از سال ۹۴ تا سال ۹۶ در كنار افزايش اعتبارات كردستان، اعتبارات بخش كشاورزی استان پنج برابر شده است
بهرام نصراللهي زاده در جلسه مشترك رييس و معاونين سازمان جهاد كشاورزي استان كردستان و سازمان مديريت و برنامه ريزي استان كردستان با اشاره به اينكه بخشي از پروژه هاي ستاد فرماندهي اقتصاد مقاومتي استان كردستان مربوط به پروژه هاي بخش كشاورزي از جمله افزايش ظرفيت توليد عسل، گوشت قرمز و آبزي پروري بوده، اظهار داشت: خوشبختانه بخشي از اين برنامه هاي اقتصادي كه در راستاي افزايش توليد و ايجاد اشتغال پايدار بوده به نتيجه رسيده و با تامين اعتبار و ادامه طرحها وضعيت توليد و اشتغال استان در اين حوزه ها بهتر خواهد شد.
وي افزود: اعتبارات بخش كشاورزي استان در سال ۹۴ حدود ۲۱ ميليارد تومان بوده كه در سال ۹۵ به ۳۷ ميليارد و در سال ۹۶ به حدود ۱۰۸ ميليارد تومان رسيده است.
نصراللهي زاده خاطر نشان كرد: كمك هاي فني و اعتباري به صندوق حمايت از توسعه بخش كشاورزي در راستاي تقويت كشاورزان و تامين سرمايه در گردش براي آنان بوده كه خوشبختانه اين موضوع نيز مي تواند به بهبود رويه توليد و بهره وري بيشتر در بخش كشاورزي كمك كند.
بهرام نصراللهي زاده تصريح كرد: سرمايه گذاري ها در حوزه كشاورزي با حوزه صنعت قابل قياس نيست و در حالي كه براي ايجاد يك شغل در حوزه پتروشيمي حدود ۲ ميليارد تومان سرمايه گذاري نياز است اين مبلغ در صنايع بخش كشاورزي حدود ۱۵۰ ميليون تومان و در عرصه هاي كشاورزي بعضاً با حدود ۲۰ ميليون تومان نيز يك فرصت شغلي ايجاد مي شود.
رييس سازمان مديريت و برنامه ريزي استان كردستان با ابراز خوشحالي از تلاش سرمايه گذاران بومي استان براي سرمايه گذاري در حوزه صنايع تبديلي بخش كشاورزي استان، تصريح كرد: سازمان مديريت نيز براي هرگونه حمايت و مساعدت در اين زمينه ها آمادگي كامل دارد.
بهرام نصراللهي زاده گفت: استان كردستان مي تواند به قطب و برند توليد محصولات باكيفيت بخش كشاورزي تبديل شود و اميدواريم جهاد كشاورزي نيز در راستاي برندسازي محصولات و برگزاري جشنواره ها در سطح ملي تلاش هاي بيشتري داشته باشد.
رييس سازمان مديريت و برنامه ريزي استان كردستان گفت: توسعه بخش كشاورزي مي تواند توسعه بخش گردشگري را نيز به دنبال داشته باشد و در فصول برداشت توت فرنگي و ديگر محصولات جهاد كشاورزي مي تواند تورهاي گردشگري را به استان كردستان دعوت كند.
وي با بيان اينكه يكي از مشكلات نظام تدبير در حوزه تعيين تكليف منابع آب كشور اين است كه وزارت نيرو به تنهايي در اين مورد تصميم مي گيرد، گفت: وزارت جهاد كشاورزي بعنوان بهره بردار و مصرف كننده آب و سازمان مديريت بعنوان متولي امر توسعه بايد در اين تصميمات دخيل باشند و موضوع به مراجه ذيربط پيشنهاد شده است.
آب فراوان و خاك حاصلخيز دلايل كافي براي استحصال منابع آبي سدها در كردستان است
رييس سازمان مديريت و برنامه ريزي استان كردستان افزود: استان كردستان از استان هاي پرآب كشور است و خاك استان نيز از نظر كيفيت در جايگاه دوم كشور محسوب قرار دارد بنابراين منطق توليد و اقتصاد حكم مي كند قبل از انتقال آب استان به ساير استان ها، منابع آبي استان در محل استحصال و با كمترين هزينه در خدمت توليد و اشتغال قرار گيرند.
نصراللهي زاده با تاكيد بر اينكه بدليل تغييرات اقليمي، كشاورزي استان بايد به سمت علمي تر شدن و بهره وري بيشتر پيش برود، گفت: خوشبختانه بدنه كارشناسي و سرمايه انساني توانمند در سازمان جهاد كشاورزي نويد بخش روزهاي بهتر در آينده كشاورزي استان مي باشد.
وي همچنين به موضوع تامين اعتبارات بخش دامپزشكي از سوي سازمان مديريت و برنامه ريزي استان كردستان اشاره كرد و گفت: با تامين اعتبار به موقع و عمليات هاي پيشگيرانه در دوسال گذشته شاهد كنترل كامل بيماري تب برفكي بوده ايم و اين موضوع دلخوشي و اميد فراواني در روستاييان عزيز ما ايجاد كرده است.
بهرام نصراللهي زاده كشاورزي را بخش پراهميت اقتصاد استان نام برد و گفت: ما بعنوان سازمان فرابخشي و حامي ادارات، مشكل دستگاه هاي اجرايي استان را مشكل خود مي دانيم و براي رفع مشكلات مردم و دستگاه هاي اجرايي در همه حال اعلام آمادگي مي كنيم.
منبع: پایگاه اطلاع رسانی سازمان مدیریت و برنامهریزی کردستان