهاند.
سخنان متناقضی از نحوهی برگزاری کلاسهای درسی بصورت حضوری و یا غیر حضوری از مسئولان به گوش میرسد و هر روز وعدهی خاصی مطرح میشود. یکی از واردات واکسن کرونای نوجوانان و انجام واکسیناسیون دانشآموزان و برپایی کلاسهای درس بصورت حضوری میگوید و دیگری از ادامهی کلاسهای غیر حضوری در قالب برنامهی “شاد” که اشک بسیاری را درآورده است و اینکه بسیاری از دانشآموزان برای دسترسی به امکانات آموزش آنلاین با مشکل مواجه هستند نیز خود مسألهی دیگری است.
گذشته از اعتراضات صنفی معلمان و ناراضایتی آن از عدم اجرای طرح رتبهبندی و مشکلاتی که آموزش آنلاین بوجود آورده است که بی شک در کیفیت و نحوهی آموزش تاثیر خواهد گذاشت، بصورت منطقی انتظار میرفت بعد از دو سال آموزش و پرورش با بهره گیری از تجارب قبلی بسیار منظمتر و با برنامهتر و آمادهتر عمل نماید تا حداقل در روز سوم مهر ماه آیندهسازان این سرزمین همچنان در کوچهها مشغول توپ بازی نباشند.
ماحصل تمام این وضعیت را میتوان در یک جملهی کوتاه خلاصه کرد و گفت:
آموزش و پرورش سقز!
غایب!